iz ovog grafa vidim negativni engulfing sa stohastickim oscilatorom oko 50.
(-) enfungling bi trebao znaciti okret trenda prema dole, a ako stohastic dodje do 80 imamo gotovo siguran signal da se ide dole.
misljenja?
ps. ovo je isto odgovor za mise99.
[/quote]
E u tome je problem. Prvo, hvala što me pokušavaš naučiti, ali zašto ako stohastic dođe do 80 imamo signal za dole?
Konačno kostruktivna debata o TA (barem kod nekih). Ovom prilikom bih komentirao varijantu koju su injeli kolega Schiptar i Caccone.
Ni ja nisam u potpunosti i do kraja odbacio mogućnost flata u četvrtom valu, ali mislim da smo se od te varijante prilično udaljili.
Trenutno mi se čini puno vjerovatnijom varijanta "Ending diagonal"a razlozi su:
1) Petica je po meni neupitno počela početkom rujna.
2) do sada su treći valovi i podvalovi bili izrazito impulsni i duboki u usporedbi sa korektivnim 2 i 4.
3) korektivni valovi su bili vremenski izrazito kratki – sa relativno jakim retracementom u A valu ali i slabim promtom
4) Evo malo FA tržišta za momke u drugom redu ;): po svemu navedenom dolazim do zaključka da na TK u ovom trenutku djeluju dvije suprostavljenesile
OMF i OIF (mislim da svi znamo razloge OIF prodavači OMF kupci). Do pojavljivanja treće sile "mase malih" koji upravo izlaze OIF i/ili stranih institucionalnih investitora
je svaki oporavak kratkog daha. Mali koji su ostali na TK su silom prilika pretvoreni u špekulante – oni su djelomično "krivi" za hitre i kratke korekcije.
Zašto je ending diagonal vjerovatnija. Poledajte par grafova MMM i nekoliko drugih kolega ili sami povucite linije potpora o otpora i stvari postaju jasnije.
Gore su i razlozi zašto ne pratimo druge indekse u stopu – sa njihovim rastom nego uglevnom u padu.
Činjenica je da su OIFovi bili apsolutni vladari HTK ali su silom prilika i neopreznim ulaganjima pretvoreni u gubitnike.
Ima još jedan važan moment u cijeloj priči, a to je promjena raspoloženja na svjetskim fin. tržištima, koja bi se mogla dogoditi nakon
korjenitih promjena u Usa i najava veće kontrole upravljanja rizicima kod glavnih nositelja kapitala.
Postam neke moje priješnje pokušaje EWT analize i primjer iz istog izvora – hvala kolega Schiptar.
Kolega Ljuti ova slika se uklapa sa određvanjem targeta na min 1891 u skorom periodu – postao sam prije petnaestak dana.
Pozdrav.
PS: hvala za komentare sorry za malo duži post.
Ne znam Jelicu, meni metode TA ipak vise naginju na špekulaciju, FA na ulaganje, a FA+TA kao pametno ulaganje…. ako znas na sto mislim.
Znam, jer se obracam Zmrklicu i Lopini za FA jer ih smatram kompetentnima za to podrucje. Nista ne odbacujem, prikupljam podatke i sam odlucujem sta cu s njima.
Tako bi trebali i oni koji ne vjeruju u TA samo cuti sta tehnicari kazu, a onda po svome.
I zato mi nije jasno cemu prepirke.
Ako nekoga TA ne zanima, onda ne treba trositi svoje vrijeme na ovoj temi.
[wink]
Ne znam Jelicu, meni metode TA ipak vise naginju na špekulaciju, FA na ulaganje, a FA+TA kao pametno ulaganje…. ako znas na sto mislim.
Potpuno ste u pravu.Majstori TA će tehničarima priuštiti velike podvale.Tehnički savršena
prilika,a u biti totalna pušiona.Da TA je kocka,ali u kombinaciji sa TA je šansa.
[/quote]
kolega, stvarno ste zalutali na ovaj tupik.
jer ovo je tupik- za tupe.
a samo FA je za bistre i pametne investitore.
Još sam jednu stvar zaboravio napomenuti – pogledajte kad obično dolazi do "ending diagonal" patterna u EWT – poslije kiše dolazi sunce, mada mi post kolege Miro25 djeluje malo preoptimistično (NHF).
U prilogu je procjena događanja prošlog tjedna.
Pozdrav.
Evo moje vidjenje crobexa na temelju mjesecnih intervala….
Prema mjesečnim intervalima ipak mislim da smo na odradi 3 vala.
Prema mjesečnim intervalima ipak mislim da smo na odradi 3 vala.
[/quote]
korekcija dugorocnog rastuceg trenda ima tri vala a ne pet…
[/quote]
Jesi li siguran 100% ?
Mi smo sada u sear marketu, ne bull.
[img]http://www.stox.fi/Graphics/ewt.gif[/img]
evo u prilogu graf sa označenim " ? ". Taj izlazak izvan granica, bez obzira na pad volumena dovodi me u nedoumicu da li se radi o ending diagonal formaciji 5. vala ili smo još u 4. fletu. Svakako ćemo odgovor dobiti vrlo vjerojatno već sutra.