Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako je samo VW u pitanju i ako ga zanemarimo, kako to da su jučer osim VW-a većina dionica u DAX-u bila u CRVENOM, dok su englezi i francuzi bili fino zeleni? to nije anomalija?

Kad se uzme prosjek rasta svih indexa u zadnja dva dana, svi su u plusu puno većem nego mi.
[/quote]

poanta nije bila u tome ko ima većeg ili kolko je crobex jadan, nego da indexi više nisu globalno super-sinkronizirani… i ja sam se ponadao da će tako i ostati… i da se nećemo opet zakeljit za amere, jer oni idu samo u jednom smjeru…

Pametan, ako to želiš.

…Japanci u plusu 9 %,još jedan obečavajući dan je pred nama…dali će se obistinit ona izjava…da je potreban vani rast od 2-3 dana,pa ćemo tek onda i mi u visine vidjet ćemo u 10,00h…stisnimo palčeve… [thumbsup]

POKRET OTPORA

Tesko se pomiriti da ima boljih a i granice zavisti ovog naroda nisu zanemarive. Svi bi htjeli zaraditi, nitko izgubiti. Pogledajte malo sto sam pisao u 5 i 6mj kada ste svi bili u dionicama. Do 03. sijecnja velik dio portfelja bio mi je u tisku – ostalo u cashu – 04.01. 100% cash. Pad 04.01. jasno predvidljiv bio pomocu astrologije i numerologije. Ulazak PLUTONA u zvijezdje jarca – malo proucite sto to znaci. Numeroloski sam odredio tocan dan jakog pada. Promjena trenda 10mj 2007. – kretanje URANA u zvijezdju riba – takodjer proucite.

ja bi proučio, imaš kakav link?
[/quote]
Evo nesto o tome
Vaš link

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

Malo vas dečki ne razumijem. Prvo kuna kaže ništa od onih 470,znači ništa od pada, pa sveps kaže; rano se poveselili kreće 5ica, pa poslije kaže od pon/utor bi možda krenula 4. Dajte mi objasnite, niš ne razumijem to dopisivanje. Hvala

Nisi jedina.
I sama sam se pogubila. Eto lovac kaže da znamo što znače padajući klinovi, a ja to sigurno ne znam ali želim znati. Zato molim lovca ili nekog drugog koji to zna da objasni. Hvala

Ti klinovi ni tehničke analize nisu realne kada je svijet zapao u krizu, jer nema te tehničke koja će predviditi toliki rast koliki se dešava u cijelom svijetu Azija plus 30 do nas, EU plus 20, SAD plus 30……. A naš indeks je podcijenen za 60-70 posto jer naše kompanije nemaju sličnih problema kao kompanije vani……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Malo vas dečki ne razumijem. Prvo kuna kaže ništa od onih 470,znači ništa od pada, pa sveps kaže; rano se poveselili kreće 5ica, pa poslije kaže od pon/utor bi možda krenula 4. Dajte mi objasnite, niš ne razumijem to dopisivanje. Hvala

padajući klin redovito (školski) znači rast, i obratno (rastući klin znači pad…)

Nisi jedina.
I sama sam se pogubila. Eto lovac kaže da znamo što znače padajući klinovi, a ja to sigurno ne znam ali želim znati. Zato molim lovca ili nekog drugog koji to zna da objasni. Hvala
[/quote]

Ti klinovi ni tehničke analize nisu realne kada je svijet zapao u krizu, jer nema te tehničke koja će predviditi toliki rast koliki se dešava u cijelom svijetu Azija plus 30 od nas, EU plus 20, SAD plus 30……. A naš indeks je podcijenen za 60-70 posto jer naše kompanije nemaju sličnih problema kao kompanije vani……..

Slažem se. Pogledajte i danas kako će cijeli svijet rasti:

http://finance.yahoo.com/indices?e=futures

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia

Ti klinovi ni tehničke analize nisu realne kada je svijet zapao u krizu, jer nema te tehničke koja će predviditi toliki rast koliki se dešava u cijelom svijetu Azija plus 30 do nas, EU plus 20, SAD plus 30……. A naš indeks je podcijenen za 60-70 posto jer naše kompanije nemaju sličnih problema kao kompanije vani……..

po mom mišljenju, TA fercera sasvim ok čak i u ovim uvjetima, ne daje sve odgovore naravno ali pomaže

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

@tony
Hvala.
Mislila sam sam si tako ali eto više ništa ne znam jer krhko je moje znanje u ova turboletna vremena.

jako zanimljivo razmišljanje stiže od Amera
može li netko kometirati slijedeće:

Tip je cijelo vrijeme promatrao razvoj na S&P kao formiranje trokuta
danas se okrenio tvrdnji kako bi zapravo morala biti riječ o zastavici
te kaže: da je trokut pad bi bio za vrijednost njegovog najšireg dijela cca 150 poena
u slučaju zastavice pad je u vrijednosti cijelog 3. vala, znači 413 poena
sve to oduzimati od vrijednosti 850
prevedeno: očekuje pad S&P na 413 !!!, a ne više na cca 700 kako sam ranije prenosio

nemojte ovo ni slučajno doživljavati kao drukanje,
samo budite jako pažljivi
a evo i graf za one koji mogu razumijeti:

istovremeno jedan drugi američki "tehničar" i dalje tvrdi:
na S&P je 840 iznimno jaka podrška (što se u zadnjih mjesec dana i pokazalo točnim),
vjeruje kako će biti vrlo teško probiti tu razinu
a ako ta razina ipak padne, 790 je još uvijek "kineski zid"
na kratki rok vidi mogućnost održavanja razine 912
u slučaju propadanja i otpora na 840, vidi mogućnost odbijanja do cca 1300
prije konačnog dna bear marketa

vrlo različite prognoze
ali dobro je imati uvid u vrlo oprečna mišljenja

moje viđenje je kako američko gospodarstvo ipak pokazuje prve pozitivne signale
još uvijek rano za tumačenje trenda

Bravo BigBoss.TA može predviđati nešto na razvijenim tržištima.Kod nas će i danas tržište biti na zero,a može i dole ako tako odluće mirovinci.Stranci imaju još povoljnih prilika vani,ali s obzirom na ovaj veliki
skok vani pojavljuje se sve veće razlike i mi postajemo interesantni.
Mirovinci nemaju konkurencije.
Otvoreni fondovi su pred kolapsom.Individualni ulagaći su u bijegu i panici.Pametnih i educiranih
ulagača,koji imaju i novce možemo nabrojiti na prste jedne ruke.Kod nas ima malo pametnog novca
koji stoji u zasjedi.Bankarski depoziti postaju ponovno aktualni i kupnja je tanka.Tanka kupnja,
tanka cijena sa tendencijom pada.Ta pokazuje da će biti onako kako mirovinci kažu.

Zamislite,u petak Zaba I Erste mirovinci nisu kupovali ni jednu dionicu na ZSE.Crobex je bio najniži
zadnjih nekoliko godina.Dinko zna kada će tržište gore,a kada dole i za to mu ne treba ni FA i TA
već nalog iz centrale.A centrala je daleko negdje u Americi i oni odlućuju ,a vaše TA možete staviti
mačku o rep.

padajući klin redovito (školski) znači rast, i obratno (rastući klin znači pad…)

Nisi jedina.
[/quote]

[/quote]
Točno. Ali ako nismo toliko rasli ovih dana,nismo ni padali,znači barem se smiruje tolika prodaja. Za dalje ćemo čekati,npr.današni dan. [thumbsup]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

New Report

Close