Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lukic zasto se povlacis s trzista? hoces rec da u nekom drugom poslu imas i puno vise od 80% godišnje?

Rast dobiti od 80% u svojoj tvrci mogu samo sanjati – od 2006 gubitci zbog vecih ulaganja – dobit ocekujem sljedece godine i uzastopan rast od cca 30% godisnje – (prehrambeni sektor – segment sektora koji je visoko profitabilan i ocekuje se rast profitabilnosti a i proizvodnosti). Razlog povlacenja sa trzista lezi u stupnju rizika koji nisam spreman preuzeti.

Evo mogu reci da sam oko 80% u plusu od 01.01.2008. Vecina tog plusa ostvarena u zadnja 3mj. Maksimalni gubitak ove godine bio je 8% u 3. mjesecu – govorim o ukupnom portfelju. (Ako se gleda od 27.12. ove godine nisam uopce bio u minusu – u to vrijeme ostvarena velika dobit na TISK). Dobit ostvarena na slijedecim dionicama: AAPL, DRYS, TISK, IGH, INGR. Trenutno raspolazem sa samo 40% portfelja (predvidjeno za ulaganje)- ostatak spremljen na sigurno. Potpuno povlacenje sa trzista kapitala u roku godine dana.

Svaka čast na tih 80% plusa od 1.1.2008., i to u bear marketu.
Tebe bi trebalo staviti na mjesto Ministra Šukera, da je tako.
ALI NIJE TAKO!

80% prinosa imaju ljudi koji su ulazili 2004 i 2005.
Luki00, malo se umij hladnom vodom, bolje ćeš preboljeti minus u portfelju.
I prestani gristi nokte. [thumbsup]

aha, a ti si veliki tehničar pa znaš da graf daxa za njemačku trenutno nije relevantan? [smiley]

NIJE RELEVANTAN? hmmmmmmmm

a nije ni crobex za hrvatsku, jelda?

Neda mi se dalje raspravljat. Sebi možeš lagat al stanje na brokerskom računu ne laže.

[/quote]

stari, ja sam uvijek za izazov… [thumbsup] ako si spreman, možemo otvoreno reći ko što kupuje, že-mo?

ja nisam dugoročno ulazio ni dokupljivao, tolko o brokerskom računu… a ako već misliš na sitne trikove nekog tako popljuvat, prvo reci kolko si tu u minusu od nove… FACO!!!!!!!!!!!
[/quote]

nije u minusu, nije trgovao!
[thumbsup]
sto je bilo prilicno pametno, jer buduci u Hr nema šortanja, osuđen si na trgovinu protiv trenda, a to je nesto kao guranje kamena uzbrdo. [lol]
nravano, na relijima se moze uzeti bolesna lova u kratkom roku, ali to nije dobar money-management, vec obicna kocka, usprkos (relativnom) poznavanju TA!

nadalje, tesko je usporedjivati, bitno je koliko netko ima portfelj, npr. ja osobno sam u debelom minusu.a curi koja ima portfelj od 50 000kn sam napravio 50% ove godine..
tako da.. [undecid]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Tesko se pomiriti da ima boljih a i granice zavisti ovog naroda nisu zanemarive. Svi bi htjeli zaraditi, nitko izgubiti. Pogledajte malo sto sam pisao u 5 i 6mj kada ste svi bili u dionicama. Do 03. sijecnja velik dio portfelja bio mi je u tisku – ostalo u cashu – 04.01. 100% cash. Pad 04.01. jasno predvidljiv bio pomocu astrologije i numerologije. Ulazak PLUTONA u zvijezdje jarca – malo proucite sto to znaci. Numeroloski sam odredio tocan dan jakog pada. Promjena trenda 10mj 2007. – kretanje URANA u zvijezdju riba – takodjer proucite.

Evo mogu reci da sam oko 80% u plusu od 01.01.2008. Vecina tog plusa ostvarena u zadnja 3mj. Maksimalni gubitak ove godine bio je 8% u 3. mjesecu – govorim o ukupnom portfelju. (Ako se gleda od 27.12. ove godine nisam uopce bio u minusu – u to vrijeme ostvarena velika dobit na TISK). Dobit ostvarena na slijedecim dionicama: AAPL, DRYS, TISK, IGH, INGR. Trenutno raspolazem sa samo 40% portfelja (predvidjeno za ulaganje)- ostatak spremljen na sigurno. Potpuno povlacenje sa trzista kapitala u roku godine dana.

Svaka čast na tih 80% plusa od 1.1.2008., i to u bear marketu.
Tebe bi trebalo staviti na mjesto Ministra Šukera, da je tako.
ALI NIJE TAKO!

80% prinosa imaju ljudi koji su ulazili 2004 i 2005.
Luki00, malo se umij hladnom vodom, bolje ćeš preboljeti minus u portfelju.
I prestani gristi nokte. [thumbsup]
[/quote]

ja ove godine imam minusa oko 15 %, veliki mi je minus na dugorocnom portfelju,ali s portfeljom za trejdanje sam nekih 70% u plusu..druga stvar koju sam odlicno odigrao je kupnja velike kolicine dolara na 4,67…danas dolar cca 5,8. sro je cca 25 % u par mjeseci

Jedino me strah da više necu znat zaraditi, jer npr kada sam kupovao velike kolicine atpl, na cca 90 kn,nije bila nešto fundamentalno dobra, viadukt prije par kod isto po 100 kn..isto tako LEDO prošle godine na 6-7 k,..sadašnje dionice koje mi dodju na P/e 30 vjerojatno nece docekati da im ja budem vlasnik
[lol]

Ali isto tako,ja sam dugorocni ulagac i nikada ne bih zaradio koliko imam da nisam strpljiv, istina da je trebalo sve prodati na 5k,ali osobno sam u poziciji da bi crobex trebao pasti na cca 500 bodova pa da izgubim svu zaradu na burzi

Vlad1111, vjerovatno Vam je promaklo, no imate poruku na PM.
pozdrav

vidim da se danas dosta raspravljalo o fundamentima i tehnickoj.
tesko je nekome ko trguje samo zbog fundamenata objasniti znacenje i vaznost TA.

isto tako, treba biti posten i priznati da ovaj pad nema veze sa fundamentima, poslovanjem i pravom vrijednoscu firmi izlistanih na ZSE.mozda je na pocetku i imao, mozda smo i imali bubble, ali Crobex na 2000pts, nema nikakve veze sa poslovanjem i pravednim vrednovanjem firmi, kao ni makroekonomskim okolnosti, ma koliko neki trubili o tome i upinjali se da to dokazu.
to je cista stvar psihologije, panike, straha kao i boom-bust ciklusa poveznaog sa tom panikom i plitkocom trzista, u kojem je nekim dozvoljeno sve (OMF) a drugima ne.

osobno sam oko 2/3 u cashu, ne bih imao nista protiv i da kupujem na 10-20% skupljim cijenama, ali nisam siguran da necu imati priliku kupiti cak i jeftinije nego sad.zato i jesam u cashu.
pogotovu jer ne znam sta ce nam Evil Empire skuhat, a nasa banda servirat ovdje.

mozda je to dobar znak..vidim da je dosta ljudi u cashu..a neki nisu izdrzali, pa brutalno drukaju dolje [lol] [lol]

..a pocetka bull marketa upravo tako pocinje!
[wink]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

klasicno probijanje trokuta na S&P

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

zasto sam dobio jedan a pokusavam uciti nekog ko ne zna ovakve sitnice [undecid] [huh]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

zasto sam dobio jedan a pokusavam uciti nekog ko ne zna ovakve sitnice [undecid] [huh]

Ovce su opet na okupu i spremne da skinu vunu tako da im objektivnost ne odgovara.

Ma nije vrag da te to opterećuje? (ja nikome nikada ne dajem jedinice,i ako vam to smeta,predlažem moderatoru da ukine ocjenjivanje,jer ima i frustriranih kojima je to jedina zabava) [thumbsup]

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

kao prvo, ja ti nisam dao jedinicu.

kao drugo, navikni se na jedinice. prva ocjena koju dobiva skoro svaki moj post je jedinica.

kao treće, ne bih rekao da je to bio klasični primjer trokuta, jer za formiranje trokuta trebaju tjedni, i to, kolko je meni poznato, ne možeš primjeniti na intraday skali. to je jedan od razloga zašto sam bio skeptičan prema trokutu na crobexu u zadnjih cca 2 tjedna, to je po meni prekratko razdoblje…

iako, nešto je vlad spomenuo da sad eksperimentira sa svojim formacijama na kraćim vremenskim periodima… bilo bi zanimljivo znati kak to prolazi…

Pametan, ako to želiš.

New Report

Close