Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jako zanimljivo razmišljanje stiže od Amera
može li netko kometirati slijedeće:

Tip je cijelo vrijeme promatrao razvoj na S&P kao formiranje trokuta
danas se okrenio tvrdnji kako bi zapravo morala biti riječ o zastavici
te kaže: da je trokut pad bi bio za vrijednost njegovog najšireg dijela cca 150 poena
u slučaju zastavice pad je u vrijednosti cijelog 3. vala, znači 413 poena
sve to oduzimati od vrijednosti 850
prevedeno: očekuje pad S&P na 413 !!!, a ne više na cca 700 kako sam ranije prenosio

nemojte ovo ni slučajno doživljavati kao drukanje,
samo budite jako pažljivi
a evo i graf za one koji mogu razumijeti:

pa dobro , to se otprilike slaze sa mojom tvrdnjom od jucer da ce nas pad ici dole za 700 poena od razine 2400.
toliki raspon je imao nas zadnji trokut (od 2130 do 2850).
cini mi se da trenutno formiramo rastuci klin.

niti ovo nemojte ni slučajno doživljavati kao drukanje.

ps. sve pada u vodu ako ameri budu imali pozitivno izvjesce.

@ zli

Mislim da si malo pozurio sa zakljuckom o odvajanju indeksa. Ipak je to na jako kratkom vremenskom razdoblju. A i VW je kljucna prica.

Sto se tice Crobexa, a cuj, nakon sto je ovo treci rast DJIA i SP od po 10% u zadnjih par tjedana, nakon kojih su se nastavljali padajuci trendovi, zapravo su Japanci i Englezi cudni.

zli,
pogedaj vw pa ce ti biti jasno….

slažem se, ali nije bitno. fora je da ako šok izbaci sistem iz "orbite", postoje dvije mogućnosti, ili apsorpcija šoka i vraćanje u stanju orbitu, ili sistem nastavlja u novom smjeru…

još tamo na početku 30-ih kada su razvijane ne-strukturalne ekonometrijske metode, uglavnom bazirane na auto-regresiji, ova druga varijanta je istaknuta kao vrlo važna i zanemarena… konkretno box-jenkins ARIMA metoda se OSLANJA da takvi šokovi proizvode poremećaje i da ti statistički želiš predvidjeti NOVI smjer gibanja…

a da li je VW ili je neko na televiziji rekao da švabe više ne smiju jesti purice ili je severina okupirala njemačku, nije bitno, poremećaj je unesen u sistem… NOVI poremećaj, koji tehnički ne slijedi i nije ga moguće iščitati iz prethodnog razvoja situacije…

Pametan, ako to želiš.

@ zli

Mislim da si malo pozurio sa zakljuckom o odvajanju indeksa. Ipak je to na jako kratkom vremenskom razdoblju. A i VW je kljucna prica.

Sto se tice Crobexa, a cuj, nakon sto je ovo treci rast DJIA i SP od po 10% u zadnjih par tjedana, nakon kojih su se nastavljali padajuci trendovi, zapravo su Japanci i Englezi cudni.

nisam požurio sa zaključkom, jer uopće nisam ništa zaključio, nego sam se ponadao da je hipnoza gotova.

trenutno indexi nisu onoliko sinkronizirani koliko su bili prije, i to je činjenica. ali iz toga se ne može zaključiti da uskoro opet neće doći do globalne sinkronizacije.

Pametan, ako to želiš.

ono što je posebno zanimljivo je da su švabe otvorili crveno, i iako se oporavljaju, još uvijek nisu zeleni… a mi smo otvorili zeleni i polako klizimo prema nuli… ono što je tu zanimljivo je da indexi više nisu sinkronizirani… valovi nemaju isti oblik, postotak u skokovima i padovima se ne poklapa, i neki indexi (švabe i mi) totalno odudaraju…

Bez uvrede ali sa kojeg si ti planeta pao? Švabe su u minusu zbog VW, sve druge dionice su u plusu. Već 2 dana svi samo o tome pričaju, iskače iz paštete već i onda ti uletiš s ovakvim razmišljanjem…

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

ono što je posebno zanimljivo je da su švabe otvorili crveno, i iako se oporavljaju, još uvijek nisu zeleni… a mi smo otvorili zeleni i polako klizimo prema nuli… ono što je tu zanimljivo je da indexi više nisu sinkronizirani… valovi nemaju isti oblik, postotak u skokovima i padovima se ne poklapa, i neki indexi (švabe i mi) totalno odudaraju…

Bez uvrede ali sa kojeg si ti planeta pao? Švabe su u minusu zbog VW, sve druge dionice su u plusu. Već 2 dana svi samo o tome pričaju, iskače iz paštete već i onda ti uletiš s ovakvim razmišljanjem…

[/quote]

mislim da ti ne pratiš… jučer je VW bio u ooooooooogromnom plusu, a ostale dionice u minusu, pa se stvar malo preokrenula…

i super su mi ova vrijeđanja tipa “sa kojeg si ti planeta pao”, baš si pravi, znaš? [thumbsup]

Pametan, ako to želiš.

zli,
pogedaj vw pa ce ti biti jasno….

a da li je VW ili je neko na televiziji rekao da švabe više ne smiju jesti purice ili je severina okupirala njemačku, nije bitno, poremećaj je unesen u sistem…
[/quote]

Poremećaj je unesen samo na DAX. Grafovi svih pojedničanih dionica nisu poremećeni. Tako da graf dax-a trenutno nije relevantan. Kao što nije relevantan ni graf dionice koja prođe stock-split ako ne napraviš prilagodbu.

Btw Njemci spuštaju ponder VW-a u DAX-u da spase stvar a hrpa index fondova je sada u problemima kao i oni koji imaju sektorska ograničenja gdje im sada auto industrija jako odskače

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

jako zanimljivo razmišljanje stiže od Amera
može li netko kometirati slijedeće:

Tip je cijelo vrijeme promatrao razvoj na S&P kao formiranje trokuta
danas se okrenio tvrdnji kako bi zapravo morala biti riječ o zastavici
te kaže: da je trokut pad bi bio za vrijednost njegovog najšireg dijela cca 150 poena
u slučaju zastavice pad je u vrijednosti cijelog 3. vala, znači 413 poena
sve to oduzimati od vrijednosti 850
prevedeno: očekuje pad S&P na 413 !!!, a ne više na cca 700 kako sam ranije prenosio

nemojte ovo ni slučajno doživljavati kao drukanje,
samo budite jako pažljivi
a evo i graf za one koji mogu razumijeti:

ja ne očekujem takav pad s izvjesnošću od 100%, ali sam prije par dana naveo mogućnost ambisa…415.
vrlo slično
[/quote]
Na grafu je target 527ne 413,no svejedno.

aha, a ti si veliki tehničar pa znaš da graf daxa za njemačku trenutno nije relevantan? [smiley]

NIJE RELEVANTAN? hmmmmmmmm

a nije ni crobex za hrvatsku, jelda?

Pametan, ako to želiš.

mislim da ti ne pratiš… jučer je VW bio u ooooooooogromnom plusu, a ostale dionice u minusu, pa se stvar malo preokrenula…

Ok, al danas je VW u minusu a sve ostalo u plusu. I to ogromno kretanje VW-a ima veći utjecaj na index nego sve druge dionice zajedno. Znači da ova 2 dana kretanje DAX-a možeš bacit u smeće.

aha, a ti si veliki tehničar pa znaš da graf daxa za njemačku trenutno nije relevantan? [smiley]

NIJE RELEVANTAN? hmmmmmmmm

a nije ni crobex za hrvatsku, jelda?

Neda mi se dalje raspravljat. Sebi možeš lagat al stanje na brokerskom računu ne laže.

Ok, al danas je VW u minusu a sve ostalo u plusu. I to ogromno kretanje VW-a ima veći utjecaj na index nego sve druge dionice zajedno. Znači da ova 2 dana kretanje DAX-a možeš bacit u smeće.
[/quote]

tako je, a isto je bilo kod nas slučaj sa HT-om i INOM, pa te dane možemo bacit u smeće?

Pametan, ako to želiš.

New Report

Close