Tehnička analiza morala bi biti izražena na temelju podataka poslovanja i projekciji poslovanja poduzeća, a na ovoj temi se rade sve samo ne projekcije i poslovanje poduzeća u RH, već projekcija poslovanja poduzeća unutar DOW indeksa, ovdje treba analiza poduzeća, a ne sp-a ili dow………
p.s.
ne kupujem.
danas imam posla pa neću imati vremena za pm odgovore…
nešto mi nije jasno..ako očekujete da crobex naraste na cca 1800, zašto sad ne bi kupovali i prodali prije vrha. Ipak se radi o nekih 20ak % razlike, što nije uopće zanemarivo. Inače, hvala na analizama!
Tehnička analiza morala bi biti izražena na temelju podataka poslovanja i projekciji poslovanja poduzeća, a na ovoj temi se rade sve samo ne projekcije i poslovanje poduzeća u RH, već projekcija poslovanja poduzeća unutar DOW indeksa, ovdje treba analiza poduzeća, a ne sp-a ili dow………
tehnička analiza se radi na GRAFU određene firme, ne na temelju podataka o poslovanju… ovo je TA, a ne FA… to, naravno, neki od nas i rade… ali ono što je potpuno očigledno je da kad crobex pada, sve dionice padaju, a kad crobex raste, sve dionice rastu… hmm, uglavnom sve vrijedne spomena…
istina, EWT count se ne podudara na nekim dionicama međusobno i na crobexu, ali praćenje indexa je JAKO bitno… isto tako, S&P iako na globalnom nivou nema isti obrazac ko crobex, srednjeročno su obrasci vrlo slični…
Tehnička analiza morala bi biti izražena na temelju podataka poslovanja i projekciji poslovanja poduzeća
[shocked]ovo gore opisano bi bila FUNDAMENTALNA analiza , Tehnička analiza je koliko sam ja uspio shvatiti nešto potpuno drugo… bolje će ti objasniti netko od domaćina na temi… [yawn]
stvarno te ne želim uvrijediti, ali ti uopće ne znaš što je tehnička analiza.
ti pričaš o fundamentalnoj analizi, projekcijama poslovanja i očekivanoj cijeni dionice na temelju fundamenata.
Pa kako nastaje tehnička analiza kreće od fundamentalne a završava s tehničkom, jedna i druga su povezane, i kada bi bilo razdvajanja uvijek bi profulao projekciju………..
To što crtaš linije, razne formulacije, sve je utemeljeno na fundamentalnoj, jer da nema fundamentalne cijena dionica bila bi na nuli, i onda ne bi mogao crtati te grafove…….
Tko bi kupovao ako nešto ne vrijedi onda niti jedna tehnička analiza ne bi mogla biti moguća…….
Sve kreće od fundamenata i projekciji rezultata u budućnosti…….
Pa kako nastaje tehnička analiza kreće od fundamentalne a završava s tehničkom, jedna i druga su povezane, i kada bi bilo razdvajanja uvijek bi profulao projekciju………..
uffffffffffffff
Pogledajte sliku – meni je svaki komentar suvišan.
Pozdrav.
Fundamentalna proučava uzroke , a tehnička posljedice …
[proud]
PS. Mislim da bi ti čitanje Murphyija razjasnilo dosta stvari po ovom pitanju… Ja sam tek počeo , nemam baš vremena , ali mi je sigurno pomoglo da shvatim ovo što tebe izgleda muči…
Sve kreće od fundamenata i projekciji rezultata u budućnosti…….
dopusti si da si možda u krivu i pročitaj knjigu.
Zli stavi pnovo link ko zna di se zagubio …
dopusti si da si možda u krivu i pročitaj knjigu.
[/quote]
Ovo što sam napisao stoji kao što u fizici postoji zakoni gibanja tako i na ovome tržištu
1. zakon: Svako tijelo (i materijalna točka) ostaje u stanju mirovanja ili jednolikog gibanja po pravcu dok vanjska sila ne uzrokuje promjenu tog stanja. Zovemo ga još zakonom inercije.
2. zakon: Promjena gibanja razmjerna je vanjskoj sili koja djeluje, a odvija se u smjeru djelovanja te sile
I ovo što se dešava dešava se zbog fundamenata, projekcije rezultata a sve to utječe na stvaranje sile koja formira tehničku analizu isto kao i u fizici……..
Ali to mnogi crtaju i formiraju te tehničke analize čine pogrešku jer uspoređuju Crobex s američkim indeksom…… Prevara…..