Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tehnička analiza morala bi biti izražena na temelju podataka poslovanja i projekciji poslovanja poduzeća, a na ovoj temi se rade sve samo ne projekcije i poslovanje poduzeća u RH, već projekcija poslovanja poduzeća unutar DOW indeksa, ovdje treba analiza poduzeća, a ne sp-a ili dow………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

p.s.
ne kupujem.
danas imam posla pa neću imati vremena za pm odgovore…

nešto mi nije jasno..ako očekujete da crobex naraste na cca 1800, zašto sad ne bi kupovali i prodali prije vrha. Ipak se radi o nekih 20ak % razlike, što nije uopće zanemarivo. Inače, hvala na analizama!

Tehnička analiza morala bi biti izražena na temelju podataka poslovanja i projekciji poslovanja poduzeća, a na ovoj temi se rade sve samo ne projekcije i poslovanje poduzeća u RH, već projekcija poslovanja poduzeća unutar DOW indeksa, ovdje treba analiza poduzeća, a ne sp-a ili dow………

tehnička analiza se radi na GRAFU određene firme, ne na temelju podataka o poslovanju… ovo je TA, a ne FA… to, naravno, neki od nas i rade… ali ono što je potpuno očigledno je da kad crobex pada, sve dionice padaju, a kad crobex raste, sve dionice rastu… hmm, uglavnom sve vrijedne spomena…

istina, EWT count se ne podudara na nekim dionicama međusobno i na crobexu, ali praćenje indexa je JAKO bitno… isto tako, S&P iako na globalnom nivou nema isti obrazac ko crobex, srednjeročno su obrasci vrlo slični…

Pametan, ako to želiš.

Tehnička analiza morala bi biti izražena na temelju podataka poslovanja i projekciji poslovanja poduzeća

[shocked]ovo gore opisano bi bila FUNDAMENTALNA analiza , Tehnička analiza je koliko sam ja uspio shvatiti nešto potpuno drugo… bolje će ti objasniti netko od domaćina na temi… [yawn]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

stvarno te ne želim uvrijediti, ali ti uopće ne znaš što je tehnička analiza.
ti pričaš o fundamentalnoj analizi, projekcijama poslovanja i očekivanoj cijeni dionice na temelju fundamenata.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Pa kako nastaje tehnička analiza kreće od fundamentalne a završava s tehničkom, jedna i druga su povezane, i kada bi bilo razdvajanja uvijek bi profulao projekciju………..

To što crtaš linije, razne formulacije, sve je utemeljeno na fundamentalnoj, jer da nema fundamentalne cijena dionica bila bi na nuli, i onda ne bi mogao crtati te grafove…….

Tko bi kupovao ako nešto ne vrijedi onda niti jedna tehnička analiza ne bi mogla biti moguća…….

Sve kreće od fundamenata i projekciji rezultata u budućnosti…….

Pa kako nastaje tehnička analiza kreće od fundamentalne a završava s tehničkom, jedna i druga su povezane, i kada bi bilo razdvajanja uvijek bi profulao projekciju………..

uffffffffffffff

Pogledajte sliku – meni je svaki komentar suvišan.
Pozdrav.

Fundamentalna proučava uzroke , a tehnička posljedice …

[proud]

PS. Mislim da bi ti čitanje Murphyija razjasnilo dosta stvari po ovom pitanju… Ja sam tek počeo , nemam baš vremena , ali mi je sigurno pomoglo da shvatim ovo što tebe izgleda muči…

dopusti si da si možda u krivu i pročitaj knjigu.

Zli stavi pnovo link ko zna di se zagubio …

dopusti si da si možda u krivu i pročitaj knjigu.
[/quote]

Ovo što sam napisao stoji kao što u fizici postoji zakoni gibanja tako i na ovome tržištu
1. zakon: Svako tijelo (i materijalna točka) ostaje u stanju mirovanja ili jednolikog gibanja po pravcu dok vanjska sila ne uzrokuje promjenu tog stanja. Zovemo ga još zakonom inercije.

2. zakon: Promjena gibanja razmjerna je vanjskoj sili koja djeluje, a odvija se u smjeru djelovanja te sile

I ovo što se dešava dešava se zbog fundamenata, projekcije rezultata a sve to utječe na stvaranje sile koja formira tehničku analizu isto kao i u fizici……..

Ali to mnogi crtaju i formiraju te tehničke analize čine pogrešku jer uspoređuju Crobex s američkim indeksom…… Prevara…..

pogledao graf ht-a: njegov target pod upitnikom radi nove geometrije.
pad ispod 210 vodi prema ca 195, 175.

New Report

Close