Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pošto pratimo amere,i graf Crobexa i S&P su jako slični,a i u valovima je mala je razlika,a ameri probili gornju liniju "trokuta" večeras,a mi smo danas krenuli,ali se i zaustavili prije gornje linije,jer nismo bili sigurni kako će oni završiti. Sada se vidi da su završili probojem gornje linije trokuta,a mi ćemo,nadam se sutra,pratiti ih u stopu.A i primjećuje se po medijima da se pozitivno počelo razmišljati. [thumbsup]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

DJI je na dosegnutih 8668 udario o crtu otpora. Do kraja današnjeg dana očekujem povratak na dolje. Male su šanse probijanju na gore.

crta otpora o kojoj pišem kosa je, prilično strma i sužava raspon mogućeg, vjerojatnog rasta u odnosu na crtu kanala. Za 6 dana bi nestalo tog prostora. Zato sam ranije dana napisao da bi najkasnije za 6 dana trebalo uslijediti …. Naravno, ako u međuvtremenu ne dođu spektakularno dobre vijesti.
[/quote]

kolega, inace cijenim Vase pisanje, ali umjesto ove vecerasnje borbe sa vjetrenjacama, bilo bi puno korisnije da ste priznali da ste vjerojatno pogrijesili, i da cete cekati da se potvrdi ovaj UP-trend sa odbijanjem od gornje crte trokuta koja ce biti dobra prilika za ulazak.

ako Vas tjesi i ja sam (kako stvari sada stoje, vjerojatno) promasio i ostao sam sa preko polovicom portfelja u cashu.

kvaliteta Vasih zadnjih 10ak postova nije na uobicajenoj razini, odaje dojam kao da ste u nekakvoj panici.
pustimo da market i vrijeme odluce.braniti jednu ili drugu stranu je izlisno.
inace Vas iznimno cijenim kao forumasa.
NHF!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

I, opet vam polomilo tehnicku?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

nije. ima jedna vladova varijanta za gore. [smiley]
al ispilat će nas sve na burzi ovaj 4. i 5. val (jem ti više valove) [lol]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Zanimljivo je kako više Futuresi nisu isti kao što su bili:

ESZ08.CME E-Mini S&P 500 Dec 08 933.50 5:00pm ET -5.25 (-0.56%) Chart
YMZ08.CBT Mini Dow Jones Indus.-$5 Dec 08 9,013.00 4:50pm ET -76.00 (-0.84%) Chart
NQZ08.CME Nasdaq 100 Dec 08 1,297.50 4:59pm ET -10.50 (-0.80%) Chart
SPZ08.CME S&P 500 Dec 08 932.80 4:59pm ET -5.90 (-0.63%) Chart

Zanimljivo je kako ti uvijek izostaviš dio informacije koja ti ne odgovara.
Ovaj puta ti nedostaje jedan zeleni redak pri vrhu:

[img]http://slike.hr/slika.php?z=futures0.png[/img]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Vama ovdje na TA je svaki rast silovanje. A kad pada svaki dan po 5 % onda to je "normalno".

Kad će taj Tisak na 200 kn?

U TA postoje određena pravila. Sva probijanja koja su načinjena na prometu koji je ostvaren nije ništa drugo doli silovanje. Ali TA nije bezgrešna.

Anyway, prema trenutnom stanju, oscilatori su takvi da bi trebao krenuti vremenski dulji rast. Pa tko voli nek izvoli.

[/quote]
Ja do večeras nisam primjetila oscilatore koji pokazuju dugoročni rast. A i jutros pravi tehničari to nisu primjetili, a i nema ih večeras, sigurno pali u nesvjest pa mi neznalice pričamo smi sa sobom, čast iznimkama.

Samo malo baci pogled na vrijeme. Svi "fjučri" su tada bili na 10%+, ali su ovi potonji nastavili, pa su se, jelte, normalizirali za sutra.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

CNN kaže da su od -1,15 (SP500) do -1,4% (NASDAQ)….s tendecijom povećanja minusa.
Laku noć.

:-))) al će dečki na stocktock ponovo prebrojavat valove, mislim da ovo danas nitko nije očekivao, ovo je bilo jučer

http://www.stocktock.com/2008/10/27/elliot-wave-update-2/

pazite onu veliku sliku …. a di su završili danas. :-)) mućo interesante

@sveps

Ovo je bilo ocekivano i unapred analizirano.

Najbolje analize su stvorena sa RTEA-metodom i 15-10-2008 je sledeci privitak (analiza) bio stavljen na jedan hrvatski ewt-forum .

Cromanova zadnja javno pokazana analiza …the best analaysis a man can get

[/quote]
Croman, zar nisi napisao da NASDAQ ide dolje kada dosegne 1660?

Zanimljivo je kako više Futuresi nisu isti kao što su bili:

ESZ08.CME E-Mini S&P 500 Dec 08 933.50 5:00pm ET -5.25 (-0.56%) Chart
YMZ08.CBT Mini Dow Jones Indus.-$5 Dec 08 9,013.00 4:50pm ET -76.00 (-0.84%) Chart
NQZ08.CME Nasdaq 100 Dec 08 1,297.50 4:59pm ET -10.50 (-0.80%) Chart
SPZ08.CME S&P 500 Dec 08 932.80 4:59pm ET -5.90 (-0.63%) Chart

[img]http://slike.hr/slika.php?z=futures0.png[/img]

[/quote]

[lol]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

nije. ima jedna vladova varijanta za gore. [smiley]
al ispilat će nas sve na burzi ovaj 4. i 5. val (jem ti više valove) [lol]
[/quote]

Ma samo pitam, ja sam ovih dana promatrac…. bi ga, nisam ni sumnja da imate varijante za sve mogucnosti
[wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

@Therion

To je njegova zadnja vrijednost i kao takav vrijedi dok se ne promijeni. Moguće da će biti u minusu kao i ovi ostali. Ali je moguće da će i ovi ostali sutra biti u sličnom plusu kao i on.

Samo sam rekao da je trebao prenesti kompletnu info.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

New Report

Close