Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogled na Crobex, s druge strane – dugoročno.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

@MMM
… s tim da se svi značajniji preokreti dešavaju na povećanim prometima!

ako netko ima uvid u S&P 60 min
može li se trenutna situacija nazvati trostrukim dnom?

Izgleda da smo još uvijek pri kraju trećeg vala medvjeđeg tržišta.

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

još jedna analizica, prepuna informacija

http://www.technicalindicatorindex.com/newsletter/bpdf/TII_Newsletter_943B_10.24.08_7055475115.pdf

Daj ju prikaži, sigurno imaš pretpaltu. Mi je nemamo.

http://www.technicalindicatorindex.com/newsletter/bpdf/TII_Newsletter_943B_10.24.08_7055475115.pdf

[/quote]

nemam, naltih na taj link negdje, no evo samo za tebe

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

[/quote]

[/quote]

mislim stvarno, pa ta ekipa predvida kataklizumu….
[angry]
pa jesu li oni "normalni"? pa to ce se ako to tak opisu onda i dogoditi!

Lako cemo mi ovdje na forumu, imamo sve informacije i razmjenu misljenja pa su male sanse da cemo dozivjeti osobnu propast.
ali sto ce biti s ljudima koji nisu svaki dan ovdje s nama?
[undecid]

Sva sreća- da je bilo teških pogrešaka u analizama naših kolega…..
/ tjedan prije isplate mirovina….?? halo…?/ neko treba cash…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

[/quote]

[/quote]

mislim stvarno, pa ta ekipa predvida kataklizumu….
[angry]
pa jesu li oni "normalni"? pa to ce se ako to tak opisu onda i dogoditi!

Lako cemo mi ovdje na forumu, imamo sve informacije i razmjenu misljenja pa su male sanse da cemo dozivjeti osobnu propast.
ali sto ce biti s ljudima koji nisu svaki dan ovdje s nama?
[undecid]
[/quote]

meni bas ne izgleda tako. Mislim, ništa novo, ovo je otprilike na tragu onoga što sve analize pokazuju, završit ćemo 5icu 3 vala uskoro, onda slijedi dizanje gore, ne baš preveć, odnosno 4ka pa konačan pad, odnosno 5ica. Naravno da to može ići nisko, što bi ti rekao "kataklizma" ali i ne mora.

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

MOL

Pozadina:
Tehnički gledano, pad cijene dionice za gotovo 70% nije nikakvo iznenađenje. Ono što jeste iznenađenje, uočljivi je pad interesa kupaca za MOL-ovim dionicama, još tamo od listopada 2004. godine (nešto najranije na što sam do sada naišao). Praktički od kad je cijena dionice prvi put došla na razinu 10-11.000 HUF, evidentan je pad interesa kupaca, i kontinuirano jačanje prodavača (kontinuirano lagano padajući Money Flow kanal). Ekstremni rast cijene dionice u međuvremenu, u takvim uvjetima, moglo je biti samo posljedica financijskog inženjeringa. Možda zato i neiznenađuje da je danas Mađarska vrlo blizu Islandu u pogledu posljedica financijske krize.

Perspektiva:
Gotovo 60%-tni pad cijene nafte sa 145 na 60 USD/bbl-u, predstavlja zapravo pad čistog profita (troškovi su niži od 60 USD/bbl-u). S druge strane, "pod pritiskom" međunarodnih računovodstvenih standarda MOL će biti dužan uskladiti vrijednost dionica koje je lani kupovao (u obrani od OMV-a) po 28000 HUF. Opet na teret profita. U svjetlu tih činjenica vidim da bi, sveukupno na srednji rok, dionica MOL-a mogla bit korigirana sve do 6000 HUF, uz prethodno zadržavanje na nešto iznad 8000 HUF.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Perspektiva:
U svjetlu tih činjenica vidim da bi, sveukupno na srednji rok, dionica MOL-a mogla bit korigirana sve do 6000 HUF, uz prethodno zadržavanje na nešto iznad 8000 HUF.

Platio bi da znam što se sada vrti po glavi tipičnog MOL-ovog dioničara, nakon što su odbili ponudu od OMV-a po 32.000HUF, a u svezi s tom ronidbom cijene dionice nakon toga. Jer ako si u pravu, cijena ide na svega cca petinu onoga što su mogli staviti v žep da su prihvatlii ponudu. Prestrašno.

U svakom slučaju, zanimljiva analiza, bez obzira što nismo baš poletili u kupovinu MOL-ovih dionica. [wink]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Perspektiva:
U svjetlu tih činjenica vidim da bi, sveukupno na srednji rok, dionica MOL-a mogla bit korigirana sve do 6000 HUF, uz prethodno zadržavanje na nešto iznad 8000 HUF.

Platio bi da znam što se sada vrti po glavi tipičnog MOL-ovog dioničara, nakon što su odbili ponudu od OMV-a po 32.000HUF, a u svezi s tom ronidbom cijene dionice nakon toga. Jer ako si u pravu, cijena ide na svega cca petinu onoga što su mogli staviti v žep da su prihvatlii ponudu. Prestrašno.

U svakom slučaju, zanimljiva analiza, bez obzira što nismo baš poletili u kupovinu MOL-ovih dionica. [wink]
[/quote]

Mislim, da je INA bila dio ljubavnog trokuta [smiley] koji će OMV-u omogućiti, da se bez puno truda dokopa vlasništva bivših kmetova.

Ukoliko se situacija pogleda iz ove perspektive stvari oko igara OMV-a prilikom preuzimanja INE su puno jasnije. Transparentnost i to mislim…

Dokazano je dobro je imati prave informacije u pravo vrijeme. To je čar ove igre.
Pozdrav.

New Report

Close