Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Soory Krpa, ali i moja i tvoja informacija kaže jedno te isto…

Da.

Prethodno si senzacionalistički iznio da je nafta probila sve otpore.
Ja velim da je trenutna potpora za crude na 64 $, i još nije probijena.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Da se i ja malo uključim u raspravu.
Znate li , što se tiče dijamanata, kad se nađe prevelika količina, da se spaljuje u karbonskim pećima.
Zašto se pitate !
E pa zato da ne bi prevelika količina dijamanata došla na tržište i srušila cijenu.

A na tržištu kapitala i nafte se igraju puno prljavije igre.

@krpa

@MMM

Tema je vrlo kompleksna te traži malo dublju analizu kuda će cijena nafte.
Evo jedaan klasični pristup.
21.10.2008. na NYMEX je bilo otvoreno ukupno futuresa za 1.035.697 ( x1000 barela) LS crude oil.
To je za 54.554.000 manje nego nego 14.10.2008.
Prema definiciji kada cijena pada i kada otvoreni interesi opadaju tržište jača!
To bi u ovom slučaju značilo da smo na dnu ili blizu i cijena će se stabilizirati i rasti.
Brojke su u barelima!

Evo sazetak za prosli tjedan iznesenih ewt mogucnosti crobexa na forumu. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.

Usporedjujuci sa situacijom od prije tjedan dana nije bilo potrebe za drasticnim zaokretima u razmisljanju, slijedimo prijasnja brojenja, uz nadopunu jednom novom srednjorocnom kombinacijom.

Dugorocno mozemo biti u ciklickom C, III od (A) ili V od (A). S obzirom da abc valovi zigzaga imaju slicne osobine kao prva tri vala impulsa, te dvije kombinacije ce se kasnije teze medjusobno razluciti u odnosu na mogucnost da smo u petici.

Srednjorocno vozimo u primarnoj petici, nova mogucnost postavljena ovaj tjedan na forumu, a drzi vodu, je da je petica pocela ranije od prethodnog brojenja (zeleno na grafu) jer je četvorka bila zigzag. Trece kombinacije se za cudo nismo rijesili, a to je da je petica zavrsila 10.10.2008. i da smo u novom uzlaznom primarnom valu, sukladno trima dugorocnim mogucnostima: u [1] od I ili [A] od IV ili [A] od B (crveno na kratkorocnom grafu), i to zato sto je minimum jucer, 24.10.2008. 2173,47 nije pao nize od minimuma 10.10.2008. 2134,04. Sve srednjorocne kombinacije popracene su brojanjem intermediate i minor valova na kratkorocnom grafu.

Zakljucno, kratkorocno bi trebali dovrsiti peticu na dole. Jos uvijek moguce i da je petica bila gotova 10.10.2008. Srednjorocno gore u nekom od primarnih valova: [1] od I ili [A] od IV ili [A] od B. Dugorocno u dvije kombinacije dole, u jednoj, ako je gotov ciklicki C, gore.

Soory Krpa, ali i moja i tvoja informacija kaže jedno te isto…

Da.

Prethodno si senzacionalistički iznio da je nafta probila sve otpore.
Ja velim da je trenutna potpora za crude na 64 $, i još nije probijena.

[/quote]

Forum indexa i crobexa sada forum nafte
[cool]

*cromanov savjet buducnosti…kupujte zemljiste…sve krize svijeta ali zemlja uvijek daje da se prezivi…a burze i ekonomije nek propadaju…jednog dana ce to uciniti na veliko

Možda nije ovaj topic ali što se tiče nafte i cijene koja iz dana u dan pada. Moje su procjene da neće ispod 60 $. Ali, što je interesantno, nitko se više u državi ne pita zašto ne pada i cijena goriva i nafte u INI. Jel je to možda postala tabu tema nakon prodaje INE. [bye]

Evo sazetak za prosli tjedan iznesenih ewt mogucnosti crobexa na forumu. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.

Čini mi se da se od 10. do 24. formirao horizontalni trokut, a i double bootom.
I jedno i drugo je signal za rast.
Linije otpora oko 2.400 a ako je probije onda oko 3.000.

Dajte graf za Vart-r-1 umjesto sa se prepucavate ko je ljepši [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Dajte graf za Vart-r-1 umjesto sa se prepucavate ko je ljepši [rolleyes]

A šta će tebi graf kad sve znaš

golubv | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 15015 | profil
korisnik od: 17.10.2007.

ocjena poruke

zajednica –
moderatori
Nemojte samo reči da vas nisam obavjestio da je došlo vrjeme rasta dionica.Šesto čulo je proradilo i nesebično sam ta saznanja podjelio sa svekolikim pukom Samo nemojte opet lupati po asku kao da nema sutra Kbolje razmislim,pošto ste nezahvalni, bolje da sam šutio i sutra sve sam kupio ad Zapamtite,tri tjedna ,a onda ko se nije skrio magarac je bio.
Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi nikad u životu…

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

još jedna analizica, prepuna informacija

http://www.technicalindicatorindex.com/newsletter/bpdf/TII_Newsletter_943B_10.24.08_7055475115.pdf

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

http://marketvector.com/si/djia.htm

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Pogled na Crobex, s druge strane – kratkoročno.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

New Report

Close