Soory Krpa, ali i moja i tvoja informacija kaže jedno te isto…
Da.
Prethodno si senzacionalistički iznio da je nafta probila sve otpore.
Ja velim da je trenutna potpora za crude na 64 $, i još nije probijena.
Da se i ja malo uključim u raspravu.
Znate li , što se tiče dijamanata, kad se nađe prevelika količina, da se spaljuje u karbonskim pećima.
Zašto se pitate !
E pa zato da ne bi prevelika količina dijamanata došla na tržište i srušila cijenu.
A na tržištu kapitala i nafte se igraju puno prljavije igre.
Tema je vrlo kompleksna te traži malo dublju analizu kuda će cijena nafte.
Evo jedaan klasični pristup.
21.10.2008. na NYMEX je bilo otvoreno ukupno futuresa za 1.035.697 ( x1000 barela) LS crude oil.
To je za 54.554.000 manje nego nego 14.10.2008.
Prema definiciji kada cijena pada i kada otvoreni interesi opadaju tržište jača!
To bi u ovom slučaju značilo da smo na dnu ili blizu i cijena će se stabilizirati i rasti.
Brojke su u barelima!
Evo sazetak za prosli tjedan iznesenih ewt mogucnosti crobexa na forumu. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.
Usporedjujuci sa situacijom od prije tjedan dana nije bilo potrebe za drasticnim zaokretima u razmisljanju, slijedimo prijasnja brojenja, uz nadopunu jednom novom srednjorocnom kombinacijom.
Dugorocno mozemo biti u ciklickom C, III od (A) ili V od (A). S obzirom da abc valovi zigzaga imaju slicne osobine kao prva tri vala impulsa, te dvije kombinacije ce se kasnije teze medjusobno razluciti u odnosu na mogucnost da smo u petici.
Srednjorocno vozimo u primarnoj petici, nova mogucnost postavljena ovaj tjedan na forumu, a drzi vodu, je da je petica pocela ranije od prethodnog brojenja (zeleno na grafu) jer je četvorka bila zigzag. Trece kombinacije se za cudo nismo rijesili, a to je da je petica zavrsila 10.10.2008. i da smo u novom uzlaznom primarnom valu, sukladno trima dugorocnim mogucnostima: u [1] od I ili [A] od IV ili [A] od B (crveno na kratkorocnom grafu), i to zato sto je minimum jucer, 24.10.2008. 2173,47 nije pao nize od minimuma 10.10.2008. 2134,04. Sve srednjorocne kombinacije popracene su brojanjem intermediate i minor valova na kratkorocnom grafu.
Zakljucno, kratkorocno bi trebali dovrsiti peticu na dole. Jos uvijek moguce i da je petica bila gotova 10.10.2008. Srednjorocno gore u nekom od primarnih valova: [1] od I ili [A] od IV ili [A] od B. Dugorocno u dvije kombinacije dole, u jednoj, ako je gotov ciklicki C, gore.
Da.
Prethodno si senzacionalistički iznio da je nafta probila sve otpore.
Ja velim da je trenutna potpora za crude na 64 $, i još nije probijena.
[/quote]
Forum indexa i crobexa sada forum nafte
[cool]
*cromanov savjet buducnosti…kupujte zemljiste…sve krize svijeta ali zemlja uvijek daje da se prezivi…a burze i ekonomije nek propadaju…jednog dana ce to uciniti na veliko
Možda nije ovaj topic ali što se tiče nafte i cijene koja iz dana u dan pada. Moje su procjene da neće ispod 60 $. Ali, što je interesantno, nitko se više u državi ne pita zašto ne pada i cijena goriva i nafte u INI. Jel je to možda postala tabu tema nakon prodaje INE. [bye]
Evo sazetak za prosli tjedan iznesenih ewt mogucnosti crobexa na forumu. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.
Čini mi se da se od 10. do 24. formirao horizontalni trokut, a i double bootom.
I jedno i drugo je signal za rast.
Linije otpora oko 2.400 a ako je probije onda oko 3.000.
Dajte graf za Vart-r-1 umjesto sa se prepucavate ko je ljepši [rolleyes]
Dajte graf za Vart-r-1 umjesto sa se prepucavate ko je ljepši [rolleyes]
A šta će tebi graf kad sve znaš
golubv | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 15015 | profil
korisnik od: 17.10.2007.
ocjena poruke
–
zajednica –
moderatori
Nemojte samo reči da vas nisam obavjestio da je došlo vrjeme rasta dionica.Šesto čulo je proradilo i nesebično sam ta saznanja podjelio sa svekolikim pukom Samo nemojte opet lupati po asku kao da nema sutra Kbolje razmislim,pošto ste nezahvalni, bolje da sam šutio i sutra sve sam kupio ad Zapamtite,tri tjedna ,a onda ko se nije skrio magarac je bio.
Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi nikad u životu…
još jedna analizica, prepuna informacija
http://www.technicalindicatorindex.com/newsletter/bpdf/TII_Newsletter_943B_10.24.08_7055475115.pdf