SLK: ” valentine: ” Da ali ne može svatko vijdeti tvoju imovinu ako zna broj čestice. ” Ja sam znao svoj broj čestice i onda sam samo redom mijenjao zadnje brojeve i doznao sve o vlasnicima susjednih zemljišta, kuća, da li su na ženi, mužu, koliko ima vlasnika, koliki kredit i hipoteku imaju na kući, stanu itd. Sve je to bilo vidljivo kad je e-katastar otvoren. ” Neizvedivo u gradovima…vjerojatno pretpostavljaš zašto..
Samo me zanima gdje je to u e-katastru našao podatke o kreditima?
Inače, to su javno dostupni podatci i za to nije potreban e-izvadak, već se osobno može otići u gruntovnicu.
Jeste li ikada probali saznati nečiji broj tekućeg računa?
Vi pričate o tajnosti a danas imate facebook. cijeli svijet na dlanu. Nema više tajni, z. čestice će uskoro biti otrkivene, protok informacija je nazadrživ, samo što ne eksplodira.
Samo me zanima gdje je to u e-katastru našao podatke o kreditima?
Inače, to su javno dostupni podatci i za to nije potreban e-izvadak, već se osobno može otići u gruntovnicu.
Jeste li ikada probali saznati nečiji broj tekućeg računa?
A čuj, ja znam kako to funkcionira u gradu, za dalje…tko zna…
Vi pričate o tajnosti a danas imate facebook. cijeli svijet na dlanu. Nema više tajni, z. čestice će uskoro biti otrkivene, protok informacija je nazadrživ, samo što ne eksplodira.
Misliš da ćeš mene naći na facebooku? [lol] [lol] Ili možda Šeksa?!? [lol] [lol] [lol]
”
I mislio sam da će vam se sviditi…
Ne kužim Asko?
Možda je mislio po privatnoj liniji, tako nešto je teško napraviti u većem gradu.
Jao, pa Asko je Šeks, ili kako bi to pisalo na teletekstu “Seks u Saboru”.
Kad je e-katastar počeo sa radom, bili su dostupni podatci o hipotekama na nekretninama. Nakon toga je došao redizajn stranica, uveden kontrolni broj zbog robot-spammera i izbačen dio oko kredita, vjerojatno zbog pritužbi.
Sam izvadak je onda na stranicama izgledao drugačije nego li sad.
e bravo… tu sam to i našao, a ne na e-katastar.
To je zapravo gruntovni izvadak, na kojem se vidi u teretovnici ako ima ili nema tereta.
Po meni, to nije u redu.
e bravo… tu sam to i našao, a ne na e-katastar. To je zapravo gruntovni izvadak, na kojem se vidi u teretovnici ako ima ili nema tereta. Po meni, to nije u redu.
zato sam i napisao da nisi to mogao naći na katastru …
zašto nije u redu … pa vodili smo neki dan raspravu na temi o ‘onoj’ dionici …
a kako ćeš provjeriti da li stan koji bi kupio ima tereta i koliki je taj teret?