Neka se javno očituje SDA!
Moderator neka uputi pitanje SDA i traži odgovor u ime nas svih koji sudjelujemo na portalu!
Brzo i efikasno rješenje. Očitanje neka traži unutar 24 sata, jer ako je sve jasno i nema manipulacije to se može učiniti![bye]
” Zakon o zaštiti osobnih podataka, (Narodne novine, 103/2003)
ne bih rekao … onda se ne bi niti prvih 10 objavljivalo …
Dat će ti ga ali ga ne smiješ javno distribuirati. FI je automatiziran obrazac i tamo nema mjesta za sve dijoničare.
Ajde mi sad onako laički objasni kojim aktima sam ja spriječen da to javno obznanim
plavi:
”
Pa ne mora se ništa platiti, ja se naručujem četvrtkom ili petkom, i imam stanje u knjigu dioničara, i vremena 2 sata da prepišem na papir ono što me interesira. Meni je to OK.
”
Ok, znači otiđete tamo, protratite dva sata vremena na prepisivanje onog što vas zanima i zbog čega sad vi ne biste smjeli te podatke objaviti negdje, primjerice na forumu jer dobili ste ih besplatno i jedino što vas je to koštalo je vremena, tinte i strpljenja, a SDA tehnički ništa osim predbilježbe ugovorenog dolaska
Moram potpisati papir na kojem piše da neću širiti dalje.
Frka je to, opas(a)ni su,kad odem van i dođem doma, naučim sve promjene napamet, pa potom sve živo spalim da ne ostanu tragovi.[wink]
vjeko: ” Zbog čega su ti podatci tajni ako je tvrtka Javno dioničko društvo? Zašto SDA ima monopol na izdavanje popisa dioničara ili zašto je zabranjeno distribuirati popis s njihovog CD-a? Je li razlog samo činjenica da tako ostaju bez 600,00 kn ili postoje dublji razlozi? Ima li SDA zakonski utemeljeno pravo na to? Ono, trkeljajte ko i obično [smiley][smiley][smiley][smiley] ” Zakon o zaštiti osobnih podataka, (Narodne novine, 103/2003)
Zaštita osobnih podataka? Najaviš se u SDA, prepišeš osobne podatke i raspolažeš njima ili platiš 600 kuna i opet dobiješ isto. To mi ne liči na zaštitu osobnih podataka
A jesi naporan:
(3) Svakome dioničaru na njegov zahtjev izdavatelj ili središnja depozitarna agencija treba omogućiti uvid u podatke iz članka 125. stavka 1. ovoga Zakona, a koji se odnose na dioničare i dionice toga izdavatelja. Središnja depozitarna agencija ima pravo na naknadu troškova izrade i dostave izvješća u skladu s cjenikom. Podatke o dioničarima i dionicama iz ovoga stavka dioničar ne smije priopćavati niti učiniti dostupnima drugim osobama.
Plavi ne smije to prepisati na papir i to je ilegalno što radi, tako da nema što pokazati na forumu.
Možete tužiti SDA, to je najlakše.
Plavi ne smije to prepisati na papir i to je ilegalno što radi, tako da nema što pokazati na forumu.
Možete tužiti SDA, to je najlakše.
Nije istina, smijem.
Zaštita osobnih podataka? Najaviš se u SDA, prepišeš osobne podatke i raspolažeš njima ili platiš 600 kuna i opet dobiješ isto. To mi ne liči na zaštitu osobnih podataka
Ako svi prelaze preko ceste bez zebre, ne znači da je dozvoljeno i zakonito…[smiley]
Uvijek postoje razlike između normative i prakse. Što je zemlja južnije, to je razlika veća…[smiley]
Vjeko nije naporan već je pokrenuo temu o kojoj se u kuloarima govori već više od tri godine.
SDA, kao svoje leno, naplaćuje podatke koji nisu njeno vlasništvo!
Činjenica depozitorija ni u kojem slučaju nedaje pravo depozitoru da zarađuje na temelju izdavanja potvrde o onome što rade.
To je isto kao da ti netko naplati činjenicu što ti izdaje račun!
HALOOOOOO! [shocked][shocked][shocked]
A i pitanje je zakonske utemeljenosti ideje zaštite privatnih podataka, naročito s obzirom što ako si dioničar neke tvrtke imaš pravo saznati tko su ostali dioničari iste te firme. Već i ovdje pada priglupa ideja da SDA štiti famozni identitet bilo koga!!!
I molim vas, nek lijepo SDA ode na slobodno tržište pa da vidimo hoće li netko štampati CD-ove s popisom svih dioničara i za manje od 600 kunića….. [lol] [lol] [lol]
Nije istina, smijem.
Dokaži gdje piše da se smiju prepisivati podaci, gdje to piše?
Ja bum ih tužil sve.