mala opsaka autoru članka, T-TH nije bivši monopolist, već je još uvijek monopolist, s obzirom da još uvijek ima monopol na vodovima, te da je bez problema kupio svog najvećeg (inače jako malu tvrtku) konkurenta, Iskon Internet… a cijenu skidaju zbog toga da prebace ljude s modema na DSL (tu više zarade), s druge strane uskoro će WLAN biti dostupniji, dijele se koncesije…
Hrvatska agencija za telekomunikacije dopušta T-HTu da spušta cijene, a u isto vrijeme zabrinuta je za dobrobit liberalizacije tako što nije sigurna smije li Vip spuštati cijene… Tržišni regulator je upravo objavio da je “zbog velikog broja upita” odlučio provjeriti novu Vipovu ponudu… [smiley1][smiley1][smiley1] Ah ta privatizacija T-HTa… [smiley2] A uskoro će i izbori… [smiley2] Hmmm… nadam se da će skoro proraditi ADSL2+ i Wimax pa da imamo prave zamjene za T-HTov telefon i ADSL…
Iako su “spustili cijene” jos uvijek su previsoke. Samo pogledajte malo u okruzenju koje su cijene i sve ce vam biti jasno. Meni je sramota placati 50€ za flat rate 1Mbit/192 (realno manje 20%)
@mmislilac: “Hm, cuj, valjda je bolje da ima vise operatera s visim cijenama, nego malo s malim cijenama. Mislim, vise je vise…” Tak’ valjda razmisljaju u Agenciji [smiley2]
@slazic: HT jest smislio nove pakete no “Nakon potrošenog inicijalnog bloka prometa od 5 GB, svaki slijedeći blok od 1 GB vam se obračunava po cijeni 20,00 kn”. Njihov Iskon, s druge strane, kaze “svaki slijedeći paket od 512 MB naplaćuje se tek nakon iskorištenih 50% paketa (256MB)”. Ovo nepisano pravilo s 50% koristi valjda 99 posto providera u svijetu, ali ne i HT. Dakle, ako se prekoraci paket od 1GB za samo par kilobajta – placamo 2GB. Spusti malo da dobijes puno.
Il’ ja ne razumijem uvjete koristenja.