Varga je jedini od svih ministara – bio na dobrom putu – da se sanira zdravstvo, riješi osiguranja,
i da se bolnice redovno plaćaju….
Očekivali smo – da će ga MOST I HDZ zadržati…!!! Ali, nisu…………….
Tko?!:))))))) Onaj Varga koji bi trebao biti u zatvoru jer je uređenje sobe platio 1.200.000,00 kn (milijundvjestodvanaesttisuca kuna)!?
Slažem se sa svima koji su napisali da je ova Vlada nesposobna.
Pa tako je najlakše, lijepo nabiti veći porez na zdravstvo.
Čak ne znaju i za to imati svoju ideju već moraju prepisivati od Slovenaca.
E pa gospodo iz HDZa Slovenci imaju prosjećnu plaću od 2.000 Eura pa i to prepišite.
Porez na nekretnine, porez na zdravlje, manja penzija Hrvatima za 25%.
Ovdje se sve radi da se domicilne Hrvate istjera iz Hrvatske.
Ubrzo će nas biti manje od 3 miliona Hrvata koji žive u Hrvatskoj.
E pa gospodo zbog čega će nam onda toliko sela, općina, gradova i županija i administracije koja to slijedi.
Po meni pod hitno trebamo reformu.
Ukinuti županije, sela, općine gradove. Moramo centralizirati administraciju da smanjimo troškove.
Za svaku županiju ostati će samo dva grada koja će se brinuti za cjelokupno stanovništvo koji pripada toj bivšoj županiji.
Uvesti mjesne zajednice, seoske odbore kao najmanju jedinicu koja će slušati građane i njihove želje slati na izvršenje u navedene gradove.
Rad u tim odborima će biti volonterski. Ljudima kojima je stalo da nešto pridonesu svojoj zajednici.
A mogu biti i više predstavnika (troje) koje će se izmjenjivati.
Biti će više novaca za želje građana jer ćemo izbjeći načelnika općine, njihove tajnice, gradonačelnike, župane i ostalu bagru koju plaćamo za ništa.
Znači troškovi administracije će nam pasti za 40%. Uostalom s OIB-om i ovim kompijutorskim rješenjima to je moguće realizirati.
Kako će se novac odobravati na puno manje mjesta, mogućnost korupcije će biti manja jer će provjere biti puno češće.
Naravno da bi uopće nešto predložio, čovjek mora imati viziju u svojoj glavi.
Viziju kako Hrvatska može postati bogata zemlja.
Najlakše je krasti privatnu imovinu od građana podizajući poreze.
Što SEABEAR kaže gori ste od lijevih.
Oni su na kraju krajeva smanjili dopunsko zdravstveno.
Meni stvarno nije jasna ta politika koja radi sve da protjera autohtone Hrvate iz Hrvatske.
Zbog čega je to HDZ-u u interesu i čije to on interese štiti?
Državne. CROATIA OSIGURANJE – preuzma ulogu HZZO.a….Vi to niste primjetili?
Stvara se NOVA VELIKA BLAGAJNA , a HZZO …je samo blagajna , koja nikad nije puna…i treba pomoć
iz PRORAČUNA..
Paralelno, jačaju osiguranja na čelu sa CROATIA OSIGURANJE, koje mete sve pred sobom..i otvara put
Vladi HDZ-a za raspolaganjem količina novaca – koje su uvijek sigurne…
p.s. dogovorila sam očni pregled, jer vidim teškoće s vidom i sama ..isprika na stalnim pogreškama..
Kad zemlju vode ne sposobni ljudi koji ju ne vole, i tako već 20 godina….
za kavu, cigare i kladionicu mora biti, za zdravstvo 10 eura više prosječni bezvezaroš nema i urla ko Bulj. stanovništvo stari, pokrića sve veća, lijekovi se nadopunjavaju na listama. Dopunsko bi trebalo staviti na barem 300 kn. Meni je gratis dopunsko doživotno, država mi vraća uslugu za humanost i to je OK
Nemam ništa protiv dr Kujundžića kao liječnika i čovjeka, ali nedavno na upit novinara neke od TV izjavljuje da on kao ministar zdravstva ne može puno napraviti što se tiče stanja u zdravstvu. Vjerujem da on sam možda i ne može puno, ali postoji struka, ljudi u ministarstvu i on zajedno sa svima bi morali imati neke ideje jer je stanje u zdravstvu alarmantno loše. Danas se u Hrvatskoj bolesnik osjeća jadno dok čeka mjesecima na pregled, operaciju ili drugu medicinsku uslugu. Zar mi nemamo ni znanja ni volje da se već jednom situacija u zdravstvu sustavno uredi. Problem se neće riješiti parcijalnim mjerama.
Ministarstvo zdravstva i HZZO su dvije različite države. Na Ministarstvu liječnici, zdravsteno titulirana
gospoda. Finoća, nešto rade …ja ne znam što. Od kada smo ušli u Europsku uniju, i više nisu
potrebne DOZVOLE ZA UVOZ jer se centralna skladišta , otkuda se snabdijeva istočna Europa, gdje i mi spadamo ….nalaze blizu Hrvatske – sve je lakše Te dozvole – VIŠE,NISU SVAKODNEVNO POTREBNE …zbilja ne znam što rade………….
Sve se manje otvara novih ordinacija, poliklinika, ljekarni, stomatoloških ambulanti………..sve je manje
novih lijekova na tržištu, uglavnom je sve već odavno -uređeno, sa Agencijom za lijekove i medicinske
proizvode. ……….Uređena su pravila, zakoni, procedure, kontrole svega……..
……………. Na HZZO-u -. novac , statistike,
FIZIČKI POSAO….Tu se , ljudi moji- radi težački. Od prihvata faktura, usklađenja, kontrola , analiza ,
plaćanja, bolovanja, naknade, …tisuću pitanja…
Ovdje se polažu računi za svaku lipu , traži se svaka kuna, provjerava svaka doznaka do najmanje sitnice,
Tu se sklapaju ugovori, primaju sve obavijesti, podnose predstavke ako treba, sastaje i savjetuje….
Oni su naši partneri, u pravom smislu riječi, ali nisu baš samostalni- očito se moraju dogovarati sa
ministrima i sl….što je o.k.
a što rade na Ministartstvu zdravstva svakodnevno, čime se bave ti ljudi,
koliko ih je tamo zaposlenih, sam Bog zna….
p.s.nemojte mi sad opet slati kontrole..zato jer pišem svoje mišljenje…pliz.
Rezanje beskorisne birokracije koja jede ogroman dio proracuna naravno nije opcija.
To nije beskorisna birokracija nego rodbina i prijatelji.
za kavu, cigare i kladionicu mora biti, za zdravstvo 10 eura više prosječni bezvezaroš nema i urla ko Bulj. stanovništvo stari, pokrića sve veća, lijekovi se nadopunjavaju na listama. Dopunsko bi trebalo staviti na barem 300 kn. Meni je gratis dopunsko doživotno, država mi vraća uslugu za humanost i to je OK
Znači ti si jedan od pijavica na proračunu.
U zemlji gdje se budućim umirovljenicima smanjuju mirovine za 29%, gdje se plaćaju mirovine u drugim državama bez ikakvog kriterija (valjda zbog humanosti) ti je u redu.
Neka nesposobna gospoda lijepo smanje troškove zdravstva smanjenjem troškova i boljom organizacijom.
Za to su izabrani.
Ako su nesposobni onda neka daju ostavke.
ps. Vidim da moj post da se ukine plaćanje političara na lokalnoj razini, i da se uvede profesionalni ljudi koji se neće mijenjati promjenom vlasti što će smanjiti birokraciju za 40% nije baš izazvao oduševljenje.
Vjerojatno jer 70 % ljudi nije shvatilo što sam napisao.
Što je ljubav prema domovini gdje živiš, i da radiš besplatno za njezin napredak i prosperitet.
Što je s porezima na nekretnine?
To je svake godine nekoliko 10.000 kuna veće opterećenje za građane do sada.
Ako ta lova neće ići u zdravstvo i mirovine gdje će ići?
Jel možda na plaće načelnika općina i njihove sekretarice?
Vidim da moj post da se ukine plaćanje političara na lokalnoj razini, i da se uvede profesionalni ljudi koji se neće mijenjati promjenom vlasti što će smanjiti birokraciju za 40% nije baš izazvao oduševljenje.
Vjerojatno jer 70 % ljudi nije shvatilo što sam napisao.
ti profesionalni ljudi odavno postoje i zovu se pročelnici, biraju se temeljem javnog natječaja i ostaju cijelo vrijeme prfesionalno zaposleni u JLS (osim ako nešto ne zase.u pa ih smijene) , neovisno o promjeni vlasti.
ukratko – otkrivaš toplu vodu….
treba se opredijeliti – ili će se besplatne zdravstvene usluge pokrivene osnovnim zdr.osiguranjem bitno smanjiti ili će se uvesti obvezno dopunsko za sve da sustav ne krahira.
gotova su vremena jeftinog zdravstva za sve koje pokriva država!
htjeli ste EU i kapitalizam, pa prihvatite sada i posljedice!