Sve što trebate znati o dvostrukom oporezivanju

Naslovnica Forum Komentari članaka Sve što trebate znati o dvostrukom oporezivanju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ima-li-kraja-pljacki

poreznici-proganjaju-hrvate-i-u-irskoj

traze-da-plate-porez-na-placu

VIŠE tisuća građana posljednjih je godina u potrazi za poslom i boljim životom odselilo u Irsku, no čak ni tamo ne uspijevaju izbjeći bacanje novca u vreću bez dna, koja se službeno naziva “Državni proračun Republike Hrvatske”.

Mnogi građani, koji žive i rade u Irskoj, dobili su dopise od hrvatskih poreznika u kojima ih se traži da plate porez na plaću koju su zaradili u toj zemlji.

Žive i rade u Irskoj, a Hrvatskoj su “dužni” desetke tisuća kuna poreza

Iznosi se u nekim slučajevima kreću i do 100 tisuća kuna, tako da bi ljudi, umjesto da štede novac za svoju obitelj i sebe, trebali u Irskoj štedjeti da pune proračun države iz koje su se morali iseliti.

Hrvatska s mnogim zemljama, pa tako i Irskom ima važeći sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, no to ne znači da su građani koji rade u inozemstvu potpuno sigurni da neće morati platiti porez u obje zemlje.

Naime, ako Porezna uprava u Hrvatskoj procijeni da osoba koja radi u inozemstvu po njihovim kriterijima ima “previše veze” s Hrvatskom, morat će platiti razliku poreza.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ima-li-kraja-pljacki-poreznici-proganjaju-hrvate-i-u-irskoj-traze-da-plate-porez-na-placu/929683.aspx

.

U čemu je problem?; odete u poslovnicu MUP-a, odjavite prebivalište, oni vam prerežu osobnu i nećete plaćati porez u Hrvatskoj.
Kada se prije par godina počelo oporezivati “gastarbajtere” , ljude u koje ova država nije uložila praktički ni kune,onda se nitko nije bunio.


U čemu je problem?; odete u poslovnicu MUP-a, odjavite prebivalište, oni vam prerežu osobnu i nećete plaćati porez u Hrvatskoj.
Kada se prije par godina počelo oporezivati "gastarbajtere" , ljude u koje ova država nije uložila praktički ni kune,onda se nitko nije bunio.

prije nije bilo takvih idiotarija.. placao si porez tamo gdje si ga zaradio.. onda su za ove u pogranicnim podrucjima poceli priznavati po mjestu stanovanja, sto je idiotarija broj 1 bilo.. ali si i dalje mogao imati boraviste npr. u Njemackoj i tamo placati porez a prebivaliste negdje drugdje.. u tom slucaju si ostvarivao i lijepi povrat poreza.. ako ti to nije bilo posebno bitno i nisi se time zaebavao platio si porez automatski tamo gdje si radio i mirna bosna, nitko nije pravio probleme i nikog nije bilo briga

a sad kad su poceli “dijeliti” podatke poreznici odmah krenuli u lov u mutnom. u EU kao puna usta beznacionalnosti, slobode kretanja isl. a mogu te oporezivati i jedni i drugi prema svojim zakonima, pa se ti ebi…jos te love po osnovi prebivalista boravista da ti ukradu dokumente po novome.. (moras se jasno izjasniti “kome pripadas” inace si ebo jeza),a obecavali sve je to nase, krecimo se druzimo se, ucimo i gradimo europsku obiteljsku zajednicu..

ovo je naravno umjetno proizvedeni problem s jasnom namjenom i strogo po zadatku, a to je stvaranje fiskalne unije (u sto je “dijeljenje podataka” ionako uvod), pa ce reci, eto vidite, tak je to dok nema fiskalne unije, guzit cemo vas ko mlade majmune, pa zar ne bi bilo bolje ta fiskalna unija (umece ga duboko), ovo je tako neprakticno.., i tako dok naguzeni emigracijski, migracijski i imigracijski narod (mobilna radna snaga) ne zavapi.. dajte fiskalnu uniju!! i onda fiskalna unija, kita jos duboko u guzi i vozi dalje, ima toga jos.. (npr. vinjete tzv. maut u fasistickoj vaterland su isto uvod u neka europska davanja, to jamcim..)

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close