Sve manje kompanija vidi smisao kotiranja na burzi

Naslovnica Forum Komentari članaka Sve manje kompanija vidi smisao kotiranja na burzi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Do sad je bilo 5 god krize, pa se na visinu naknade nitko nije zalio.

Pod mudrim vođstvom naše Vlade velikom brzinom se vraćamo u socijalizam i plansku ekonomiju, burze su ionako produkt “dekadentnog Zapada” i omraženog krupnog kapitala. Ne trebaju nam dok imamo Linića i ostale stručnjake koji misle za nas i čuvaju nas od slobodnog tržišta.

Troskovi su samo nemusti izgovor kompanija koje traze delistanje. Prava istina je da vecina tih kompanija ima vecinske dionicare koji se zele rijesiti svih ostalih malih dionicara. 20-30 tisuca kuna na godinu za Konzum, Franck ili Viro predstavlja znatan trosak?
Odlaskom sa burze, mali dionicari vise nisu u mogucnosti lako unovciti svoje ulaganje, a time se i vrijednost ulaganja srozava na nerealno niske razine. Zbog toga prilikom delistanja ce vecina prodati dionice po cijenama koje, ne da ukljucuju odredjenu premiju vec su nerealno niske. Oni najhrabriji su osudjeni na trgovanje po oglasnicima ili im se smiluje neki od sudionika (brokerske kuce i sl.) pa on uvrsti delistanu dionicu na trziste.
Iza svega je pohlepa i galantnost vecinskih vlasnika koji dividendu zele samo za sebe i ne zele da im se itko petlja u posao. To je razumljivo, ali bi onda bio red da barem ponude postenu cijenu za otkup svih dionica i da odu sa burze cistog obraza.

worlock, slažem se s tobom. Molimo Hanfu- da zaštiti male dioničare
s pravičnom isplatom ! Gotovo.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

pa to se tako radi kad je trebalo dionice prodati po visokim cjenama buli su na burzi,sad dok sau preniske cijene i ocekuje se u iducem razdoblju da ce jako porasti normalno da idu van a pogodite koje tcrtke idu van????????????’


Viro: Ne planiramo delistiranje s Burze

[emo_beztona]

u hrvatskoj burza je osnovana u varaždinu i bila je vijesnik “novih boljih vremena”, liberalne tržišne ekonomije.

zagrebačka burza nastala je državnom boljševičkom prisilom, prvo obvezom listanja privatizacijskog portfelja, a onda poslije još i dodatnom obvezom izlistanja dioničkih društava.

koliko god imao nebrojenih primjedbi na ovu vladu, ukidanje obveze izlistanja nije “povratak planskoj ekonomiji”, nego smanjenje boljševičke državne prisile. a burza i boljševizam nikako ne idu prirodno ruku pod ruku.

da je to otpočetka pušteno da se razvija na načelima slobodne trgovine i dobre volje, burza bi možda bila sada mnogo jača, i vrlo vjerojatno ne bi ni bila u zagrebu, nego u varaždinu.

ako je jedini problem pravična naknada malim dioničarima, treba iznaći poštenu proceduru i gotovo.

New Report

Close