Koliko transparentnost, toliko i kažnjavanje odgovornih za krivo izvještavanje…. hoćemo to dočekati u todex izvedenicama, da ekipa koja je to odradila kazneno odgovara???
“ali nedostaje neka nova ‘velika’ dionica koja bi mogla povećati atraktivnost tržišta u cjelini”
Jel ste vi ozbiljni ili nas pokušavate nasmijat.
Koja velika dionioca. Novi Agrokor gdje će doći političari i ubijat kravu zbog par šnicli koje će spremiti u svoj đep. Da nabrojim predhodne slučajeve miješanja politike u tržište kapitala direktno ili indirtektno uključujući i ustavni sud: LRH, Belje, Jadranska banka, Transadria, Dioki, Petrokemija, Kaštelanski staklenici. Recite gdje netko od političara nije imao svoje prste a sudstvo to miješanjhe političara je podržalo na štetu malih dioničara. Normalan i racionalan čovjek neće ovdje ulagat nego samo mazohist i luđak koji si tim “ulaganjem” želi spalit svoju ušteđevinu.
Čemu bi trebalo služit tržište kapitala u prvom redu. Prikupljanju jeftinog kapitala (povećanju temeljnog kapitala) od dioničara koji žele uložit u firme “sa perspektivom”. E, na ovaj način, ubijanjem tržišta kapitala, kod nas, u Hrvatskoj nema jeftinog, bezkamatnog kapitala. I opet govorim, ovdje može samo luđak uložit jer ne znaš kad će ta firma pasti na oko nekom našem političaru koji želi šniclu.
….Da nabrojim predhodne slučajeve miješanja politike u tržište kapitala direktno ili indirtektno uključujući i ustavni sud: LRH, Belje,,,,,, Recite gdje netko od političara nije imao svoje prste a sudstvo to miješanjhe političara je podržalo na štetu malih dioničara. Normalan i racionalan čovjek neće ovdje ulagat nego samo mazohist i luđak koji si tim "ulaganjem" želi spalit svoju ušteđevinu.
….
Konačno doslo ljudima iz gujce u glavu.Je da je trebalo 5 godina i da je kasno,ali pozdravljam svejedno.
Napustio sam ZSE još 2015. potaknut uvođenjem poreza na kapitalnu dobit – hvala komesaru Liniću što mi je otvorio oči. Doduše, neki su ostali optimistični čak i nakon te katastrofe, ali Agrokor je valjda otvorio oči (tj. ispraznio džepove) i najnaivnijima.
Naši političari već otvoreno najavljuju sljedeći korak: pljačku kunske štednje kroz neograničeno tiskanje kuna i inflaciju, a za pretpostaviti je da ni šišanje deviznih depozita nije daleko, po uzoru na Cipar i druge propale ekonomije. Naravno, i sada će se naći optimističnih koji će braniti te ludorije i veličati pajace iz Živog zida, kao što su do jučer veličali dogovornu ‘Agrokor’ ekonomiju.
svi odlaze, samo oni ostaju,
Hrvatska za 5
***treba odmah povećati porez na kapitalnu dobit s 12% na 15% sukladno omjeru da je svaki 4 zbrisao s burze, ustvari treba odmah povećati na 24% i preduhitrit situaciju kad će svaki drugi zbrisat s burze
Svaki četvrti zbrisao sa burze a svaki drugi će izbrisati iz ove lopovštine kad se Austrija otvori,ostat će samo penziji i državni namještenici.
Sad će ekipa privuć u Progres puno sudionika svojim zalaganjem i pravim potezima
A možda i dogodi se čudo sto bi rekao Gibonni
tako je, ako nedostaje čvrtina ulagača za toliko treba uvećati porez i brokerske naknade, kao što država tradicionalno živi
– puno veću štetu od Agrokora burzi su nanijeli porezi i prirezi na dividendu i još veću štetu na kapitalnu dobit.
– ja trgujem minimum minimuma,
– od 5 brokerskih računa aktivan mi je samo jedan.
– trejdam nakon dvije godine čekanja u pojedinoj dionici.
– u biti nije me ni briga za tržište i trgovanje, neka se o tome brinu brokeri, ZSE i politika koja je kriva za ovo stanje.
– najveći dio kapitala mi je u stabilnim dividendnim dionicama, što se mene tiće mogu slobodno iz d.d. prijeći u d.o.o.
– naviknete se na to netrgovanje.
– I love this game.
Pozdrav !