Sustav POS+ omogućit će vam jeftinije stanove, saznajte za koliko!

Naslovnica Forum Komentari članaka Sustav POS+ omogućit će vam jeftinije stanove, saznajte za koliko!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

prvi biser iz vlade u novom tjednu, već sam se čudio zašto tako dugo čekaju, popili su jutarnje kave u deset ujutro i sad je vrijeme za objave…

prema ovoj genijalnoj objavi ispada da je vlada odlučila kako je 1400 eura dobra cijena za stan i da sad ide trošiti porezne novce kako bi poticala tu lihvarsku cijenu, a mi znamo da bi u tržišnoj ekonomiji trebali pustiti da cijene dođu do svoje reale, a to je za prosječne stanove u zagrebu najviše 700-800 eura.

nije loša varijanta ni pustiti da svi developeri bankrotiraju, sa stanovima bi jednostavni morali nešto učiniti i mnogi bi riješili stambeno pitanje na povoljan način. zar u vladi doista misle da glas jednog bankara vrijedi više od 10.000 glasova ojađenih birača. na koje biračko tijelo oni uopće računaju? sbvencioniranja sa 100 eura po kvadratu stanova čija cijena ne prelazi recimo 750 eura po kvadratu bi bio dobar kompromis, developeri bi imali neki izbor, a ovo što predlažu bazira se na načelu “sav teret na građanima, sav profit bankama”.

Ako su to oni stanovi u sopnici , jelkovcu ili kojoj već pripi..ini, onda je i cijena od 500 EUR-a previše.

Jer tamo za mlade nema života niti malo!

A cijena nekretnine ce im jos pasti a pola zivota ce putovati … a sadržaji okolo 0 bodova…jadno!


prema ovoj genijalnoj objavi ispada da je vlada odlučila kako je 1400 eura dobra cijena za stan i da sad ide trošiti porezne novce kako bi poticala tu lihvarsku cijenu, a mi znamo da bi u tržišnoj ekonomiji trebali pustiti da cijene dođu do svoje reale, a to je za prosječne stanove u zagrebu najviše 700-800 eura.

700-800 eura po kvadratu je vjerojatno nekakva realna cijena jer se na to moze navuci yield od oko 7%. A 7% yielda je neakakav konsenzus kada se procijenjuje vrijednost nekretnine. No i to samo stoji ako postoji vjerojatnost da ce se zagrebacka ekonomija oporaviti i da ce zaposlenost rasti. Jer jedino rast zaposlenosti moze poduprijeti rast vrijednosti nekretnina.

Po meni je kupnja stanova u Zagrebu iznad 1000 eura po kvadratu ogroman rizik, pogotovo ako Bandic ostane na vlasti. Ovo je politika koja je devastirala lokalnu ekonomiju i Zagrebu ce trebati godine ako ne i desetljeca da se oporavi. Dodaj na to da ce se kroz proces legalizacije stalno povecavati ponuda i vrsiti pritisak na cijene i imas perfect real-estate market storm. Banke to vide i pokusavaju prebaciti svoj teret na ledja gradjana. A izgleda da je vlada i vise nego voljna da im pomogne u tome.

Jadni ljudi koji su placali stanove iznad 2000 eura i jos se k tome zaduzivali u svicarcima. Jos jadniji su oni koji su zaglavili u Sopnici. Bojim se da su mnogi napravili fatalnu gresku koju ce placati citav zivot.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

cijena od 800 € bi se mogla postići uz smanjenje mnogih neopravdanih davanja za ništa, ali se razlikom do 1500-2000 štiti od novopridošlih zagrepčanaca, inače bi neka hrvatska i druga područja ostala bez stanovništva

New Report

Close