o čemu pričate kolega, dugotrajni korisniče?
Većinskom je u interesu što prije pobjeći sa burze! U tome ga koči granica od 95%. Kada ne bi bilo prodaje, njegov “igrač” bi pobrao sve sa aska te mu te dionice prebacio po 24kn odmah, te tako preša magičnu granicu i ostatak dobio po 23,xxkn ili bi nakon zakonom predviđenog razdoblja učinio isto. Čak je podigao cijenu na 24 kn iako bi svi koji sada prodaju prodali i po 23,xxkn. Dakle, kada više ne budemo imali aska to će biti znak da su uspjeli tj. da se bježi sa burze i istiskuje ostale dioničare!
To se apsolutno točno.
Ali apsolutno je netočno da kupac ne pita za cijenu.
čak i netočno. Pobjeći s burze može i sa 90,01%.
@ igrač
Mislim da su ostala još dva slučaja/vrste dioničara.. Oni koji misle da će dobiti više od 24 (što mislim da je utopija) i drugi koji ni ne znaju da imaju dionice ili su digli ruke od toga. Pogledajte npr. koliko je dioničara sa paketima vrijednim manje od 2.000 kuna
Vidio sam i za njih imaš pravo.
Ovi oko 200-300 dionica sigurno nisu zaboravili na dionice ali ne prate situaciju (znam ih nekoliko).
Ovi oko 500-600 prate ali ne znaju što će i prepustili su odluku slučaju.
Ovi preko 1000-2000 kalkuliraju kao i ja.
Mislim da ima jako, jako malo onih koji ne znaju da imaju dionice. Jednostavno nemaju što izgubiti – vjerojatno ni dobiti. Uvijek mogu dobiti 23,8xkn bez plaćanja brokerske provizije i eventualnog poreza na dobit. Osim toga u zadnje vrijeme je netko kupovao i po 24,xxkn. Mene će “izgurati” po tih 23,xxkn ili ću prodati po +25kn.
Slažem se sa zadnjim.
Ode i 1,9% Cerpovih dionica po 24,00kn.
Odličan izvještaj, odlični rezultati, šteta što je CERP onako prodao kontrolni paket pa je sve to nebitno.
I čestitke ivanoreškovic-u koji je ovdje prvi ukazivao na ovakav razvoj događaja još dok je cijena bila 10-15 kuna
Ali vezano za polemiku oko podizanja PDV-a ovdje je prihod odjela hrane i pića 54,6 milijuna od ukupno 180,4 milijuna kuna prihoda, odnosno 30,27%. Čini mi se ovako na prvu da je to daleko više od prosjeka.