danas sam pretjerao, ali htio bih da konkretiziram gore napisano:
Ako nakon ponude za preuzimanje, većinski dioničar stekne najmanje 95% dionica, manjinski dioničari imaju u roku od 3 mjeseca od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, (to je negdje do 25.10.2016?) pravo na prodaju svojih dionica ponuditelju, uz obvezu ponuditelja da te dionice otkupi uz pravičnu naknadu odnosno po cijeni iz ponude za preuzimanje (članak 45, stavak 5) !!!
Da.. Na primjeru Venrna je sve dobro opisano .Hvala obojici kolega na pomoći.
U glavnom nema niti jednog dobrog scenarija za dioničare u ovom slučaju.
Ni tračka nade 🙁
A baš šteta što ova dionica ide sa burze sa dobrim fundamentalim pokazateljima p/e ispod 3,5 a znamo da je kod turista uvijek visok.
Idemo dalje s manjim saldom.
Sve je ovo škola
Tako je dobiven novca na burzi posuđen novac a onda je i izgubljen novac posuđen 🙂
Tračak nade za većom cijenom od 24kn prestaje s objavom, za dva dana, kupca ovih jučer 230.000 dionica.
Nakon toga i ja prodajem za 24kn, ali sam barem do kraja pokušao izaći sa što većom zaradom.
Nisam to ni vidio jučer, sad je stvarno game over. Šteta, još jedan super biznis nam odlazi s burze, CERP je morao i mogao to puno bolje odraditi.
Najviše mi je žao ivanaoreskovica, objašnjavao je tu na puno nižim razinama o čemu je riječ i koji potencijal tu leži tako da je zaslužio malo veći prinos za svoje rudarenje po brojkama i tablicama.
R.I.P. SUNH
Vitek je odradio maestralno, zahvaljujući Madirazzi i partnerima, svaka čast i njima!
šteta, izvješća su otkrivala da bi se ovdje dalo dobro zaraditi, osobito nakon ‘čistilišta’ kroz PSN a u biznisu kakav je već turistički kod nas već zadnjih par godina
svaka čast i vama kolegama koji ste se trudili da svaki aspekt poslovanja i zakulisnih igrica rasvijetlite do te mjere da bude jasno svakom što se zbiva
eto, netko drugi će skupit vrhnje a nama ostaje da ga potražimo negdje drugdje
želim svima ugodan trgovinski dan!
Inače simpatiziram Oreškovića ali mu je ovo (ovakav način prodaje) bio katastrofalan potez. Jedna takva turistička tvrtka će se na kraju preoblikovati u doo.
PBZ skrbnički kupio onih 230.000 dionica.
?
Pogledao SKDD i prvo što vidim skrbnički nije kod Erste nego kod PBZ. Drugo, Vitek je skupio 90,1% + 2,3% koje su još uvijek na Orco-u (biti će i to vjerojatno brzo prebačeno). Dakle, 92,5%. PBZ 1,6%. Sveukupno 94,1%.
Rekao bih da mu još 175.000 nedostaje. No, 20.09. je blokovski i OTC odrađeno 240.000 dakle Vitek ima s Orco dijelom ukupno preko 95%.
P.S. Osim ako ovih 240.000 nije iz već uračunatih PBZ 1,6%.
Anyway…zatvorena priča. Ako bude istiskivanje malenih kao ja pušing za mene, a ako ne bude e onda ostajem vječno u ovoj dionici i nadati ću se dividendi svake godine. 🙂
U PBZ 1,6% je već uracunato 240.000.
Pitanje je samo čiji je igrač iza toga. Najvjerojatnije Vitekov.
Ako ne , onda je druga igra (povoljna) u pitanju.
Kako saznati po kojoj cijeni je napravljena ova blok transakcija ? Di je transparentnost tržišta :)..
Mislim da je najgore kombinacija da naprave delistiranje a ne pređu prag od 95 %.
Tada nema trgovanja, dividende može biti ali i ne mora. Ne znam da li tada mogu ako su ispod 95 % preoblikovati durštvo u d.o.o.
Inače u prvih 10 dvije nove fizičke osobe na 9 i 10 mjestu ( ovaj na 10-tom je bio dioničar Slobodne Dalmacije). Koja je njihova računica u ovoj situaciji ?
Lp