SUNH (Sunčani Hvar)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SUNH (Sunčani Hvar)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega, jedan sam od onih koji se nisu smijali. Lijepo što ste se javili bez obzira na izlazak iz ove dionice.
Ja nisam, ali kao što kažu, na kraju se “mrtvi” broje, tako da i dalje treba samo oprezno pratiti situaciju kroz slijedeća dva mjeseca do kada traje rok mogućnosti izlaska po cijeni iz preuzimanja.

Vaš link …

Trgovalo se 52 dana tako da se gleda ponderirana prosječna zadnja tri mjeseca a ona iznosi 23,60 kn.

Još jednom neobjašnjivo djelovanje nekih investitora koji su kupovali i po 24,00-25,00 nadajući se nekom nerealnom scenariju. Ne volim se naslađivati ali nekada mi nije jasno kako ljudi razmišljaju, a sve se ovdje unaprijed pisalo.

Mora se priznati Viteku da je cijelu ovu priču jako lijepo odigrao od početka do kraja.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Bravo za Viteka a oni koji su ovaj papiric kupovali po 200.00 kn pa-pa nazalost pred najbollje godine i trzisno printanje novca zna Vitek kad povuci ovaj potez Game Over

nadam se da moderator neće obrisati jer dosta mije moje muke

legalno sam opljačkan na zse sa ovom dionicom

posjedujem 2750 kom po 175kn i sad me izbaci kao istrošeni kurton bez mog pristanka
to je HR I ZSE

Uh 🙁 kolega žao mi je to čuti, ne daj bože nikome. ali ostanite optimist nikad se ne zna kad dođu bolja vremena izlistat će oni nju opet možda.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Pozdrav ljudi, novi sam ovdje jer sam htio viditi sta se desava sa dionicom suncanog hvara, imam 425 dionica koje sam kupio po 225 kuna, jel ovo sad znači da cu ih morati “pokloniti” po ovoj 23—24 kune.?

uh, još jedna ružna priča. i moj poznanji je uletio na 143 kn, ima oko 800 kom.

malmozak,
ne moraš poklanjati, ali kad pređu prag od 95%, imaju zakonsko pravo isplatiti vas po pravednoj cijeni. a tu se većinski i mali gotovo nikad ne dogovore.

U koliko PT predje 95 % tj otkupi koliko mu treba da to predje , isplatit ce i vas i “uzet” vam dionice. U koliko ne tj ostane ispod 95% ostaju vade.
Dionica se povlaci sa zse , trgovanje se moze nastavit preko njuskala .

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Hvala, suncani hvar mi je sad mrkli hvar

Sad sam tek vidio današnja događanja.
Prvo, da pozdravim kolegu ValueWalka koji se, bez obzira na već dani pozdrav s ove teme, ipak vratio na ovu temu (nije teško razumijeti zašto), i koji je za nas ostale male dioničare išao čak i računati ponderirani prosjek u zadnja 3 mjeseca. Hvala.
A sad da probam komentirati poziv za skupštinu pa molim kolege ako sam nešto pogrešno shvatio da me isprave.
Većinom glasova (više od 9/10 glasova) izglasati će povlačenje dionica s uređenog tržišta.
Ovo znači da ostajem u vlasništvu dionica, sa npr. pravom na eventualnu buduću isplatu dividende), ali sam osuđen na trgovanje preko njuškala (što je naravno katastrofa).
Kako su i sami izjavili, onima koji glasaju protiv ove odluke, Društvo.se obvezuje isplatiti pravičnu naknadu (objasnili su što njome smatraju), u roku od tri mjeseca od upisa u sudski registar, s time da dioničar taj zahtjev za otkupom mora podnijeti u roku od dva mjeseca od upisa odluke o povlačenju s tržišta.
Htio bih naglasiti da ova procedura (zahtjev za otkupom onih koji glasaju protiv odluke o povlačenju odnosno volja Društva za otkupom po pravičnoj cijenu), nema veze s zakonskom procedurom odnosno pravom prodaje manjinskih dioničara većinskom dioničaru u roku od 3 mjeseca od dana trajanja ponude o preuzimanju u slučaju kada većinski dioničar prijeđe 95% vlasništva i to po cijeni koja je bila prilikom preuzimanja.
Slobodno me ispravite ako sam nešto “promašio”

U zakonu kažu da ukoliko nakon ponude o preuzimanju većinski vlasnik prijeđe 95%, MORA U ROKU OD 3 MJESECA OD DANA TRAJANJA PONUDE O PREUZIMANJU predati zahtjev za (skraćeno) istiskivanje manjinskih dioničara.
Da li to znači da ako većinski dioničar prijeđe prag od 95% nakon tri mjeseca od dana trajanja ponude o preuzimanju (dakle, nije mogao ni predati zahtjev) ne može izvršiti istiskivanje dioničara ili sam ja nešto propustio pročitati u zakonu ?

Ako je ovo zadnje navedeno točno , onda ovaj ubrzan prijedlog o povlačenju dionica s uređenog tržišta shvaćam kao dodatni pokušaj izazivanja panike kod malih dioničara da bi se u zakonskom roku prešlo 95% vlasništva i predao zahtjev za istiskivanje preostalih dioničara.
Pratite kolege situaciju (tko kupuje i prodaje) i naravno odlučite sami jer ovo nije nagovor na ništa.

New Report

Close