Znači CERP ipak nije prodao sve svoje:
Tim bolje…tu ostaje još dodatnog prostora za povećanje cijene prije istiskivanja nas malih.
Znači CERP ipak nije prodao sve svoje:
Tim bolje…tu ostaje još dodatnog prostora za povećanje cijene prije istiskivanja nas malih.
ljudi, jel ja to dobro iščitavam ovaj članak? ako im je za vjerovati, onda Viteku nedostaje nešto preko 1 mil. dionica?
Ekipa na prodaji se pomjerila s jučerašnjih 26kn, na 29kn, sa cca 27000 dionica.
Kud svi, tu i Mujo…pa čekam.
Kako iščitavam zakon, Vitek ako kupi ostale dionice po većoj cijeni u roku od godinu dana od preuzimanja, mora i ostalima platiti razliku.
Dakle. ako nije neki drugi kupac u igri (a ne vidim što će mu 5,XX% dionica), ostaje mogućnost da Vitek preko trećeg kupca kupi dok je vrijeme (dok ne dođu još bolji rezultati sezone) preostale dionice (taj treći naravno to ne radi javno za Viteka) i onda ih za godinu dana proda Viteku.
Mislim da ovdje neće igrati periodom od godinu dana…prema mom mišljenju ono je do 31.10. završena priča (odnosno prije izvještaja za Q3/2016).
Ukoliko ne bude tako…onda će biti jedno veeeeellllliiiikkkkkooooo zatišje od 6 mjeseci i nakon objave rezultata za Q1/2017 (koji će biti čisti minus) donosi sezonalni pad cijene i prikupljanje dionica po diskontnoj cijeni.
Naravno, sve će to biti “sića”, no korekcija cijene će opet omogućiti i korekciju cijene za ponudu za preuzimanje i na kraju za squeeze out.
Jedino čemu se nadam u tome svemu je činjenica da ako je netko uložio sve te silne milijune da mu ipak u interesu da mu se drugi petljaju u odlučivanje (ma koliko god maleni utjecaj imali)…
Znači tvoje je mišljenje da će ostatak dionica platiti po većoj cijeni i onda svima ostalima koji su u preuzimanju prodali dionice, pa tako i državi, platiti razliku. I to sve, zbog 5,XXX dodatnih postotaka.Neće ići kolega tako.
Po menu, varijanta s drugim kupcem, a Vitekovim igračem je realnija i jeftinija.
Par aktivnih kolega na ovoj temi je nestalo. Da li to znači da su ipak prodali ?Za kolegu ValueWalk pretpostavljam. Čudi me za Ivanaoreškovića , a volio bih čuti i njihova razmišljanja?
pero
veliš ” …ma kako maleni utjecaj imali…”
za sve odluke imaju preko 75% glasova sami, tako da im ostatak koji eventualno glasa protiv ne predstavlja apsolutno ništa.
Znači tvoje je mišljenje da će ostatak dionica platiti po većoj cijeni i onda svima ostalima koji su u preuzimanju prodali dionice, pa tako i državi, platiti razliku. I to sve, zbog 5,XXX dodatnih postotaka.Neće ići kolega tako.
Po menu, varijanta s drugim kupcem, a Vitekovim igračem je realnija i jeftinija.
Hm…koliko je meni poznat zakon (priznajem, ne dovoljno)…nekako bih rekao da nema squeeze out-a u suradnji. Osim ako nemaju službeno potpisanu suradnju, odnosno zajedničko nastupanje. No, tu bi se moglo dogoditi da Zakon to baš i ne dozvoljava.
Otkup od drugog ili drugih igrača da…ali ako smo pravna država onda transakcija mora biti javna i stvarna. Možda problem leži u tom AKO.
Bio sam na go, a ovdje je sve prilično jasno pa se nisam uključivao…
@igrač: Ne znam što se promijenilo u međuvremenu da slavite i likujete?
@pero82: Tih 2,08% dionica CERP-a koje su ostale nisu prodali jer ne mogu što je još jedan nas suludi zakon. To su dionice sa nekim opterećenjima, neotplaćene i sl. Sada ih ne mogu prodati, a ako dođe do istiskivanja mogu ih se riješiti pa onda oni rješavaju sa pravim vlasnicima tih dionica kada se već razjasni da su pravi. U rujnu prošle godine je bio prijedlog izmjene zakona o CERP-u ali oko ovoga koliko sam vidio nije bilo predlaganja promjena. Da ne kažem nešto krivo s obzirom da ni u CERP-u ne znaju što s tim, ako vas baš jako zanima bilo je slično i na HCVT pa si pogledajte. Ja sam neke druge dionice sličnog statusa htio kupovati mimo burze ali sam odustao jer je s pravne strane sve skupa bilo dosta nejasno. Ono što je ovdje bitno je da Vitek ne može na njih računati za prelazak 95%.
Glavno pitanje je ovdje zašto uopće netko misli da je Viteku bitno preći tih 95% da bi davao više od 24,00 i onda svima nadoplaćivao, uključujući i Orco dionice gdje je riječ o malo više dionica/novaca. 75% je prešao i više mu nitko ne može ništa osporavati, pa čak i da ide prodavati nema zapreke da netko ne bi kupio jer je sve čisto.
Ovo će se po meni s vremenom polako umrtviti a vjerojatno će netko njegov stajati na bidu i skidati s aska što se pojavi na 24,00 pa koliko trajalo da trajalo, prelaskom 75% je postigao svoj cilj.
Dodatak, vidim sad u članku da ima objašnjenje za preostale dionice CERP-a. To je to, kod istiskivanja dobiva CERP novce jer ih mora prebaciti većinskom a tko već dobije pravo na te dionice dobiti će te novce koji budu plaćeni za dionice.
No, Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) i nakon ove transakcije u vlasničkoj je strukturi Sunčanog Hvara zadržao manji paket od ukupno 2,08 posto dionica. Te su dionice, naime, izuzete od prodaje zbog rezervacija vezanih uz postupke denacionalizacije hvarskog hotelijera.
Ne likujem (previše), mislim da sam u ovom slučaju solidno realan, ali nemojte se kolega praviti naivan.
Promjenilo se to da sam u međuvremenu mogao prodati dionicu iznad 24kn (dakle ništa od Vašeg zagarantiranog NEprinosa) i planirano istiskivanje sa preko 95% im za sada nije uspjelo (molim Vas da mi ne kažete da ste to očekivali).