SUNH (Sunčani Hvar)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SUNH (Sunčani Hvar)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bravo za još jednog.
je li ovo spada pod udruženi zločinački poduhvat ??? hoćemo u Hagu završiti ?

nedavno je i na tnpl bila ista shema. kako je priča završila?

CERP prihvatio ponudu (po meni katastrofalna i sramotna odluka), game over za male dioničare

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Po broju dionica koje CERP prodsje, s ovom kupnjom, česi će imati 92,XX % (ako ne griješim).
Još malo do 95% i squeeze out.
Do kada vrijedi ponuda čeha ?

Vidim da su i 7, 8 i 10 iz TOP 10 kupovali u ovom razdoblju. Hoće li i oni prodati po ovoj cijeni pa da svi skupa završimo s ovom pričom, vidjet će se brzo.

Skrbnički mogu biti i neki njihovi carry trade, a može biti i netko tko je kupovao jer ima zagarantiranih 24,00 a možda dobije nešto više da su digli ponudu (znam jednog takvog).
Šteta, ovo je CERP trebao puno drugačijie odraditi

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

nema tu kruha ovdje je game over steta ovo vrijedi kud i kamo vise pogorovo nakon ovakve sezone cca minimun 35-40 kn

naglašavam da se ne mora prihvatiti ponuda po 24kn te ukoliko kupac i dođe do 95% i bude htio napraviti istiskivanje malih dioničara (to mora napraviti u roku od 3 mjeseca od stjecanja 95%) mora dati opet istu cijenu. Također ako ne bude pokrenuo taj postupak, manjinski dionicar na svoj zahtjev, ukoliko procjeni da je u njegovom interesu, može sam zatražiti isplatu od 24kn.
Dakle, kome se ne žuri može sačekati kraj ove odlične sezone i onda prodati po najmanje istoj cijeni.
DRŽAVI SE OČIGLEDNO ŽURI PRODATI JEFTINO.

Mislim da ste totalno promašili, ovi mogu istisnuti po 24, mali može prodati po 24, ali neće to odmah napraviti nego držati dionice da stoje i zagarantirano ne nose nikakav prinos? Jer zašto bi netko kupio dionice od tog malog dioničara za više od 24 nakon ovoga?

Sve sam točno rekao, promašio nisam ništa.
Tvrdio nisam da mali neće prodati.
Rekao sam da se MENI ne žuri i da mogu sačekati da prođe turistička sezona, bez obzira što neću imati prinosa, i da mi je nakon toga opet zagarantirana prodaja od 24kn. Samo ti reci, ako misliš da nije ?
Znam samo da se kojim čudom slovak odluči nakon odlične sezone, prodati to nekom (šanse za takvu brzu prodaju su minimalne, ali su ipak šanse) i to uspije po većoj cijeni, ja ću te dionice još uvijek imati. A ti ?
Naravno, ovo je samo TEORIJA.

Ispričavam se, u pravu ste, zaboravio sam da je investiranje koje zagarantirano ne donosi prinos sasvim racionalno i primamljivo. Ne znam zašto postoji termin oportunitetni trošak, budem to još malo pogledao. 🙂

Sunčani Hvar nakon investiranja ruši sve rekorde

marcello

šanse da gubim prinos na dva-tri mjeseca do kraja turističke sezone (odnosno slijedećeg kvartalnog izvještaja) su 100%.
šanse da će Slovak to nakon turističke sezone uvaliti nekome po većoj cijeni su 1%.
Ovaj put igram na 1% 🙂

New Report

Close