Dalibor mi se čini najkompetentniji za komentar o cijeni.
IMHO, čini mi se da je cijena po EV/Ebita omjeru i Ebita marži preniska.
Mislim da će netko od mirovinaca ponuditi barem 28 kuna, što će Vitek sačekati i ponuditi više te pokupiti paket.
Tako bi se u budućnosti riješio problema s ostalim dioničarima.
Sumnjam da će ikada dobiti jeftinije ovakvu kompaniju.
Samo par postova iznad vam piše da fondovi ne mogu ovdje sudjelovati i zašto ne mogu, a to je CERP kriv postavljanjem natječaja po principu “samo cijeli paket”.
Da je prodaja napravljena kao kod HTPK u manjim paketima onda bi mogli raspravljati o cijeni i eventualnom sudjelovanju fondova.
Ovako, ili je već sve dogovoreno s Vitekom ili će ovo biti još jedan fijasko CERP-a ako nije tako. Uz takve opcije, naše procjene cijene su ovdje nažalost sasvim nebitne.
Nista. Procitat cu zakone koje ste postali.
Na prvu, ne mogu vjerovati da fondovi ne mogu sudjelovati.
Nije ni cudo sto ljudi odlaze iz RH.
Ono što je rečeno, ili je dogovoreno s Vitekom, ili totalni promašaj….
i postoji još jedna opcija koja je sa izgledima, oko 5%, a to je da dođe 3 strana ko u slučaju ACI nekada sa Dogus grupom….al to je stvarno mala šansa
Što god da bude i dalje je na ovoj cijeni dobar risk reward ratio, jedini loši scenarij je da Vitek uzme paket, pa u ponudi uzme još i napravi delsitiranje/istiskivanje… Ali teško da će mu po ovim cijenama itko prepustiti dionice
1. Ulaganje od 55 mil iz operativnog poslovanja (bez kune kredita)
2. Svibanj bilježi rekordnu potražnju i očekujemo porast od 11 posto u noćenjima i 15 posto u prihodima.
3. Što nas još više veseli, u lipnju su hoteli već gotovo 90 posto popunjeni
4. Trenutačno stanje rezervacija i rezultati tijeka predsezone nagovještavaju ne samo ostvarenje postavljenih ambicioznih ciljeva, već i premašen budžet.
Da se ovo stavi na blog, stanje bi bilo rast 50% u 2 dana….
Da se ovo stavi na blog, stanje bi bilo rast 50% u 2 dana….
thumbs up :))))
Također treba naglasiti da tako rano punjenje kapaciteta znači i više dobiti (manje troškova) jer će manje toga ostati za punjenje preko booking.com, expedia i sličnih koji uzimaju proviziju.
A ovdje će se to osjetiti puno jače nego kod Valamara, Maistre i top turista kojima će to biti jedini rast jer su kapacitete imali popunjene i prošle godine. Nedavno je to predsjednik Masitre sam izjavio u nekom razgovoru ako se ne varam.
Inače, u svakom intervjuu ova gospođa pokazuje da zna i što želi i kako to postići. Nadajmo se da će nakon prodaja CERP-a ova priča iamti smisla i za male.
Tako je,
al ove 4 točke koje sam naveo mislim da sve govore. Tako mi je žao što premužak ne vodi bolju komunikaciju s dioničarima. Adpl radi odličan posao, za sada i SUNH radi odličan posao, ZVZD prolazi kroz bolnu reorganizaciju i napravili su nakon 2 godine totalni zaokret.
1. Ulaganje od 55 mil iz operativnog poslovanja (bez kune kredita)
2. Svibanj bilježi rekordnu potražnju i očekujemo porast od 11 posto u noćenjima i 15 posto u prihodima.
3. Što nas još više veseli, u lipnju su hoteli već gotovo 90 posto popunjeni
4. Trenutačno stanje rezervacija i rezultati tijeka predsezone nagovještavaju ne samo ostvarenje postavljenih ambicioznih ciljeva, već i premašen budžet.