SUNH (Sunčani Hvar)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SUNH (Sunčani Hvar)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Onaj koji je kupio danas može izgubiti najviše 11%, a zaraditi 15% ako ne bude licitiranja.

Nije baš posebno atraktivan ratio, čini mi se…..

Onaj koji je kupio danas može izgubiti najviše 11%, a zaraditi 15% ako ne bude licitiranja.

Nije baš posebno atraktivan ratio, čini mi se…..
[/quote]
onda probajte Varteks, tamo uskoro izlazi izvješće, doduše ne zna se kad 🙁
a nagrada može biti i do 30%, ako izvješće bude pozitivno a cijena ode na 20 kn
ali i veći pad ako ne bude?
uvijek Vam je rizik i prinos u kauzalnoj vezi
ima takvih prilika još ali ovo što je iznosi Daliborop je skroz ok s obzirom na vremenski horizont koji nije dug…

@daliborop:
Prosjek je 20,95, gleda se 3 mjeseca u odnosu na dan nastanka obveze (potpis ugovora). Pisao sam više na prethodnoj stranici…

@accountant
:
Točno je da je ironija, iz razloga što nitko ne piše nikakve arguemtne i činjenice nego kao i uvijek šta bi bilo kad bi bilo, tj. wishfull thinking a to je pogubno kod investiranja. Prema tome, nije bitno da li je 20, 24,28 ili 32 kada iza niti jednog broja ne slijedi podloga. Niti u zakonu niti u matematici. Čak i da damo vjerodostojnost CERP-u unatoč 99,99% neuspješnih natječaja.

Što se tiče BD62 i ADPL ne bi u to ulazio jer su sasvim drugačije priče.

Što se tiče sindiciranog nastupa mirovinaca nisam rekao ni riječ iako ne znam gdje ste to do sada vidjeli u praksi (sindicirani krediti banaka nemaju nikakve veze s ovim). A i da to postoji ništa od toga jer je samo cijeli paket na prodaji, dakle jedan kupac, a ne grupa kupaca. Ono što sam ja rekao je da fondovi ne mogu kupiti tako veliki udjel u kompaniji, a evo i zakonske podloge. Dakle, ništa ja ne mislim nego Zakon kaže. To bi inače trebao znati svatko tko ulaže svoje novce.

Obvezni mirovinski
Vaš link …

Dobrovoljni mirovinski
Vaš link …

Otvoreni fondovi
Vaš link …

Pitate me zašto Vitek ne bi dao ponudu po 25? I meni bi to odgovaralo i ne bi se uopće bunio, ali valjda znate da onda daje razliku u cijeni i svima ostalima od kojih je kupio godinu dana prije te transakcije po 25 kuna?

Ono što ste u pravu je da ima jako puno opcija, ali isto tako ako poznajete zakone i opcije svedete na realne, a ne na ono što priželjkujete broj opcija se drastično smanji. I zato, nemojte se ljutiti ali ovo sa sindiciranim nastupom mirovinaca je stvarno glupost.

Kupio sam nešto dionica, ne koliko sam htio, ali nakon ovog poziva CERP-a sam manje optimističan. Ako na kraju ispadne da ste u pravu nema problema.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@ValueWalk
ma kakva ljutnja! već sam negdje bio rekao da svatko od nas pokušava svojim komentarima (pa bili oni i wishfull thinking) izbistriti što je više situaciju… dapače, ako sam u krivu slobodno skrenite pozornost na to!
hvala i Vama na doprinosu i, naravno, čekamo s nestrpljenjem (bez zebnje) što će biti u ponudi kad ju HANFA odobri!

Glavno da ne zamutimo situaciju hehe

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

valuewalk i daliborpop, na koji način dolazite do prosječne cijene. radite li pješke zbrajajući i dijeleći ili ima negdje taj podatak za očitati. hvala

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

valuewalk i daliborpop, na koji način dolazite do prosječne cijene. radite li pješke zbrajajući i dijeleći ili ima negdje taj podatak za očitati. hvala

ZPDD čl.9. nastanak ponude i čl.16. cijena u ponudi

Obveza ponude je nastala nekim događajem, u ovom slučaju potpisom ugovora 04.04. po cijeni od 20 kuna. Tih 20 kuna je jedna cijena, a prosječna ponderirana cijena posljednja tri mjeseca prije dana nastanka obveze je druga cijena. Koja cijena od te dvije je veća ta je minimum prilikom ponude, na taj način se štite mali dioničari od eventualnih muljanja.
Odeš na ZSE – SUNH – povijesni podaci, na filteru uzmeš period koji ti odgovara i skineš xls. Ponderirani prosjek znači da zbrojiš ukupnu vrijednost prometa i podijeliš sa ukupno trgovanim količinama:

Ukupan promet 3.098.734,92 kn
Ukupno dionica trgovano 147.901
Ponderirani tromjesečni prosjek 20,95 – veće od 20,00 po koliko je transakcija pa je to minimum u ponudi.

Ps. Kod računanja paziti da nije isto kod ponude za preuzimanje i s druge strane recimo delistiranja i slčnih akcija. Ovdje se gleda 3 mjeseca prije nastanka obveze (ne objave!!!), dok se kod delistiranja gleda datum objave i koji je kasniji (zse ili narodne novine), a ne datum recimo Glavne skupštine kao referentnog događaja. Zbog toga je bilo puno različitih interpretacija kod delistiranja Genere krajem prošle godine.

Moj je prosjek 21,43 sa svim troškovima….0,5 kn po dionici ću rado prihvatiti za mogućih 3-5 kn po dionici….

ZPDD čl.9. nastanak ponude i čl.16. cijena u ponudi

Obveza ponude je nastala nekim događajem, u ovom slučaju potpisom ugovora 04.04. po cijeni od 20 kuna. Tih 20 kuna je jedna cijena, a prosječna ponderirana cijena posljednja tri mjeseca prije dana nastanka obveze je druga cijena. Koja cijena od te dvije je veća ta je minimum prilikom ponude, na taj način se štite mali dioničari od eventualnih muljanja.
Odeš na ZSE – SUNH – povijesni podaci, na filteru uzmeš period koji ti odgovara i skineš xls. Ponderirani prosjek znači da zbrojiš ukupnu vrijednost prometa i podijeliš sa ukupno trgovanim količinama:

Ukupan promet 3.098.734,92 kn
Ukupno dionica trgovano 147.901
Ponderirani tromjesečni prosjek 20,95 – veće od 20,00 po koliko je transakcija pa je to minimum u ponudi.

Ps. Kod računanja paziti da nije isto kod ponude za preuzimanje i s druge strane recimo delistiranja i slčnih akcija. Ovdje se gleda 3 mjeseca prije nastanka obveze (ne objave!!!), dok se kod delistiranja gleda datum objave i koji je kasniji (zse ili narodne novine), a ne datum recimo Glavne skupštine kao referentnog događaja. Zbog toga je bilo puno različitih interpretacija kod delistiranja Genere krajem prošle godine.

[/quote]

hvala puno, vrlo lijepo objašnjeno.

velika je tu sad zavrzlama nastala – cerp prodaje po 28, vitek nudi tko zna koliko. opet cijena caruje – po njoj ćemo vidjeti hoće li vitek nudi ozbiljnu cijenu ili će to biti još jedna besmislena ponuda a la arenaturist

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ja iskreno se danas baš razmišljam dali prodati prije ili kada sam već toliko čekao da sačekam do kraja. Sve mi se više čini da vitek naravno neće ponuditi ni približno 28 kn za ostalih <10%. Premija mi je trenutno ok, al opet onaj sentimentalni trenutak, pošto mi je to prva dionica:)

Moja isprika, ja nisam detaljno pročitao obavijest, pa sam budući da se inače odmah po nastanku obveze mora izvijestiti ZSE, mislio da je obveza nastala sada, a sad vidim da je to 4.4. Nemam dionice pa pratim zbog sektora ali očito malo površno

Nemoj misliti na m2!

Moja isprika, ja nisam detaljno pročitao obavijest, pa sam budući da se inače odmah po nastanku obveze mora izvijestiti ZSE, mislio da je obveza nastala sada, a sad vidim da je to 4.4. Nemam dionice pa pratim zbog sektora ali očito malo površno

S obzirom da ste stručnjak za ovo područje, rado bih da nam prokomentirate cijenu u odnosu na sektor, i mogući razvoj događaja.

Odobrite zahtjev za prijateljstvom, da Vas možemo čitati prije odobrenja administratora! Hvala!

New Report

Close