13.06. kad se izloži paket sve ispod 27,99 će biti usisano. To je moje viđenje… a zašto više ne kupujem, jer imam dovoljno hvala.
Možete to malo i argumentirati? Ovako ne znamo zašto 32 ne a 28 da, koja je razlika?
Jer daju popust kao znak dobre volje, ajmo još malo pa nestalo.
p.s. kakva zakonska ograničenja imaju?
Jer daju popust kao znak dobre volje, ajmo još malo pa nestalo.
p.s. kakva zakonska ograničenja imaju?
Znači grah metoda. 😉
Evo, ja mislim da će kupci reći CERP-u da je 32 navlakuša jer je SUNH tako dobar da ne treba popust i da će dati 36 jer ipak je dražba pa da budu sigurni da im nitko neće odnijeti po 33 ili 34.
CERP će davati 28-32, a nitko neće pokupiti solidnu količinu na asku. Barem kad je o ovoj dionici riječ
Bez brige. Ima li rizika na ovoj razini? Nema.
Poučan dnevnik HRT-a danas, mirovinci potpuno podržavaju privatizaciju poduzeća i javno zveckaju lovom. Mislim da je došlo vrijeme da jače uđu u hrvatsku turističku priču.
CERP će davati 28-32, a nitko neće pokupiti solidnu količinu na asku. Barem kad je o ovoj dionici riječ
osjećam laganu ironiju u par vaših zadnjih postova, ispravite me ako griješim? glede cijene (i tržišta): to je sve trenutno iracionalno ali na relat. dulje staze vrlo racionalno
evo vam danas dva primjera: BD62 i ADPL
nitko niti štapom nije htio dirnuti zadnjih mjesec dana i dulje, kupovalo se stidljivo, ugl. rušila cijena, to je skupo jer jedni pola dobiti isplaćuju kao dividendu, a ovi drugi će u privatizaciju a pojeli su sav kapital, pa tko će to kupiti? i onda danas, vidi vraga sinkroniciteta, sve se poklopilo
a znalo se za BD62 da postoje zainteresirani (Zadro, Slovaci, Meteor..), znalo se za ADPL da ide minimalno 4 kn divke (na kraju, 8)
tako se i vi sad pitate za SUNH: pa kako – procijenilo 32 kn, dalo ponudu po 28 kn (početnu), zašto diskont? kako to da nitko ne kupuje (veće količine) sada po 23,24,25 kn a država traži 28 kn?!? ako je samo jedan paket, pa mora da je prodaja već dogovorena s većinskim? a on će dati ponudu nama ostalima po koliko ono, cca 20 kn?
a ja vas pitam zašto većinski ne bi dali ponudu po 25 kn u startu (govorim o ovoj koja je trenutno na razmatranju kod HANFA-e)? Ili CERP zna nešto više ili je pametniji od nas kad traži čak 28 kn za paket i JOŠ traži da sredstva unaprijed budu uplaćena (rezervirana)? i mislim da sam postavio već pitanje zašto mislite (ako mislite) da ne mogu fondovi (bilo mirovinski, bilo drugi) nastupiti sindicirano?
vidite, puno je pitanja, puno scenarija i znate što? ja uopće time ne razbijam glavu nego pratim logiku i samo gledam kako jedna stvar vodi drugoj, korak po korak, kako se stvari same od sebe rješavaju
tako na SUNH gledam kako konvergira prema 28 kn bez obzira na sve, možda male količine, a opet zašto nitko ne spusti veću količinu i opali po BID-u?
imate kako kaže ivanoreskovic put opciju na 20 i kusur,
vrijeme će pokazati no ja držim da ni ovi koji su kupovali po 23 kn nisu u zabludi… nešto se ‘krčka’
Tromjesečni prosjek je cca 21,45kn Znači ne mogu ponuditi niže od toga. Ako se misle natjecati za državni udio zna se koliko je država stavila cijenu, a ako kupe po toj cijeni to znači da moraju platiti i ostalima po toj cijeni. Onaj koji je kupio danas može izgubiti najviše 11%, a zaraditi 15% ako ne bude licitiranja.