Ako je cijena iz članka točna. Onda fino…..hvala na informacijama….
Ovo će biti razgrabljeno ako bude 28 kn. Mirovinci će prvi htjeti otkupiti državni dio stoga ne zamajavjte 😉
Dobro kaže netko, ovo je tržište toliko neefikasno da se i 4 kn po dionici razlike ne vidi kao prilika. Bokte mi smo mrtvi 🙂
Ipak mislim da ovo s projekcijama ulaganja i povećanjem prihoda u 2017-2020 godini. Ta dionica može, a i ne mora vrijediti 40 kn.
Zašto može?
ako će stanje u RH turizmu ovako nastaviti prosperirati
ako će značajno podignuti kvalitetu i investirati u postojeće kapacitete
ako će biti tolike potražnje da se cijena može dizat 5% godišnje
ako će monetarna politika biti pametnija
Zašto ne mora?
ako se dogodi problem u sigurnosti(terorizam)
ako bude pre mali free float(većinski će imati oko 95%)
ako se HNB bude držao kune ko mutav(što je 99% vjerovatnosti)
ako većinski odluči raditi financijske abrakadabre….
Dobro kaže netko, ovo je tržište toliko neefikasno da se i 4 kn po dionici razlike ne vidi kao prilika. Bokte mi smo mrtvi 🙂
veeeliko je pitanje hoće li po 28 kn uopće biti ponuda, ja mislim da neće jer većinskom ne trebaju tako skupe državne dionice! lijepo si napravi novi dokap po 20 kn i naštanca si koliko hoće dionica, nije lud plaćati ih državi po čak 28 kn!?!?
Moje skromno mišljenje je takvo da će Sunh htjeti kupiti mirovinci ili broj 1 topa 10, a naravno dobro su došli i svi ostali zainteresirani. Tvrtka rapidno smanjuje dug a o kakvoj je destinaciji riječ da ni ne govorim.
bitno se smanjuje omjer k/p. naravno, to može varati , ali ovdje sve nekako izgleda da se priprema pucnjava …
Ovdje država može jako lijepo riješiti priču da svi budu zadovoljni. Populisti, proračun, mali dioničari, a u konačnici i većinski vlasnici jer će znati na čemu su.
Kompletan državni udio je 32,36%. 20-25% uzmu fondovi a ostatak mali dioničari na burzi. Dionica ostaje na burzi a fondovi imaju kontrolu i većinski ne može provoditi nikakve štetne odluke za poslovanje, komapniju ili na štetu ostalih dioničara. Dok rade odgovorno i razvijaju posao svi su zadovoljni, a kompanija će imati potencijal za daljnje investicije što kroz moguće dokape fondova ili indirektno zbog prisustva fondova jer će biti lakši pristup HBOR-ovom financiranju. Vidjeli smo kod RIVP-a što to znači.
Mali dioničari se sigurno neće buniti, a ne bi ni naši jeftini demagozi i populisti imali previše toga za prigovoriti. Pogotovo ako se u priču uključi i sami Prime, cijena može otići samo gore a onda to pak znači da nema govora o rasprodaji.
Isto tako, u našim državnim strukturama ima stvarno svega i mislim da i ovakve stvari možemo slati CERP-u, najgore što se može dogoditi je da se nasmiju kako je netko naivan i bace papir u smeće. Naravno, ne mora ovo biti idealan scenarij, postoje razne varijante.
Moje skromno mišljenje je takvo da će Sunh htjeti kupiti mirovinci ili broj 1 topa 10, a naravno dobro su došli i svi ostali zainteresirani. Tvrtka rapidno smanjuje dug a o kakvoj je destinaciji riječ da ni ne govorim.
koliko sam ja shvatio većinski je tu u obvezi. problem sa mirovincima je taj što oni ne djeluju kao stabilizator tržišta već baš obratno. npr. kupe masu toga po 20 i onda mrtvi hladni puste ili čak pomognu da cijena propadne na 15. tu ima posla za regulatora tržišta preko glave. sad bi netko rekao pa ne moraju oni više kupovati… ali svatko tko ima malo mozga i dvojku iz matematike može razumjeti kakav oni zapravo nedred unose na tržište.
koliko sam ja shvatio većinski je tu u obvezi.
da, po 20 kn, tako da nema nikakvog razloga da otkupe od države po 28 kn…
@belupo
dionicom SUNH se trguje, gledajući prosječnu cijenu, po više od 20,00 kn sukcesivno od 16.2.2016.
prosječno! išla je debelo i preko toga
obavijest o nastanku ponude za preuzimanje je objavljena 6.4.2016., samu ponudu još čekamo
po vama su svi ovi koji su kupovali i još kupuju preko te cijene neinformirani, u zabludi ili…?