Izvještaj je boli glava, meni nikako nije jasno čemu rasprodaja na 20 kn.
Nije sve tako bajnoooooo. I nešto me pogotovo ljuti. A to je da kupuju obveznice od CPI Grupe?!?!?!?!?
A to je grupa koja investira u nekretnine u Srbiji i balkanu!?!?!?!? i unutra imaju 100 milijuna kuna – to je 5 kn po dionici….OPET MUTNA POSLA, bolje to uložiti u hotele ili isplatiti dioničarima…..
E ovo mi se uopće ne sviđa, ovaj dio gore….ostalo, mislim da menadžment radi dobar posao, al ovo opet baca mrlju i sumlje
Ajmo raditi projekciju za 2016 godinu.
EBITDA marža u 2015 godini – 40,6%
EBITDA u 2015 godni – 75 mil kuna
+povećanje noćenja za 2-5% i prosječne cijene za 3-5%(konzervativno)
+novi hotel sa mogućih 12 mil kuna prihoda(vjerujem da će se realno biti nekih 70% od navedene cifre)
2016 godina
EBITDA – 80 mil kuna
EBITDA marža – 40%
Ukupni prihodi – 200 mil kuna
ps. kako sjenu baca ovaj potez sa OBVEZNICAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA…..aaaaaaaaaaa, sada bi kupio još 1000 komada da nije toga.
Kaze g. koji sad upravlja duudi-em da ce drzava svoj udio prodavat na burzi !..dok druge tvrtke poput hmam i jadranke idu u privatizaciju…?
Sve je kao popisano i pripremljeno . Poslano Oreskovicu na potpis . Nema jos linka ali clanak je objavljen u danasnjem jutarnjem.
Pozdrav
Ne volim pričati od dnevnom trgovanju. Ali dok PBZ ne iskrca svojih 100k+ dionica, nema pomaka. Al to je super, zašto, ako se SUNH pokaže kao dobar pick i u ovoj godini, a PBZ ne uspije iskrcat sve i ostavi na 20 kn, to je win win situacija….
Inače, tu je opet bitan NT i što s njime rade….EBITDA će biti 80+mil, ako sve ode u obveznice, onda ću počet razmišljati o izlasku….bez obzira na PSN, sa NT od 80+mil godišnje, u dividendu mora ići barem 1 kn po dionici….
Eto moje razmišljanje o ovoj dionici, kako bi rekao xy, besplatna PUT opcija na 20 kn(jer ispod toga neće ići sigurno)
Pbz iskrcava to je točno ali tko ovako jako ulazi danima a nema promjena u top 10???
Nemojte se čuditi da xy kupuje….budimo realni, nemaju ni mali toliko municije na ovakvom tipu dionice….
A sa 7000 komada, ako kupuješ s jednog računa si već u TOP 10., al opet napominjem…
“Ne volim pričati od dnevnom trgovanju. Ali dok PBZ ne iskrca svojih 100k+ dionica, nema pomaka. Al to je super, zašto, ako se SUNH pokaže kao dobar pick i u ovoj godini, a PBZ ne uspije iskrcat sve i ostavi na 20 kn, to je win win situacija….
Inače, tu je opet bitan NT i što s njime rade….EBITDA će biti 80+mil, ako sve ode u obveznice, onda ću počet razmišljati o izlasku….bez obzira na PSN, sa NT od 80+mil godišnje, u dividendu mora ići barem 1 kn po dionici….
Eto moje razmišljanje o ovoj dionici, kako bi rekao xy, besplatna PUT opcija na 20 kn(jer ispod toga neće ići sigurno)”
Palo mi na pamet i to ali sve iznad 7000 kom već si u top 10 a samo danas ode 5000 kom… a danima je ovako. Kako je moguće da nema promjena u top 10.
Mislim da cemo danas navecer na mojedionice vidjeti promjenu….ovako je bilo i oko 23-26 kn prije nekih 6-9 mjeseci(ne sjecam se tocno vise) pa je bilo promjene u top 10….
Pre velike kolicine su da ovo mali kupe