Evo upravo novi ministar turizma na sjednici vlade RH kaže da za 30ak posto dionica Sunčanog Hvara može dobiti 200 Mkn???
cca 74 kn/dionici…ili je ministar kriv ili ova cijena dionice na burzi…
Ne, nego vi ne znate koliko dionica ima Sunčani Hvar. Sunčani Hvar ima 19.418.785 dionica. Spomenuta cifa na 30% od toga je oko 34kn/dionici.
Baš me zanima koliko ljudi na ovoj temi zna uopće koliko dionica ima Sunčani Hvar, odnosno koliki udjel u temeljni kapital kupuju po dionici. To je kao da kupim stan ne znajući da kupujem zapravo 1/2 vlasništva, ovdje točnije oko 2/5 vlasništva.
Evo upravo novi ministar turizma na sjednici vlade RH kaže da za 30ak posto dionica Sunčanog Hvara može dobiti 200 Mkn???
cca 74 kn/dionici…ili je ministar kriv ili ova cijena dionice na burzi…
Ne, nego vi ne znate koliko dionica ima Sunčani Hvar. Sunčani Hvar ima 19.418.785 dionica. Spomenuta cifa na 30% od toga je oko 34kn/dionici.
[/quote]
I to je realna cijena SUNH-a u ovom trenutku, sa ovim pokazeteljim. Do 2020 godine ako sve ide kako treba, može se dostići cijena od 40 kn po dionici
@tolisimus
jel imaš dionice SUNH?
Ociste bilancu, dugove presloze, posla imaju.
Napravit ce dokap samo vecinski vlasnici, i nakon toga kroz dvije tri godine ce doci mais, luksici ili valmar kupiti ovo.
Zasto?, zato sta je Hvar top lokacija kao i Du kao u Rovinj.
Strpljivima med i mlijeko uskoro po 100 kn.
Šrije si pisao o malo većoj cijeni , šta se desilo u međuvremenu ?
[/quote]
I to je realna cijena SUNH-a u ovom trenutku, sa ovim pokazeteljim. Do 2020 godine ako sve ide kako treba, može se dostići cijena od 40 kn po dionici
[/quote]
tesko je reći što je realno, ali jedno je sigurno – po 20 su dokapitalizirali i spod ne budu prodavali jer bi se ogriješili o zakon da su nanijeli štetu proračunu. uzimajući u obzir dobru sezonu i dobre izglede, mogli bi tražiti izmedu 25 i 30 kn. to ako misle prodati. a ako misle gubiti vrijeme kao kod himr i hmst, onda neće biti problem u cijeni, nego u suludim pratećim uvjetima.
@ivanoreskovic
NOPE; trgovanje zadnjeg dana 2015 godine me je zainteresiralo za ulazak ali nisam dugo pratio dionicu pa nisam ulazio (u glavi mi stoji još da je Orco katastrofa i nesposoban; pričamo ipak od Hvaru di i kad si nesposoban teško je poslovati negativno)…danas mi je izjava ministra gdje kaže da bez problema proda udio od 30 posto za 200 milja ponovno zagolicala maštu pa ću vidjeti…btw imam jedino RIVP od turista….
Ups, moja greška… gledao sam stanje samo SUNH-R-A….
Ipak je riječ od samo cca 32 kn/dionice…
nije to “samo”….ako država proda svoje dionice SUNH po 32 kn, to je +50% na ovu cijenu!
nevjerojatno kako se netko stalno iskrcava skrivenim nalozima na 20 kn!?!?
@belupo
Neko kupuje, a netko prodaje, i to je uvijek tako. Bitno je ko je pametniji na kraju. A SUNH po 20 kn je po meni prilika, upravo ono što svi spominju, u što osobno ne vjerujem, dugoročna, jako dugoročna…..
Hvar je Hvar, i takav će biti narednih 50 godina. A oni tamo imaju monopol, iako bi zbog razvijanja destinacije volio vidjeti tamo malo jači kapital
@belupo
Neko kupuje, a netko prodaje, i to je uvijek tako. Bitno je ko je pametniji na kraju. A SUNH po 20 kn je po meni prilika, upravo ono što svi spominju, u što osobno ne vjerujem, dugoročna, jako dugoročna…..
Hvar je Hvar, i takav će biti narednih 50 godina. A oni tamo imaju monopol, iako bi zbog razvijanja destinacije volio vidjeti tamo malo jači kapital
normalno da uvijek netko prodaje, a netko kupuje…samo što se u zadnje vrijeme vidi da kupujemo samo mi mali, a prodaju veliki koji imaju desetke tisuća komada! za sad prodaju dok ima kupaca po 20 kn, ali kad toga ponestane, vjerujem da ćemo dokupljivati i u rangu 15-17 kn