Iskreno ovdje vam ide 30 kn ne znam kad ali ide. A lako moguće i preko 30 kn nakon godišnjeg izvještaja. Sljedeće ljeto već pričamo o 50 kn. Nije drukanje ovo je tako.
Ljudi rezultati su dobri ali valuacije su vam sulude, može neke usporedbe odnosno na temelju čega bi trebala dionica vrijediti 30kn?
Ispravak, kod dobiti i EBITDA mi je pobjegla jedna nula.
EV/EBITDA nije 130 nego 13.
Neto dobit ttm je 33.358.000 kn
EPS 1,72
P/E na cijeni 26,50 je 15
Dobit Sunčanog Hvara iz poslovanja iznosila je oko 107 milijuna kuna, što je za 70 milijuna kuna ili 180 posto više nego na kraju trećeg tromjesečja prošle godine.
Zašto je dobit toliko veća, jel ima neki razlog? Možda se taj razlog krije u predstečajnoj nagodbi koja u dobiti sudjeluje s 50 milijuna kuna?
[/quote]
razlog je u tome što je predstečajna iza nas, a lijepe godine ispred nas. sunh već duže vrijeme ima marže koje nemaju ni oni u dubrovniku, operativno ovo je već odavno vrhunska tvrtka, financijski ovo je sad i zdrava tvrtka. to je bilo za vidjeti još prošlo ljeto, ali to čita izvješća da nešto vidi.
Par stranica unazad je kroz brojke dokazivano da to ne vrijedi nista, tj. da je debelo precijenjeno..sad je odjednom podcijenjeno…
52 milje kn dobiti iz redovnog poslovanja (isključeno sve vanredno) na 160 milja prihoda redovnih (samo turizam) – to je neto profitna marža od 32 posto. plava laguna i turisthotel imaju toliko, ako i toliko. dodajte na to ca 4,5 fin rashoda i dobijete novu zvijezdu – visokoprofitabilnu, nisko zaduženu turističku tvrtku. cijelo vrijeme govorim da sunh nema problem s poslovanjem, nego sa posvadanim suvlasnicima. to je sad rješeno, rezultat je pred nama.
a sta reci hejterima vise….meni je drago, ja uvijek nesto pricam, svi me pljuju, neka prodaju, ja na zse-u samo kupujem, jer ima long dobrih pozicija koliko god….
A ne tako nedavno sam pricao da je predstecajna nova privatizacija 90, prilika stoljeca u RH
Te 52 milje je rezultat prvih 9mj.
Koliki se rezultat može očekivat za 4. kvartal?
52 milje kn dobiti iz redovnog poslovanja (isključeno sve vanredno) na 160 milja prihoda redovnih (samo turizam) – to je neto profitna marža od 32 posto. plava laguna i turisthotel imaju toliko, ako i toliko. dodajte na to ca 4,5 fin rashoda i dobijete novu zvijezdu – visokoprofitabilnu, nisko zaduženu turističku tvrtku. cijelo vrijeme govorim da sunh nema problem s poslovanjem, nego sa posvadanim suvlasnicima. to je sad rješeno, rezultat je pred nama.
Krivo! Neto profitna marža je omjer neto dobiti i ukupnih prihoda. Za prva 3 kvartala bez izvanrednih događaja neto dobit je 48,131 milijuna kuna, a ukupni prihodi 173,495 milijuna kuna, tako da je neto profitna marža 27,7%. Turisthotel je u prva 3 kvartala prošle godine imala neto profitnu maržu 42,4%! Plava laguna ima NPM 39,5%!
Dug/Kapital 73,5% je niskozaduženo?
a sta reci hejterima vise….meni je drago, ja uvijek nesto pricam, svi me pljuju, neka prodaju, ja na zse-u samo kupujem, jer ima long dobrih pozicija koliko god….
A ne tako nedavno sam pricao da je predstecajna nova privatizacija 90, prilika stoljeca u RH
Svašta si ti pričao. Evo 28.8.2015:
Nikada vise necu nista trziti, razocaran sam RH trzistem.
Pozdrav svima i sretno!
30.8.2015:
Avantura na ZSE je gotova, samo cekam rasplet situacija postojecih pozicija….
Zbilja long razmišljanja! [emo_namigusa]