SUNH (Sunčani Hvar)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SUNH (Sunčani Hvar)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Idemo dalje, LRH:
Prošle godine je LRH imao EBITDA 137,1 milijuna HRK, ali i izvanredni i jednokratne troškove i prihode, a neto efekt je 28,3 mil kn izvanrednih prihoda. Dakle prilagođeni EBITDA je 108,8 milijuna HRK, x11 = 3955kn po dionici. Dug po dionici je 800kn, dakle 11xEBITDA – dug daje vrijednost od 3155kn po dionici LRH.
Usporedba (vrijednost = (11xEBITDA(prilagođen) – dug) po broju dionica):
LRH
vrijednost: 3155kn
cijena: 4512kn = 43% veća od vrijednosti
RIVP
vrijednost: 18,43kn
cijena: 21,41kn = 16% veća od vrijednosti
SUNH
vrijednost: 12,11kn
cijena: 25,80kn = 113% veća od vrijednosti

Po kojim je parametrima SUNH "točno 50%" jeftiniji od ostalih turista? Ako zanemarimo da se udvostručuje broj dionica i brojimo jednokratne izvanredne prihode kao redovne!?

treba gledati i bijele brojke, ne samo cene – recimo kako će pretvorba duga u kapital djelovati na financijske rashode pa onda na neto dobit. znamo već kako – vrlo pozitivno jer izvanredni prihodi uslijed otpisa kamata će postati redovni prihod, a tu govorimo o 20ak milja kn, tako da će rasti broj dionica ali će rasti i dobit koja se dijeli na broj dionica

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nisam baš shvatio ovo što si napisao…kako će izvanredni prihod postati redovni prihod?

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

tako što će odsad svake godine za toliko biti manje plaćenih kamata. operativni neto rezultat minus financijski neto rezultat jednako neto dobit – sunh vec odavno nema operativni problem, nego financijski – ebitda i ebit razine su u hrv vrhu, ali dosada su veci dio toga bile jele kamate, sada više neće.

tako što će odsad svake godine za toliko biti manje plaćenih kamata. operativni neto rezultat minus financijski neto rezultat jednako neto dobit – sunh vec odavno nema operativni problem, nego financijski – ebitda i ebit razine su u hrv vrhu, ali dosada su veci dio toga bile jele kamate, sada više neće.

tocno, P/EBITDA 2.95, nizi omjer imaju samo jos dcije dionice.

[/quote]
Kao što sam na prošloj stranici napisao, i kao što je posebno naglašeno u financijskom izvješću, EBITDA je zbog jednokratnog izvanrednog prihoda povećana za 21,6 milijuna kuna prošle godine. Dakle računajte da je prošlogodišnja EBITDA bila 48,9 milijuna kuna. Nadalje, u tijeku je dokapitalizacija koja će više nego udvostručiti broj dionica na 19.418.785 i treba ih uračunati.
P/EBITDA = 19.418.785 x 25,80kn / 48.900.000kn = 10,2
P/EBITDA = 10,2
Mojedionice nudi izvrsne usluge, ali izračuni tamo ne uključuju iznimno bitne stvari koje mogu drastično promijeniti računice.

@snowlep

stoji, moja greška, u pravu si. dionica mi nije bila u fokusu, pa sam samo letimicno pogledao podatke s mojih dionica.
tocan je ovaj dio koji investimir govori da sunh nema problema s operativnim poslovanjem, ali da je jeftina, nije.

[/quote]
Kao što sam na prošloj stranici napisao, i kao što je posebno naglašeno u financijskom izvješću, EBITDA je zbog jednokratnog izvanrednog prihoda povećana za 21,6 milijuna kuna prošle godine. Dakle računajte da je prošlogodišnja EBITDA bila 48,9 milijuna kuna. Nadalje, u tijeku je dokapitalizacija koja će više nego udvostručiti broj dionica na 19.418.785 i treba ih uračunati.
P/EBITDA = 19.418.785 x 25,80kn / 48.900.000kn = 10,2
P/EBITDA = 10,2
Mojedionice nudi izvrsne usluge, ali izračuni tamo ne uključuju iznimno bitne stvari koje mogu drastično promijeniti računice.
[/quote]

snowlep, a kako bi bilo da u vase izracune uvrstite činjenicu da sa dokapom raste broj dioica, i padaju financijski rashodi što će itekako rateretiti inace jako lijepu ebitda. usput uvrstite i činjenicu da ti jednkratni prihodi NISU JEDNOKRATNI nego redovni jer niti će više biti tih kamata niti će u novom aranžmanu većinski, čitaj česi, dalje guliti sunh jer taj jednokratni je upravo to – čersi sew odriču masnih kamata i provizija. nije bas sve tako crno i skup kao što vi pišete.

Pad financijskih rashoda neće rasteretiti EBITDA jer je EBITDA dobit prije financijskih prihoda/rashoda, amortizacije i poreza. A jednokratni prihod o kojem govorim i o kojem govori izvješće je otpis rezervacija naknade za upravljanje od strane Orco grupe za period od 2010. do 2014. godine, čiji je neto efekt imao utjecaj na rast ostalih poslovnih prihoda za 21,6 milijuna kuna.

prema tome ovaj ebitda koji ste izračunali ne stoji – ili računajte stari ebirda sa starim brojem dionica ili računajte novi ebitda s novim brojem dionica. znam da umete, samo možda vam nije u fokusu, meni jest jer money making je prva i zadnja stvar kod svake tvrtke, a sunh tu vec sada lijepo stoji.

društvo je 26 svibnja 2015 ušlo u predstečajnu i time prestalo knjižiti kamate – rezultat 15 milja manje fin troškova za pola godine
strogo gledano, kamate ne bi trebale imati utjecaja na ebitda, ali kojekakve naknade i provizije kojima su cesi dosada gulili sunh da. kamate ili provizije svejedno, glavno da toga više ne bude.

Koji ‘stari’ i ‘novi’ EBITDA? O 2014. govorim cijelo vrijeme (kao i mojedionice).

2014. SUNH nije plaćao naknadu za upravljanje (bilješka 8 revizorskog izvješća) prema tome to je isto uračunato.

po pisanju oreskovića i mene , ovo ispada najbolja turist dionica u rvackoj. po pisanju snowlepa najgora. kao i obično, istina je negdje po sredini, ima argumenata i za jednu i za drugu stranu, a budući pare ne padaju s neba, treba dobro odvagnuti i jedne i druge. sunh mozda bude lijepa priča, možda ne, ali valamar, lrh, turisthotel i slične dionicu su završene priče – vrhunske tvrtke po vrhunskim cijenama. tu se novac može samo uparkirati, neke ozbiljne zarade, osim u slučaju prodaje lrh, tu neće biti.

New Report

Close