kolega
malo manje euforije. to su odlične vijesti, ali nakon svega, dug je put za izlazak na pravi kolosijek.
Inače mi smo već na kolosjeku, dug koji je ostao je normalan usporedivo sa ostatkom industrije, i trenutno smo podcjenjeni od ostatka industrije točno 50%…
Al vidim da sekta napreduje:), grabi se svakim danom sve više
pomaci se vide definitivno, a ako je vama omjer duga,kapitala, prihoda i dobiti “normalan” onda dobro. malo detaljnije probajte proučiti brojke ostalih turista, mislim da ćete uočiti razliku.
i ja sam optimist, ali vrlo suzdržan.
Dajte usporedbu duga, EBITA, EBITA marža, NPM prihoda i dobiti sa turistima – RIVP, LRH i MAIS….
ja sam već izračunao, a kada vi izračunate možda tek postanete svjesni potencijala
Pri cijeni od 28kn, nakon dokapitalizacije SUNH ima 19.418.785 dionica i tržišnu kapitalizaciju od 543.725.980kn, te dug od 301 milijuna kuna. Koliku neto dobit i ebitda očekujete?
RIVP i SUNH su zgodni za usporediti jer imaju vrlo sličnu ebitdu po dionici. Za RIVP je ebitda/dionica 2,52kn a za SUNH 2,51kn. Usporedimo sada cijene dionice: RIVP je na 21,37kn a SUNH na 27,99kn. Dakle pri istoj EBITDA je SUNH skuplji 31%. Međutim možda SUNH ima 31% manji dug po dionici od RIVP. SUNH ima 15,50kn duga po dionici a RIVP 9,27kn po dionici. Dakle pri istoj EBITDA po dionici, SUNH ima 67% više duga po dionici, a cijena dionice je 31% veća od RIVP. Ivane možda da konačno podijeliš svoje izračune.
Molio bih za pomoć jer sam možda nešto previdio ili sam jednostavno retardiran pa ne razumijem zašto bih trebao platiti 31% više za dionicu koja jednako zarađuje kao i druga a pritom ima 67% veći dug od te druge dionice.
RIVP i SUNH su zgodni za usporediti jer imaju vrlo sličnu ebitdu po dionici. Za RIVP je ebitda/dionica 2,52kn a za SUNH 2,51kn. Usporedimo sada cijene dionice: RIVP je na 21,37kn a SUNH na 27,99kn. Dakle pri istoj EBITDA je SUNH skuplji 31%. Međutim možda SUNH ima 31% manji dug po dionici od RIVP. SUNH ima 15,50kn duga po dionici a RIVP 9,27kn po dionici. Dakle pri istoj EBITDA po dionici, SUNH ima 67% više duga po dionici, a cijena dionice je 31% veća od RIVP. Ivane možda da konačno podijeliš svoje izračune.
račun stoji i brojke su dobre. samo zaboravljate jednu stvar – rivp je svoju priču odradila, to je vec neko vrijeme vrhunskas tvrtka, sad ce biti postotak gore, postotak dolje, sunh svoju priču tek počinje jer poboljšanja su u tijeku, ali to još nije stroj poput rivp.
Pri isoj cijeni 1 dionice SUNH je skuplji??!, dosta, ne trebaš više
HAHAHAHA
Bravo snowlep, tako se to radi…. 🙂
dosta, ne trebaš više
Treba, treba. Ajde, iznesi svoje izračune. Kolega ti je lijepo odgovorio, a ti sad tako. Izvoli brojkama odgovoriti, demantiraj ga.
Treba, treba. Ajde, iznesi svoje izračune. Kolega ti je lijepo odgovorio, a ti sad tako. Izvoli brojkama odgovoriti, demantiraj ga.
[/quote]
Kolega, kressoM i kolega Snowlep, kada iznesete točne brojke, onda ćemo prodiskutirati, a komentirati cijenu dionice je suviše zeleno….vidi ADRS je skuplji od SUNH jedno 3000%:):)