I očekivao sam takav komentar, hoću, daj mi molim te za RIVP izračunaj 11xEBITA, hvala.
A šta čemo sa ovim?
I veči problem vidim u tome što će se sad na tržištu pojavit novih 11 mil dionica od dužnika koji bi mogli te dionice prodavat po sistemu “daj što daš” !?
( viđeno na INGR)?
Koji dio je viden na INGR? Tamo nije bilo zamjene duga za dionice.
I očekivao sam takav komentar, hoću, daj mi molim te za RIVP izračunaj 11xEBITA, hvala.
A šta čemo sa ovim?
I veči problem vidim u tome što će se sad na tržištu pojavit novih 11 mil dionica od dužnika koji bi mogli te dionice prodavat po sistemu “daj što daš” !?
( viđeno na INGR)?
[/quote]
Ja mislim da je po 20kn.
Uz daljnje mjere racionalizacije ostvaren je rast operativne dobiti za više od 26 posto. Iz Sunčanog Hvara podsjećaju da je nedavno sklopljena predstečajna nagodba te će ova godina označiti početak ulaska u fazu profitabilnog poslovanja. U prvih pet mjeseci 2015. bilježe rast noćenja od 9,5% te rast poslovnih prihoda 26 posto. U 2015. očekuju ukupan rast noćenja od 8%, rast prihoda iz osnovne djelatnosti od 7% te daljnji rast operativne profitabilnosti. Predsjednica Uprave Gordana Tomičić izjavila je da su kroz predstečaj osigurali stabilnost i rast operativnih rezultata, što će im ojačati tržišni položaj i otvoriti nova radna mjesta.
[/quote]
Ja mislim da je po 20kn.
[/quote]
Da, to je bilo negdje 2010/2011 (nisam znao).
U PSN koja je bila 2014/2015 nije bilo pretvordbe duga u kaptial. INGRA se obvezala platit sve dugove do 2025.
Da ste procitali PSN, vidjeli bi da ce dionice upisati samo 2 najveca dionicara: Orco i RH
http://www.zse.hr/default.aspx?id=53948
Stranica 71
Koji ih nece prodavat na burzi tj. RH namjerava ponudit cijeli Paket na prodaju putem natjecaja (bar je tako pisalo u Planu upravljanja imovinom u vlasnistvu RH za 2015. Godinu, stranica 16). U istom planu, stranica 78, pise da je oko 55% kapaciteta dotrajalo, a to otvara prostor za renoviranje, dizanje cijena i prihoda.
Netko postaje sve jaci dionicar
Napomena: Od turističkih dionica imam RIVP, ARNT, LPLH, SUNH, HIMR, LULG, SLRS (ove tri zadnje u vrlo malim iznosima) i ovo naravno nije preporuka za njihovu kupnju ili prodaju
Tvrtka Sunčani Hvar još je jedan dokaz da neke tvrtke trebaju otići u predstečajnu nagodbu da bi počele raditi kako treba. Otkako je prošle godine sklopila predstečajnu nagodbu koja predstavlja završetak ključne faze cjelokupnog restrukturiranja, tvrtka je povećala prihod za sedam posto, a uz daljnje mjere racionalizacije troškova poslovanja ostvaren je rast operativne dobiti za 26 posto.
Na nedavno održanoj skupštini tvrtke, prihvaćena je i odluka da se neto dobit u iznosu od 23,4 milijuna kuna iskoristi za pokrivanje akumuliranih gubitaka. U Sunčanom Hvaru su najavili da će 2015. godina označiti početak ulaska tvrtke u fazu profitabilnog poslovanja, novih investicija, te daljnjeg rasta i razvoja. U prvih pet mjeseci, odnosno u predsezoni, Sunčani Hvar je ostvario rast noćenja od devet i pol posto te rast poslovnih prihoda za 26 posto, što u tvrtki objašnjavaju daljnjim jačanjem tržišnog pozicioniranja na ključnim tržištima SAD-a, Velike Britanije i prekooceanskih zemalja Australije, Južne Koreje, Tajvana i Brazila. Do kraja 2015. u Sunčanom Hvaru očekuju ukupan rast noćenja od osam posto te rast prihoda iz osnovne djelatnosti od sedam posto, kao i daljnji rast operativne profitabilnosti.
Netko hoce skupiti velike kolicine…hmmm…al ne ide☺️
Krcato sve i u 9 mjesecu!!!, nema slobodne sobe u cijelom 9 mjesecu….