SUNH (Sunčani Hvar)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SUNH (Sunčani Hvar)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nakon novog predsećajnog prijedloga imamo dobrih vijesti,ali i loših

Odlično,dokapitalizacija po 20 a ne po 10,pa kupnja po 20 i ne mora biti harakiri

Država sa relativno malim potraživanjima sačuvala vlasnićki udio od 37%.Naravno da to nije dobro,jer će i dalje nastojati sačuvati svoj vlasnički udio,a kako novca
nemaju nova dokapitalizacija moguća samo na temelju novih dugova.Dakle,dok država ne izleti ispod 25% novih investiciuja neće biti,a bez novih investicija nema ni
bržeg oporavka.
Pozitivno je što se kratkoročna zaduženja pretvaraju u dugoročna na 15 god uz
kamatu od 5%.U ovom trenu za novog vlasnika kamata od 5% i nije loša dok su kamate ECG najniže u povijesti.
U slijedećih pet do deset godina će SUNH raditi za kamate i otplatu glavnice,naravno da je upitno da li će to uspjeti.
BV nakon PSN će biti ispoid 20,u slijedećih pet godina ako ova bajka prođe bez
problema će biti nešto iznad 20.
Dakle,kada sam pisao da će Ćesi ući u vlasničku strukturu sa večim dijelom
potraživanja,da će istisnuti državu,naravno,uz dokapitalizaciju po 10 smatrao sam da je ulaz po 10 tolerantan
Sada nako što znamo da je ulaz po 20,i da se država ne odriče vlasničkog udjela i da ga ne želi smanjiti cijena od 20 je prevelika.Zašto kupovati BV od 20 jer će i nakon otpisa kamata 100%,nakon 59%tnog otpisa neosiguranim vjerovnicima
zaduženje je i dalje preveliko.
Da je barem država uložila barem 50 mil/37%/ kn dodatno ,a Česi dodatnih 80
PSN bi izgledala puno bolje.Naravno da bi to dodatno razvodnilo P/S ali bi poduzeće imalo veće šanse da se održi,a ovako bi se za koju godinu ponovno
moglo dogoditi nova PSN ili neka druga nagodba.
Ne zaboravimo da su ORCO uz parnerstvo države smanjili nominalu sa 100 na 40,sada sa 20.Dakle popapalo se 80% temeljnog kapitala,pardon više od 100%
jer bi bez otpisa kamata i djela glavnice BV 30.06-2015 bio ispd nule.
Dakle,SUNH jede sebe,država puši li ga puši,ali vlasništvo ne žele smanjiti.
Koja smijurija.Dajte privatnicima,ne mješajte se možda se i SUNH i izvuće.

Dakle,kroz PSN se nismo riješili države i to je grijek koji ćemo vjerovatno
platiti sa novim dokapitalizacijama po 10.A volio bih da me poslovanje demantira.I zato ću vam galantno prepustiti BID,barem koju godinu.

Med i mlijeko će teško teći na sunčanom Hvaru,med i hoće ako godina bude kišna!!!!!!

lopina, ne treba sunh ništa nego ga pustiti da radi onako kako zna, a to q3 lijepo pokazuje. uz drastično kresanje fin rashoda i duga sunh jednim potezom kroz psn postaje profitabilna tvrtka. bez psn i fin rasterećenja sunh jednako 0 kn. sa psn i fin rasterećenjem sunh jednako xy.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Na temelju članka 277. st. 2. Zakona o trgovačkim društvima i čl. 21. st. 1. t. c. Statuta Društva, Uprava društva SUNČANI HVAR d.d. saziva

IZVANREDNU SKUPŠTINU

društva SUNČANI HVAR, dioničkog društva za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam, Hvar, Ive Miličića 3, za utorak 18. 12. 2014. u 10 sati u dvorani centra Green gold, Radnička cesta 50, I. kat, Zagreb.

Dnevni red:

1. Primanje na znanje prava i obveza utvrđenih u postupku predstečajne nagodbe

2. Donošenje odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka smanjenjem nominalnog iznosa dionica

3. Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva

4. Izvješće uprave o razlozima za isključenje prava prvenstva pri upisu novih dionica

5. Donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem redovnih dionica, ulozima u pravima, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara

6. Donošenje odluke o izboru člana Nadzornog odbora

Predlaže se Glavnoj skupštini donošenje sljedećih odluka:

Ad 1. Primaju se na znanje prava i obveze Društva utvrđene u postupku predstečajne nagodbe nad Društvom.

Ad 2. Na temelju odredaba članka 342. i 349. Zakona o trgovačkim društvima Glavna skupština donijela je

ODLUKU
o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka smanjenjem nominalnog iznosa dionica

Točka 1.

Temeljni kapital Društva iznosi 333.651.520,00 kuna te je podijeljen na 8.341.288 redovnih dionica svaka nominalnog iznosa 40,00 kuna.

Temeljni kapital uplaćen je u cijelosti.

Točka 2.

Temeljni kapital Društva smanjuje se na pojednostavljeni način radi pokrića gubitka.

Akumulirani gubitak Društva na dan 31. 12. 2013. iznosi 284.021.698,82 kn.

Rezerve kapitala Društva iz kojih će se pokriti dio akumuliranog gubitka prije pojednostavljenog smanjenja temeljnog kapitala na dan 31. 12. 2013. iznose 40.800.123,61 kuna.

Dio ukupnog akumuliranog gubitka Društva pokriva se iz rezervi kapitala Društva u iznosu od 40.800.123,61 kuna.

Točka 3.

Nepokriveni akumulirani gubitak nakon pokrića dijela gubitka iz rezervi kapitala Društva iznosi 243.221.575,21 kuna.

Temeljni kapital smanjuje se za iznos od 166.825.760,00 kuna radi djelomičnog pokrivanja nepokrivenog akumuliranog gubitka u iznosu od 166.825.760,00 kuna.

Smanjenje temeljenog kapitala Društva provodi se smanjenjem nominalnog iznosa svih dionica sa 40,00 kn (četrdeset kuna) za iznos od 20,00 kuna (dvadeset kuna) na nominalni iznos od 20,00 kuna (dvadeset kuna), tako da se temeljni kapital Društva smanjuje s iznosa od 333.651.520,00 kuna za iznos od 166.825.760,00 kuna na iznos od 166.825.760,00 kuna.

Točka 4.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

http://www.ceeinsight.net/2014/03/21/croatian-media-claims-orco-property-groups-vitek-former-ceo-ott-working-together/

Lopina odlična analiza .. Nakon idućeg smanjenja kapitala i nominale skroz do 20 kuna i potom , ironično , povećanja vlasničkih udjela upravo onih čiji bi udjeli trebali biti osjetno smanjenji obzirom na malverzacije, a sve to na štetu ostalih dioničara čiji se udjeli srazmjerno smanjuju – ova dionica je i na 22 kn već preskupa ..
Na sve ovo još imamo i većinske vlasnike koji će zajedno kontrolirati 57 % dionica a kojima sigurno nije u interesu rast cijene, nego sam što jači pad za slučaj da bi s bacili u otkupljivanje još cca 18%+1 dionica jednog dana

A što je s ovim:
http://www.suncanihvar.com/hr/hotel-villa-dalmacija.html

Mean people suck and nice people swallow!

Lopina odlična analiza .. Nakon idućeg smanjenja kapitala i nominale skroz do 20 kuna i potom , ironično , povećanja vlasničkih udjela upravo onih čiji bi udjeli trebali biti osjetno smanjenji obzirom na malverzacije, a sve to na štetu ostalih dioničara čiji se udjeli srazmjerno smanjuju – ova dionica je i na 22 kn već preskupa ..
Na sve ovo još imamo i većinske vlasnike koji će zajedno kontrolirati 57 % dionica a kojima sigurno nije u interesu rast cijene, nego sam što jači pad za slučaj da bi s bacili u otkupljivanje još cca 18%+1 dionica jednog dana

kupite par komada i preobratite se, onda će vrijediti najmanje 200 kn.

kupite par komada i preobratite se, onda će vrijediti najmanje 200 kn.
[/quote]
Dečki se naredali oko 20, a ono neće i neće…[emo_namigusa]

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Pa ajde da i tu formalnost riješimo…
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/MwqnhhO3z8DE3R89waSmmg==.pdf

Vlada i Orco se dogovorili oko Sunčanog Hvara

Vlada i Orco se dogovorili oko Sunčanog Hvara

sunh – riješeno fin restruktiranje. operativno već odavno rijeseno. prva liga vijest

današnji večernji – 3. strana. vrlo dobre vijesti – psn prolazi, sunh biva olakšan za 273 milje duga, operativna dobit 2014 11 puta veća od 2010. predsjednica uprave smatra da nakon psn sunh može sam i servisirati i ulagati u kapacitete.

New Report

Close