Ja mislim da bi svakome ko investira na ZSE trebalo dodjeliti Orden Danice Hrvatske sa likom XY-a.
Mislim 4 godine recesije, pa Buffett bi kapitulirao.
e kad bi još i nacionalnost znali pa da se nađe neki mrski neprijatelj među tim gubitnicima!!![emo_plazi]
kakva svrha ovakvih tekstova.?!?[emo_vrtimise][emo_vrtimise]
ovo je valjda posljednji krug plašenja naivaca. gore pobrojane kompanije pale su na volumenu od malo jače slastičarnice.
Jedini problem je što ih središnjice konsolidiraju, dakle, ne drže u trading portfeljima, kao što se sugerira tekstom: “dioničari će ‘nadoknaditi’ izgubljeno, ako u međuvremenu nisu prodali svoje dionice”. Ipak, meni se čini da su osnove računovodstva ovdje “ezoterične financije”, u “rukama svjetskih moćnika”. I zato, “tko nema u vugla ima u gugla”: consolidated statements, proportionate method, group accounting principles… Priznajem, nije ni blizu zabavno kao prepisivanje brojeva iz tablica u rečenice. Osim toga, kako bi onda izgledao naslov: Senzacionalno otkriće: Računovodstvo je dosadno. Mislim, tko bi to čitao? I onda pisao komentare? Evo, ja prvi ne bi 🙂
I sto reci na ovo nego jadni ljudi. Drzim da bi u susret nasem skorom ulasku u EU kao dobar domacin hrvatska Vlada trebala donjeti poseban zakon o trzistu kapitala kojim bi se svim ulagacima iz clanica EU nadoknadio ovaj gubitak iz drzavnog proracuna,ali i svaki drugi gubitak do naseg ulaska 1.7.