Što su radili novi ministri prije nego što su ušli u Tim’s team

Naslovnica Forum Komentari članaka Što su radili novi ministri prije nego što su ušli u Tim’s team

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

većinom tanke reference, ali da se popuniti u sljedeće 4 godine učenja i rada.

srećom pa nema onog lovrinčevića. ostali resori manje više. i onako ih 50% treba ukinuti jer su nevažni.

who dares, wins

Za 12 resora što je više od mojih predviđanja moglo bi se reći da su pronađeni ljudi koji bi se u narednih 4 godine mogli dokazati, budući da imaju reference koje bi se mogle nazvati respektabilnima. Za 2 resora o ljudima ne mogu govoriti budući da su mi nepoznati ili mislim da su na granici .
Danas kad smo članica EU, kad je zakonodavstvo u stalnim promjenama i kad Hrvatska još uvijek usklađuje svoje zakonodavstvo s direktivama EU, a da ne govorim koliko problema imamo u domaćem pravosuđu mi za ministra biramo suca Općinskog suda gosp. Antu Šprlje koji je možda dobar čovjek, ali nikako nije kapacitet za ministra pravosuđa. Čovjek koji je do jučer u Metkoviću figurativno rečeno pisao kaznene prijave za prometne prekršaje nije dorastao zadacima koji su pred njim. Na ovom mjestu trebao se naći profesor s pravnog fakulteta, po mogućnosti s katedre međunarodnog prava ili odvjetnik kojemu je blisko međunarodno trgovačko pravo. Ali MOSTU je bitno da gosp. Šprlje redovito nedjeljom dolazi na misu.
Da i HDZ ima svojih još većih bisera dokazao je vraćajući nas u prošlost izborom zatucanog i opasnog Zlatka Hasanbegovića. O njemu ne treba puno govoriti. On sam o sebi govori, ako ste gledali i jednu emisiju političkog karaktera ili neki njegov ispad popraćen spotom na YouTubu. Ode nam kultura u mračno doba prošlosti.
Ministarstvo socijalne politike nije ministarstvo propagande, pa tamo treba staviti popularnu osobu, ali crkvenjaci koji su očito dobili ove izbore ne misle tako pa su u svoje stado kao ministricu vratili nekad popularnu sestru Bernardicu. Svaka čast za njezin nekadašnji rad, ali politika je nešto sasavim drugo. Ali uz drugove iz HDZ-a i MOSTA ona će to savladati.
Ministar obrane obrane gosp. Miro Crnoja došao je na mjesto s kojeg može nanijeti puno štete, a ako počne izvršavati partijske dužnosti po nalogu stranačkog šefa, a po svojoj staroj zamisli i objavljivati imena agresora na Hrvatsku to će svakako pridonijeti stabilizaciji zemlje. S druge strane, ako bude počeo objavljivati imena izdajica nacionalnih interesa morat će zatvoriti pola HUP-a i Gospodarske komore.
A kakve tek reference ima gosp. Oleg Butković za ministra prometa? Pa u njegovom gradu ima možda tri semafora.
I šećer dolazi na kraju što se referenci tiče. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i gosp. Tomislav Tolušić. Pa može li mi netko reći čime vas je on zadužio.
Dok se cijela “neuka” i “neinformirana” nacija ruga gosp. Paneniću koji povukao desetine milijuna iz EU fondova i koji je bio vijest u gotovo svim informativnim i drugim emisijama za Tomislava Tolušića nitko živ nije čuo u svezi predmetne tematike.
Sporna su još ministrstva zdravstva i znanosti, ali tamo nijedna vlada nije znala postaviti prave stručnjake. Tako su uvijek vladali doktori, profesori, birokrati, lopovi, ali nikada menadžeri. U SAD-u, a to mandatar zna bolnicu vodi liječnik s posebnom titulom iz menadžmenta. Ne može se sada neki vrhunski internista ili kirurg natjecati za direktora bolnice u Torontu. On to jednostavno ne zna. Na njemu je da operira.
U cijeloj priči žalosno je da se samo u ministrstvima obrane, kulture, branitelja i socijalne politike ne može napraviti direktna materijalna šteta, dok se u ostalih 5 može napraviti ogromna materijalna šteta za Hrvatsku.
Nadajmo se da neće!

New Report

Close