Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

@allias

za GILD, nema spora da su fundamenti odlicni, da je izvjestaj bio odlican,, kao i najava dividende i buybacka, ali ako ces short term drzati dionicu, puno vaznije je kako se spx krece, ako je ovo pocetak vala 3, nema spasa niti jednoj dionici, ako je privremeni pull back onda ce i GILD na razine 90+

GILD cisti shs target 1 oko 50 $ ,dakle SHORT
[/quote]

odlicno, nisam uopce gledao graf njegov, stoji, sto vise giganata ima target na dole, to je mogucnost da je val 3 tu veca
[/quote]
Ne znam šta znaci shs target 1, niti val 3. Probati ću objasniti način na koji ja razmišljam. Options market mi ne znaci nista, kao ni tehnička.

[/quote] sve ostalo je alias trla baba

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

znaci vi kažete short, ja long. može. nvo je u americi. ja sam kupio novc.de. inace sam ga imao od 25.90 i prodao na 53,90. u dvije godine. treba dodati i dividende. činio mi je skoro 80% portfelja. sad ponovo ušao na 48. ali s manje. padne li još dole do negdje 42 ili 40 što mislim da je maksimum onda se krcam totalno. rade na oralnom inzulinu i glp-u. nitko nije ni blizu. trebali bi se prvi rezultati znati za godinu i pol za glp. ako to uspiju promjeniti će tržište za 180 stupnjeva. a ako i inzulin uspiju za negdje 6 godina to će bit nenormalno. treba biti strpljiv

Kažem da nema šanse da držim neku dionicu godinama. Svatko neka radi što želi.

Što se biotecha tiče, ogromni su balon, a ako FED ne vrati nazad kamatne stope, njima će biti najgore.

No, samo jedno pitanje za razmisliti. Kada recimo Buffet ili Icahn kupuju neke dionice, recimo 3 milijuna u TWTR ili BAC, što misliš kako to naprave? I misliš li da ne koriste opcije kao osiguranje?

Da ja imam toliko novaca ulagao bi na taj način da bi štitio portfelj. ali nemam. kako mozes reci da su biotech balon? neke jesu, ali ne možeš generalizirati. jel znas ista o novo nordisku? dionica ima preko 10 godina svaki kvartal rast preko 10%. sve što zarade vracaju ili kroz otkup ili kroz dividendu. 46% tržišta diabetesa drže. bolest koja se tokom godina samo pogoršava i treba ti više i više inzulina da bi preživio. to misliš usporediti s dionicama koje imaju neku molekulu u 2 fazi i onda je budale napucavaju jer pojma nemaju da 90% takvih kompaniaja crkne. nisu to baš iste dionice. njihov jedan inzulin, koji je tek sad odobren u sad-u ima trajanje 42 sata. jedina druga dva koje postoje imaju trajanje 24h i taj je jedan od novo nordiska. ima previše toga da bi objašnjavao. Ove godine je EPS narastao 22%. toliko je i prihod porastao. nema za tu kompaniju niti recesija niti nista. lijek se mora dobiti. a inzulin nije skup kao lijekovi za neke druge bolesti itd itd

i dionica je u zadnjih 15 godina porasla 5500%. da ne govorim od početka. I još ima P/E od 27. toliko o držanju i padajucim nozevima i ramenima i glavi i RSI-u s divergencijom i pokazateljima s konvergencijom

Očito si promašio bit ove teme.
Kada moram biti direktan. Trollaš. Zagušuješ temu s nečim što nema veze ovdje.
Ovo je tema o trejdanju, ne o analizama pojedinih dionica na period od nekoliko godina. Tu me filozofije o tome ne zanimaju.
NVO je jako loš graf. Napravio je veliki gap dolje, na povećanom volumenu. To nikako nije mjesto na kojem se kupuje long na duge staze. Ako pogledam tjedni ili mjesečni graf, bez problema može dolje do 40. Tu mu je ozbiljna potpora.
Njegov smjer je sada prema dolje.

http://www.investopedia.com/articles/trading/08/stock-cycle-trend-price.asp

Pogledaj malo, usporedi s grafom i vidi gdje je to po tvome.

Zašto spominjem cijeli sektor? Gdje sektor tu i svi ostali.

i dionica je u zadnjih 15 godina porasla 5500%. da ne govorim od početka. I još ima P/E od 27. toliko o držanju i padajucim nozevima i ramenima i glavi i RSI-u s divergencijom i pokazateljima s konvergencijom

Jesi ju držao svih tih 15 godina?

Ja sam je nažalost našao prije dvije. kad su svi analitičari govorili kao ti da je skupa

alias skini se sa teme..najgori su pametnjakocici koji neznaju trgovati ,maloy ignore stavi ,

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

imas pravo da trolam. trebao sam odmah znati čim pričam s tehničarima da tu ništa pametni necu procitati. uzivajte

Fenomenalno je kada tema bude ok da se javi netko tko ide objašnjavati posve nepotrebne stvari.

Gle, kupuj što god želiš. Ali, nemoj me uvjeravati da ono što je meni funkcionira, ne funkcionira, jer tebe to ne zanima. To je minimum pristojnosti.

On topic. Tržište je jako čudno, velike razlike između Nasdaqa i Dowa. Dolar je brutalno oslabio, nafta podivljala. Čini mi se da donekle tržište je na okupu samo zbog velikih firmi ( $XII indeks).
Zna netko ima li BOJ ili Kuroda press konferenciju noćas?

podsjetit cemo ga na 50 $ GILD 🙂

New Report

Close