Demark- bull case done, nema proboja na 1980-2000, napravio update jucer, TP 1800
http://practicaltechnicalanalysis.blogspot.hr/2016/02/update.html
Shortao YM na 16413, zatvorio na 16390. Prerano.
Ušao u short jer mi je prebrzo skočio indeks, i vidjelo se da će pasti. Ali me slabost iznenadila.
GOOGL lijepo podigao Nasdaq. Hazarderski bi bilo sada shortati Nasdaq i ostaviti.
Vidjeti ćemo što će Kinezi napraviti noćas.
tigre, inverter i phile, ajde i vi misljenje o zadnjih sat vremena sinoc:
ja ovako vidim ,
spx otisao u zeleno, dobili smo buy oreder na buy order, 30-ak min, bez ikakve prodaje i konsolidacije, prilicno nagli pokret, sto mi najvise lici na retail investitore koji ne pitaju za cijenu, nego lupaju po buy,cim smo dotakli 50 fib glavnog pada, algosi se ukljucili , sistematicno i izbrisali cijeli mini run od 15-ak bodova vrlo brzo, cak i uaftermarketu i neovisno o rezultatima googla.
ako je to slucaj i ako su algosi ovako reagirali na 50% fib, oni, po mom dosadasnjem iskustvu ne staju tako brzo, sto znaci da mozemo imati pojacan sell pritisak i ovih dana,
sad se i sam slažem da je najbolje trejdati. i sam sam kupio ASML i izasao nakon 2 ili 3 dana s 11-12% plusa. i sad sam u gileadu ali mislim već nakon par dana izaci samo ako budu dobri rezultati danas. ovakvo tržište nije normalno. ja samo kažem da ne vjerujem prošlim cijenama da govore o budućnosti. asml sam kupio jer su rekli na izvjescu ono sto sam želio cuti. dionica je bila došla do 70€ i tu nisam ušao. kasnije sam kupio nakon što je sve bilo sigurno po 75 i prodao po 84. to je ovisilo o fundamentu. mislim da je dugoročno dobro kupiti srebro. vrati li se na nekih 13 ja cu uci s više. već ga imam. i nafta ali niže. danas i sutra će ponovo skočiti zalihe. to bi trebalo dodatno pogurati dole. obveznice padaju. stanje nije dobro. ne vidim neki katalizator koji bi trebao gurati dionice gore. osim centralnih banaka. ali to je preljavanje iz šupljeg u prazno. mene samo poslovanje zanima. ne jeftin novac. zato se treba držati po strani. dugovi su nikad viši u povijesti. treba tržište izbjegavati. dionice najviše
Ne želim se praviti pametan niti ikoga učiti pameti jer ne mislim da znam više od drugih prisutnih ali nerealno je očekivati prinose od +10% po trejdu. Ma to je i odličan godišnji rezultat, da ne kažem mjesečni. Hedge funds bi ubili za mjesečni prinos od 0,5% – 2%, a mislim da ćemo se složiti da oni imaju puno više kapitala, znanja i informacija od nas. Najvažnije je biti konzistentan i stabilno graditi kapital, kasnije se ništa ne mijenja osim broja ugovora, a samim time zarada i brzina rasta.
@mundus, allias
dobrodosli na temu kao prvo.
kao drugo, da ne opterecujemo topic kako tko trguje, koji su mu povrati, da li to zvuci puno ili malo, ulogu poluge, s/l, momentuma i trenda, prednosti tehnicke analize, mane iste, fundamentalne itd. sve pitanja koja spadaju u osnove, to mozemo napraviti na posebnom topicu-tipa still trgovanja, itd.
ajmo ovaj topic ostaviti da pratimo dnevne i tjedne trendove indexa, nafte, zlata, natty-a, dnevne vijesti i njihov utjecaj na market, te komentare grafova i trgovanja,.
aha, krenuo je alias sa uvjeravanjem ,,hahahhaha.
wise . dax nije ni pokusao u long zonu petak i jucer . cini se i dalje short .treba se vozit na kratke relacije ..20-40 tick ,,
@mundus i allias
da ovo gore ne zvuci pregrubo, naravno da se cijeni svaki doprinos i misljenje, ali na nacin, ako sam dobro shvatio, allias imas long poziciju u GLID, mogao bi nam svima ukazati sta se ocekuje od earningsa, koliki jeforecast, sta option market misli , da li ce biti volatilnosti, kako mislis da ce cijena reagirati itd, sve kako si jako kvalitetno odradio za NVO na topicu best buy.
a mundus, ti si long nafta, zasto ne par recenica kakav je API, sta se ocekuje od EIA, koji je forecast, koje je tvoje misljenje, di je potpora na grafu, itd.
pa nismo od šećera 🙂 svatko ima svoj nacin kupovanja. gilead nisam napravio poštenu analizu jer ucim po cijele dane za cfa 3. dosta vremena ga pratim i gledajuci ovako smatrao sam da je 90 ok cijena. kad je pao na 83 kupio sam samo kao trejd. ne mislim ga držati. smatrao sam da je on već pad odradio u slučaju da burze krenu padati u pon i uto. to se pokazalo točnim i s njim nisam u gubitku ako bi sad prodao. ni sam ne znam bi li čekao rezultate ili ga prodao prije. gotovo siguran sam da će rezultat biti bolji od očekivanja analitičara. već su ionako 3 puta u zadnjih mj dana analitičari dizali prognoze. za razliku od ostalih dionica. 2. puta je i sama kompanija dizala prognoze za cijelu godinu i svejedno je kompanija tu gdje je i pada. Merck im je usao s novim lijekom na tržište i zato je i pad od tih 5% u petak. no tu neće biti toliko važni rezultati koliko očekivanja od sljedece godine. a to bi moglo biti lošije. ma ovaj put ću kockat pa sta bude.
@mundus i allias
da ovo gore ne zvuci pregrubo, naravno da se cijeni svaki doprinos i misljenje, ali na nacin, ako sam dobro shvatio, allias imas long poziciju u GLID, mogao bi nam svima ukazati sta se ocekuje od earningsa, koliki jeforecast, sta option market misli , da li ce biti volatilnosti, kako mislis da ce cijena reagirati itd, sve kako si jako kvalitetno odradio za NVO na topicu best buy.
a mundus, ti si long nafta, zasto ne par recenica kakav je API, sta se ocekuje od EIA, koji je forecast, koje je tvoje misljenje, di je potpora na grafu, itd.
Nije pregrubo, realno je jer je dovoljno pogledati neke primjere surfanja koje sam postao.
Lako dođemo do +10 % u danu jer je sve transparentno postano.
samo za info, jucer sam skratio TNA na 46.9, moglo je bolje je je išao do 47.5.
Sad imam TNA nalog na 45.01 u premarketu. Mozda upadne.
Dow jos držim, danas je izvještaj. Targeti su 44 i 47
Uwti je koma, srećom imam ficlek pa nije bad.
@ Wiseguy
Nema problema i slažem se da treba dati većinu prostora najnovijem stanju na tržištima ali jednostavno pojavila su se mišljenja za koja osobno smatram da su pogrešna jer sam ista dijelio i koštala su me puno vremena, ŽIVACA i novca. Samo sam htio upozoriti poučen vlastitim negativnim iskustvima i znam kako trguju ljudi čiji su mentori danas vodeće njuške u ovoj industiji.
Ubuduće postam samo svoje trejdove, također bih volio vidjeti vaše dosadašnje rezultate (svih forumaša), možda u privatnim porukama da ovdje ne gomilamo materijale koje se direktno ne tiču trejdanja.
P.S. ja sam isključivo DAY TRADER, ne držim naloge otvorene više od 24 sata tako da trenutno nemam ništa uloženo.
Sretno svima!
Nafta, pokušava okrenuti. XOM objavio rezultate, bolje od očekivanja. Izgleda da će ovo biti bezveze dan, GOOGL i XOM glavni pokretači, mislim da nema nekih bitnih vijesti. Ipak bi se kladio da će se lagano prema gore vući indeksi.
Natty opet pada, neće skoro naći potporu.
to šta nam pišeš u pp možeš ovdje postati. onda gledamo tko je pogodio. oni misle da ne govorimo zašto tehnička ili fundamentalna valja/ne valja, nego da pišemo šta smo kupili i zašto.
Nafta, pokušava okrenuti. XOM objavio rezultate, bolje od očekivanja. Izgleda da će ovo biti bezveze dan, GOOGL i XOM glavni pokretači, mislim da nema nekih bitnih vijesti. Ipak bi se kladio da će se lagano prema gore vući indeksi.
Natty opet pada, neće skoro naći potporu.
natty po meni ima potporu na razini 1.90-1.95, to bi trebao testirati i probiti dole, NOAA je okrenula na ekstremno bearish mid term forecast, to je driver za ovaj pad zadnja dva dana, izvjestaj u cet nece biti los, dapace mogao bi i donijeti trunti predah , procjena -155 bcf, last year -112 bcf, 5 year avg -165 bcf.
slijedeci tjedan ce biti los, po procjeni -100 bcf, ovdje weather forcast je alfa i omega, a to je wild card, da ne moze gora biti.
fundamentalo je u velikim problemima, storage nije ni tako zabrinjavajuci kada ga se gleda izolirano na 3.086 bcf, ali kada ga se kombinira sa proizvodnjom koja divlja i vrlo vjerojatnom slabijom potrosnjom u kljucnim mjesecima 2-3, mogli bi svasta biti, slicna situacija je bila i prosli bear market i tada je market nasao bottom u 4 mjesecu