Pa sve 5. Ali stvarno čitam svakodnevno nemali broj analizi i kod tehničara svaka se razlikuje od druge. Ajmo reci da kod fundamentalista oko 70% govori jednako. Onda kad uzmeš drugu analizu opet svi različito govore. Sama variabilnost rezultata tehničkih analitičara (ako uzmemo da je standardna devijacija mjera za rizik) je toliko visoka da ne vjerujem da se može opravdati dugoročnim povratima. Čak i lopina pogodi koji put. Još uz troškove brokera. Ne bi znao. Preko koga vi trgujete i kolika je naknada?
Pozdrav svima od novog forumaša.
Osobno trejdam Futures – Crude Oil – upcoming month.
Volim i GBPJPY ali prema svojoj strategiji prilike se pojavljuju puno rjeđe.
Na čemu ste vi?
Pozdrav
Na YM i ES. Pratim CL, NG, HG, to samo ako mi izgleda jako dobar setup. Najviše trgujem s YM.
Pozdrav svima od novog forumaša.
Osobno trejdam Futures – Crude Oil – upcoming month.
Volim i GBPJPY ali prema svojoj strategiji prilike se pojavljuju puno rjeđe.
Na čemu ste vi?
Pozdrav
Na YM i ES. Pratim CL, NG, HG, to samo ako mi izgleda jako dobar setup. Najviše trgujem s YM.
[/quote]FDAX je kralj intraday ,stigao je mini dax pred malo
Pa sve 5. Ali stvarno čitam svakodnevno nemali broj analizi i kod tehničara svaka se razlikuje od druge. Ajmo reci da kod fundamentalista oko 70% govori jednako. Onda kad uzmeš drugu analizu opet svi različito govore. Sama variabilnost rezultata tehničkih analitičara (ako uzmemo da je standardna devijacija mjera za rizik) je toliko visoka da ne vjerujem da se može opravdati dugoročnim povratima. Čak i lopina pogodi koji put. Još uz troškove brokera. Ne bi znao. Preko koga vi trgujete i kolika je naknada?
Tradestation, futures. Po ugovoru je round trip 5 dolara. I to je sav trošak.
Kada pričaš o tih par posto, probaj to preračunati u recimo 5 ugovora na ES, pa vidi koliko je na njima 3 posto. U 2 ili 3 dana.
Koliko vidim, ti tražiš fundamentalno dobre dionice koje ti izgledaju jeftino. Što je posve OK.
Mene zanimaju dnevni pomaci, držanje na mali period vremena, tu moraš stalno mijenjati mišljenje. Nije sport za svakoga.
Opet, ne isključujem ni swing trade, na primjer ako NatGas opet padne na 1.6-1.7, što ga ne kupiti i ostaviti par tjedana ako imamo buy signal?
To što tigrus kaže, moraš jahati valove, onda bude brutalan profit.
Može jedna usluga? Hajde da ne zagušimo temu kako TA ne valja, slobodno otvori drugu o učinkovitosti TA i FA. Ovu ostavimo na miru.
Pozdrav
[/quote]FDAX je kralj intraday ,stigao je mini dax pred malo
[/quote]
Nova stvar? Nemam EUREX, pa nisam to ni pratio. Inače, DAX je luda stvar, kakve pokrete radi svaki dan.
Interactive brokers
5 dollars Po transakciji
Moraš znati raditi sam analize , pa onda pogledaš druge i filtriras analize
Evo jucer, ja sam sumnjao da bi moglo hlađenje doći i onda je wise stavio mejt target od 1923, dakle poklopilo se i dogodilo se na marketu
Pa koliko ima smisla ulagati na načine na koji vi ulažete? vidim kad raste onda pokupite 2 ili 3%, a kad vam rokne 15 ili 20% onda šta? čekate? to se stručnim žargonom zvoe loss-aversion. gledam 10 tehničara i vi ovdje i svatko crta drukčije grafove i daje drukčije targete. jedan će pogoditi. ima jedan super način kako navući ljude da ti plate za rezultate u kladionici. pošalješ 32 pisma tko će pobjediti u košarkaškoj utakmici. 16 za jedne 16 za druge. 16 sigurno pogodiš pa ponovo na sljedecoj pošalješ 8 za jedne 8 za druge. 8 si sigurno pogodio. na kraju, kad 3. put pogodiš ova četvorica kojoj si 3 puta točno "prognozirao" misle da stvarno nešto znaš pa ti plate za daljnje prognoze. ne znam koliko bi te stvari uzimao ozbiljno.
Ajde nije baš sve tako sivo. Moje skromno mišljenje je da se market sigurno ne kreće zbog nečijih crta na chartu ali tehnička analiza odnosno price action je majka svega. Još važnija je psihologija odnosno nepokolebljivost nakon nekoliko gubitaka, oni su jednostavno dio ove vrlo opasne i skupe igre ali su neizbježni. Ako imaš testiranu strategiju, trading plan i journal, te muda da si discipliniran SVAKI put kad ulaziš u market – vrijedi pokušati.
Dobro. Pratim vas dalje. kako je naknada 0 mundus?
Dobro. Pratim vas dalje. kako je naknada 0 mundus?
Ovisi od brokera do brokera. Ovo je samo screenshot sa platforme Ninja Trader preko koje izvrsavam naloge i pratim chartove, ne da mi se uploadati monthly statement od brokera na kojem su navedene i naknade (ima 4-5 stranica sa mojim osobnim podacima).
@alias
sve ovisi o filozofiji i načinu ulaganja…
momci ovdje dosta trejdaju…i ja ponekad zatrejdam…iako mi je puno draži dugoročni oblik ulaganja…ali s obzirom na volatilnost, jednostavno trejdanje je puno efikasniji način da se zaradi lova trenutno…nije to uvijek 15-20%…nekad je dovoljno i 5-10%…sve opet zavisi koliki kapital okrećete…
npr., ako uzemte 10 000$, uložite na otvaranju burze…i za koji sat ili do kraja dana dignete 10%…to je 1000 dolara…i nije tako loše za jedan dan…zar ne?
istina, za to treba imati znanja, vremena…i dosta živaca…i love naravno…a ponekad treba i poneki gubitak otrpit, da ne bi bio sutradan još veći…
ali u globalu se slaže s vama…
mislim da smo svi suglasni da je nafta blizu dna…mogla bi i opet na 27$…možda čak i na 20$ kako neki analitičari zazivaju…ali je s obzirom na cijenu gdje je bila prije zasigurno blizu dna…
i sad kao što reče tigrus…ili jašeš valove…ako si dobar u tome…možeš dnevno dignut 10-20%…kada ovo leti gore-dole…ali samo ako si dobar u tome…
ili se jednostavno ukrcaš sada…bez obzira na to što će biti sutra…i čekaš 2-3 godine…jer to recoverya će doći…i bit će opet nafte na višim razinama…
zlato je na najvišim razinama u posljednja 3 mjeseca…treba se prekrcat iz zlata u naftu…pa napucat naftu opet u nebesa…sve je to ping-pong…samo je pitanje momenta…a nama će prodat neku priču o samnjenju zaliha ili smanjenju proizvodnje…ili će zakuhat negdi rat ili već nešto…i to će biti trigger za porast cijene…
sad se i sam slažem da je najbolje trejdati. i sam sam kupio ASML i izasao nakon 2 ili 3 dana s 11-12% plusa. i sad sam u gileadu ali mislim već nakon par dana izaci samo ako budu dobri rezultati danas. ovakvo tržište nije normalno. ja samo kažem da ne vjerujem prošlim cijenama da govore o budućnosti. asml sam kupio jer su rekli na izvjescu ono sto sam želio cuti. dionica je bila došla do 70€ i tu nisam ušao. kasnije sam kupio nakon što je sve bilo sigurno po 75 i prodao po 84. to je ovisilo o fundamentu. mislim da je dugoročno dobro kupiti srebro. vrati li se na nekih 13 ja cu uci s više. već ga imam. i nafta ali niže. danas i sutra će ponovo skočiti zalihe. to bi trebalo dodatno pogurati dole. obveznice padaju. stanje nije dobro. ne vidim neki katalizator koji bi trebao gurati dionice gore. osim centralnih banaka. ali to je preljavanje iz šupljeg u prazno. mene samo poslovanje zanima. ne jeftin novac. zato se treba držati po strani. dugovi su nikad viši u povijesti. treba tržište izbjegavati. dionice najviše