e ovo je vec nezgodno, los GDP nikakvog utjecaja, BOJ-a i Kuroda su ovo odigrali fenomenalno za bullse, procitao podatak da bi ova njihova odluka trebala pomaknuti 100 mlrd doalra sa stednje na market, 10-year tre ispod 2%, market trenutno ne racuna na ponovni hike, gusto.
Od prošlog opexa se vrti priča da su “veliki” zauzeli bull pozicije do sljedećeg opexa.
Negdje sam našao da se kvartalno mora ubaciti 80 milijardi na tržište da ne dođe do potopa. A FED s BOJ sada, ima prostora opet podići, tako da si povećavaju arsenal ako njima zagusti.
Ovo s BOJ je pokretač koji je falio za bullse. Ostaje im još velika mogućnost manipulacije naftom (preko glasina kao neki dan), a većina rezultata je objavljena. Kao da je najgore prošlo.
A AAPL, NFLX, AMZN (on tek danas), AXP; hrpa drugih je poprilično pala, indeks se koliko toliko održao. Ako se sada te firme podignu 5-7 posto, bearsi su u velikim problemima. Pogledaj GS i BA koliko su loši, dodaj AAPL i IBM, čine 20 posto od Dow Indeksa. A samo jedno solidno odbijanje na njima, vuče jako sve ostalo prema gore.
I ako se krene cijediti shortere na Russell 2000, sve je spremno za reprizu 10. mjeseca.
.
slazem se malloy, fino si to srocio, od svih stvari za naftu me najmanje strah, ona je po meni imala svoje top i na nju racunam kao potporu za bearse, vise me brine ovi odbijanci na ovim gigantima , pogotvo kada uzmes u obzir buyback, pustit cu ovaj dan do kraja, preko vikenda napraviti u miru analziu i po potrebi opaliti sl,
4 firme su dosta za povući cijeli indeks, a s njim i sve ostalo.
Ako krenu buybackovi, to samo diže indekse. Budu takvi grafovi na Zerohedge, vidi se koliko utjecaj imaju na tržište, čim se smanje odmah indeksi stagniraju ili padaju.
Nafta je lutrija, jedna kriva odluka na Bliskom istoku, može urnebes napraviti.
Danas se brzo vratila do VWAP, još će u pozitivu ako Baker Hughes bude povoljan.
Pomalo gledam softse, čini mi se dosta toga zanimljivog, prije svega kava i šećer, ne moramo stalno biti u indeksima.
Još jedan faktor je na strani bullsa.
Uspijevaju ovoliko rasti a biotech indeks je danas pao 4.5 posto, GILD preko 5 %. Ovdje se isto treba dogoditi odbijanac.
Pomalo gledam softse, čini mi se dosta toga zanimljivog, prije svega kava i šećer, ne moramo stalno biti u indeksima.
AMD kandidat za long do cca 4 $ .3- ce lupanje u atl ,tamo i stop
AMD kandidat za long do cca 4 $ .3- ce lupanje u atl ,tamo i stop
Za long, ako krene squeeze, TWTR; GPRO; SHAK.
Još jedan faktor je na strani bullsa.
Uspijevaju ovoliko rasti a biotech indeks je danas pao 4.5 posto, GILD preko 5 %. Ovdje se isto treba dogoditi odbijanac.
Ušao ja u GILD na 82.90
Ekipa, ovo je padajući trend.
Nema smisla ići kontra glavnog trenda.
Pravi signal za Up cemo dobiti na tjednom grafu.
Dayli je puko, i ne moze dati pravi signal.
Čekamo da weekly dođe u jači oversold.
[/quote]
evo, ovo sam mislio u ovom postu od 20.01.2016
sada sve imamo;
1. hammer na sma200
2. potvrda hammera zelenom svijecom
3. slow stoch se prekrizio za up
4. MACD prava bull divergencija
prvi target je 2000