i meni se tako cini, unatoc nafti, mozda treba sniziti ocekivanja, svima nam je u glavi snaga october rally-a, run od 1805 do 1900 je 95 bodova, nije za odbaciti i varijantu da smo imali vrh ovog countertally
Jedino nafta još to drži. To je krenulo neki dan, od “intervencije” Dallas FED, svom silom žele izbjeći bankrot shale kompanija. Mislim da to nije sve od rasta nafte u kratkom roku.
Očito su veći problem rezultati firmi. Sljedeći tjedan AAPL, FB, V ako i oni podbace, koma.
Sada bi bilo ok tražiti long na indeksima, ali mi se ne da. Neću više danas trgovati.
za sada drzi double top, da vidimo kraj, proboj ili potop, nafta rally blizu kraja
Gledam satne i dnevne grafove. Uspoređujem Yen i SP 500.
Sve mi izgleda da će USDYEN ići do 120 i više. Dok to ne stane, ne otvaram duži short.
Ako futures napadnu 1940 i to uspiju probiti, idu na 1980. To je uber bull scenarij, potpomognut short squeezom ( prije svega Russell 2000, mislim da bi u tom slučaju išao 10 posto gore)i dobrim rezultatima sljedeći tjedan, slabljenjem eura i yena.
Još bih dodao da se svi klade na to da FED neće više dizati kamate ove godine.
P.S. Možda se bolje prebaciti sljedećih tjedan dana na softs i grains.
Shortam kao i danas, samo na 3 i 5 minutnom grafu i to jako kratko.
Naravno, ako nafte opet krene tonuti, odoše i ova moja nagađanja niz WC. 🙂
Sumljivo mi je to što se Dallas FED upetljao i što javno priznaju da su zeznuli procjenu da je jeftina nafta super za ekonomiju. Neki dan je Harold Hamm najavio naftu preko 60 do kraja godine, a mislim da je Citi danas rekao da je nafta trejd godine.
Malo sam uranio. Jbg 59.5 je bio drugi target.
Izlazim na 61.7 ako dođe
[/quote]
Out iz TZA I odmah short TZA na 61.7
Zatvaram na 59.75
[/quote]
Short TZA zatvoren na 60.0
Long TZA na 60.0
🙂
[/quote]
out TZA na 61.1
nema shorta kod ovakvog gapa up
i uvijek je vrlo čvrsto zatvaranje
oil closed 32,25…bullish
next week stena,fed…
lekcija je bila
dno jasno ko dan(intraday huge reversal…volumen)
nema veze…zaboravimo…idemo dalje
bulls*it…how far…,382; 50…hebeš targete
timing…je sve(,a imam ga)…pozzzzzzzzzzzzz
rekap.s&p 2116-1812=304 poenčića…
drop…like a rolling stone(malo šale ne škodi)
oh boy…great bear market folksi…there is no
doubt…at all…cheers
Draghi uvijek zaigra tržište…uvijek ista priča…
….znate ono…daj nagovjesti…more easing
dvije riječi=slamka spasa
Talijan će spasiti market…oh boy
Da im Jenkiji nisu 70-tih uredili ekonomiju
ne bi ih ni bilo …na karti svijeta ahahahahahaha
rekap.s&p 2116-1812=304 poenčića…
drop…like a rolling stone(malo šale ne škodi)
oh boy…great bear market folksi…there is no
doubt…at all…cheers
ako gledamo samo ovaj zadnji leg down koji je poceo 28.12 i intraday high i low, za futurese govorim:
spx fut- 2074-1804 , 270 bodova u manje od 20 dana,
1804-1900 – 86 bodova up
fib 38.2- 1907
fib 50- 1937
fib 61.8- 1970
za ovih 86 bodova up nam je trebalo dovish BOJ, Draghi i nafta
slijedeci tjedan imamo samo dva katalizatora upitnog rezultata AAPL I FED, nafta nisam siguran da ima snage da ponovi ista slicno kao prosli tjedan, takoder imamo i msft i mc, opcenito do sada perjanice bulla i sa snaznim earnigsima.
malo sam gledao bear market 2008, trebalo nam je 4 mjeseca za pad koji bi bio slican ovome sto smo ga odradili u 20 dana, od 01,12,2007- 1468 do 01,03,2008- 1322, pa counter rally 1322-1400, fib 61-8%
de mark je rekao da je bottom in i da mozemo ocekivati relief rally od 5-8%, vec smo od intra low odradili tih 5%
boa, goldman, jpm vrlo suzdrzani prema snazi counter rally-a
kako svi ocekuju i trenutno zauzimaju bull pozicije do gornjih razina, jer svi isto vide na grafu, hammer, volumen, reversal, ili ce svi biti u pravu, pa bi ovaj counter rally trebao biti no brainer i laka stvar ili ce market iznenaditi, place your bets gentelmens
ja ostajem u shortu od 25%, na 1915-1920 idem jos 10% in, vecinu cu, ako mi market dozvoli uzeti na razinama 1950+ i onda samo cekanje