fundamentalno ne pratim ,samo zbunjuju info..ISKLJUCIVO CHART (zone,razine,volumen,valute,nafta,zlato)
tako da ne mogu komentirati
e da..ovo mi je dovoljno pogledat svaki dan da me podsjeti na trend
ajmo malo fundamentalno pogledati sto nas ceka sutra, China GDP, ocekivanja su takva da su svi u strahu i redom kalkuliraju da ce biti los i ispod ocekivanja, svi stoje sa strane, ne zauzimaju se pozicije, kada svi misle jedno, obicno pametna stvar bude napraviti suprotno.
Pitanje je i koliko je los GDP ukalkuliran u trenutnu cijenu, te koliko stvarno isti podatak ima snage da utjece na Shnagai index i GLOBEX, glavni driver za Shangai je iskljucivo yuan, dva sloma burze kod kineza u zadnjih pola godine iskljucivo su uzrokovana valom devalvacije od strane PBOC-a, kad god PBOC jaca yuan market ide gore.
Najbolja opcija i najrealnija, kina primiri, nafta napravi rebound, market odahne, FED ostane relaksiran , FANG u tom tjednu izbaci solidne izvjestaje i pocetkom drugog mjeseca kad se svi opuste opet crash, jednostavno mi je previse bearsa sada da ih ne bi jos jedim swingom izbacili iz pozicije, ajmo bullse ohrabriti da potpora na SPX-u drzi i da je ovo u pet bio fake proboj, kada udu u long i opuste se, napravimo opet u deset dana -10%
vasa razmisljanja ekipa? ajmo malo misliti outside of the box, ne moramo iskljucivo s tehnickog aspekta promatrati.
Podvojeno u vezi daljnih rekacija.
Muči me to što bullsi nisu u stanju ništa obraniti.
Većina sektora je u komi zadnjih mjesec dva. Biotech se polako ispuhuje, oni će biti najviše pogođeni FED dizanjem kamatnih stopa. A imaju prostora za padati.
Koliko vidim po sektorima, najbolje se drže Utilities, Healthcare (Obamacare) i Consumer Staples. To nije dobro za rast tržišta, ako su defanzivni sektori najbolji.
Cijeli zrakoplovni sektor, bez obzira na veliki pad nafte, je jako loš i par mjeseci već pada.
Nekoliko firmi drži tržište, a uskoro su im rezultati.
AAPL, MSFT, GOOG, AMZN, CSCO, FB, GILD; INTC; CMCSA, su skoro 50% udjela u NASDAQU.
Ne znam točno sve datume, znam da su ovaj i sljedeći tjedan krcati rezultatima. Ni NFLX ne očekujem spektakl. Zapravo od AAPL najviše očekujem da promaši. Prevelik mi je rizik ovisiti o rezultatima, kada su grafovi toliko loši.
Što ako FED opet podigne? Znam da su mali izgledi, ali opet, postoji mogućnost.
Kada stavim mjesečni graf nafte, na 25$ velika potpora, ispod toga 18-19 kao krajnja točka.
Bez obzira na broj trenutnih bullova, to ne znači da će se odmah preokrenuti trend.
Sjeti se koliko je dugo ostao broj bearova rekordno nizak zadnjih par godina a tržište je raslo.
Ovo više nije buy on dip, nego short svaki rally.
Pogledaj JUNK Bonds, kako su loši.
A da se odigra povlačenje na Fibo od samo 38.2 % (mjesečni graf, period od dna 2009 do nedavnog vrha) to je na oko 1570 S&P.
$VIX je oko 27, što ima još puno prostora za rasti.
Za rast mi igra samo to što je previše palo u kratkom roku i mora se odbiti.
Moja strategija, raditi samo na 5 minutnom grafu, i long i short kada dobijem signal. Više naginjem prema shortu. Za long bi S&P morao jako uvjerljivo završiti iznad 1910. Na dobrom volumenu.
Ne držati ništa preko noći, prevelik mi je rizik ovisiti o Kini, Japanu i rezultatima FANG i ostatka ekipe.
@malloy i tigre
nesto ste me krivo shvatili, ja sam uvjeren da je bear market poceo i da cemo ove godine gledati spx ispod 1600 i da je fundamentalo situacija katastrofa.
gornje razmisljanje je iskljucivo bilo razmisljanje u naredinih 10-15 dana i razmatranje sto bi mogao biti katalizator za counter rally, i upravo ovo malloy sto kazes da te se uvjeri da odes long mora zatvoriti snazno iznad 1910, to je i poanta bila mog posta, kada se uvjeri dovoljno ljudi da imamo bull set up , napravit ce market preokret i u 10 dana opet odraditi -10%, sada s ovih razina nece, jer jednostavno previse ih je u bear poziciji.
slicno kao i october rally, samo sto ce rebound biti slabiji i krace trajati, ja sam tad usao u short na 2060 i gledao vani na forumima koliko je bearsa kapitulirao i moralo se pokriti i kada ih je vecina napravila dobili smo leg down.
takoder ne ostajem preko noci, dok spx ne odradi rebound, kada procijenim da je vrijeme onda cu all in short i taj slijedeci pad odraditi u komadu.
e da..ovo mi je dovoljno pogledat svaki dan da me podsjeti na trend
istina, ova je dobra i stalno je treba imati na umu, ja samo trazim bolji ulaz za short.
Maloy, ali nešto treba držati ako se nešto misli zaraditi….
Radim s futures, pa se moram prilagoditi tome.
Usput, pogledaj koliko se uhvati s recimo 3 ugovora na SP. I da uhvatiš samo 0.5% dnevno gibanja od SP. Ili 3 ugovora nafte, ako pogodiš smjer. Nakon toga gasiš komp. 🙂
5 minutni graf, čekam buy ili short signal i to je to. Dok je tržište ovako čudno. Hvatam mini trendove tokom dana na Dow ili SP. Ovisi što mi izgleda bolje.
http://money.cnn.com/data/fear-and-greed/
Ima još prostora, ne isplati se gađati dno. Makar, da mi se igra hazarderski, pokušao bi. Ali nema potrebe.
Ako se ponovi situacija iz 10. mjeseca, tržište se smiri i vrati se želja za rizikom, onda može.
Uzeti ES na long, kao swing. To je onda dobar omjer za riskirati.
Ili, malo riskantnija strategija. Shortati VX ugovore, kada se tržište smiri i krene rasti VIX pada kao sjekira. Npr, u 8 mjesecu ,kada je probio 40, u 2-3 tjedna je pao s 40 na 20. To je 300% povrata na jedan ugovor. Brutala. No, još nije vrijeme za to. Mora FED biti upleten i PPT. Za sada su sa strane.
@malloy i tigre
nesto ste me krivo shvatili, ja sam uvjeren da je bear market poceo i da cemo ove godine gledati spx ispod 1600 i da je fundamentalo situacija katastrofa.
gornje razmisljanje je iskljucivo bilo razmisljanje u naredinih 10-15 dana i razmatranje sto bi mogao biti katalizator za counter rally, i upravo ovo malloy sto kazes da te se uvjeri da odes long mora zatvoriti snazno iznad 1910, to je i poanta bila mog posta, kada se uvjeri dovoljno ljudi da imamo bull set up , napravit ce market preokret i u 10 dana opet odraditi -10%, sada s ovih razina nece, jer jednostavno previse ih je u bear poziciji.
slicno kao i october rally, samo sto ce rebound biti slabiji i krace trajati, ja sam tad usao u short na 2060 i gledao vani na forumima koliko je bearsa kapitulirao i moralo se pokriti i kada ih je vecina napravila dobili smo leg down.
takoder ne ostajem preko noci, dok spx ne odradi rebound, kada procijenim da je vrijeme onda cu all in short i taj slijedeci pad odraditi u komadu.
Pomislio sam da si dugotrajno bull. Moja isprika.
Slažem se s tobom.
Samo daytrade, dominantno bear uvjerenje. Ako će ovih dana rasti, ok, uhvatiti ćemo dio toga, ali oprezno. Nemam vjere u FANG i njihove rezultate.
@malloy i tigre
Pomislio sam da si dugotrajno bull. Moja isprika.
Slažem se s tobom.
Samo daytrade, dominantno bear uvjerenje. Ako će ovih dana rasti, ok, uhvatiti ćemo dio toga, ali oprezno. Nemam vjere u FANG i njihove rezultate.
[/quote]
di si mene zamjenio za dugotrajnog bulla, a ja izgubio zivaca za pola zivota jer sam sjedio u bearu od 2060 do 2110 jos od 10 mjeseca:))))
dobro, svi smo suglasni onda, neka nam daju bullsi vise razine da mozemo svi u all in short 🙂
Dobra šansa za odbijanac.
Sad su futuresi +1%.
Ako danas okrenu u minus, onda ce stvarno biti “Drž gaće” !
🙂