ja uzeo aks…na 2.37…
aks out na 3.07…hval Merrill još jednom za onaj downgrejd…fantastično sam zaradio…
idući na radaru je JASO…mislim ga sačekati malo niže…16.11. bi trebali objaviti rezultate za treći kvartal…mislim da će izvješće biti u najmanju ruku kao i FSLR…i nakon objave očekujem da će odratiti najmanje 15% prema gore…s time da, za one koji ne prate sektor, postoji neobvezujuća ponuda na 9.69$, o kojoj se još nije odbor očitovao da li će biti prihvaćena…
koliko je uporan ovaj bull run bio, iznad svakog ocekivanja mog, jos uvijek drzim short spx s razina 2040-2060, mislim da je danas top bio, malo zanimljivog stiva:
koje su ovo brojke izašle…
isti tren futuresi zaronili u crveno…
jel to znači da će yellen dizati u prosincu?
jobless rate falls to 5%
u.s. october payrolls rise 271k
koja brojka, 271 k, ovaj bull rally je poceo ravno prije mjesec dana kada su izbacili katastrofa za august, sto je dobro za realnu ekonomiju lose za wall street i obrnuto, svasta, dize fed u 12 kamate, 100%, zato ovakva incijalna reakcija na ovu brojku
http://www.hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/optimtrader-nagraduje-nove-i-postojece-klijente-38475 [hrportfolio.hr]
provizije od 3 dolara ili 1 cent za američke dionice
malo smo se uspavali svi na ovom topicu, nafta zanimljiva, ode ispod 39, spx cekam 1980, grcka je ponovno aktualna, draghi vise nema utjecaja na market, 3 izjave u zadnjih 7 dana, bez reakcije, nervoza će biti sve veća kako se bliži fed meeting u 12 mjesecu.
po meni korekcija je bila očekivana…nalazili smo se u overboughtu…
a market reagira i na solidne podatke s tržišta rada…i polako ukalkulirava podizanje kamatnih stopa u prosincu…
situacija sa zadnjim reportom se totalno izokrenula….sada su izgledi preko 70% da će fed podizati kamate još ove godine…jednostavno kao da svi jedva čekaju to podizanje kamatnih stopa…i ne bi me čudilo se da objavom podizanja market zazeleni…
evo…prije neki dan napisao da škicam jaso koji bi trebao idući tjedan izbaciti rezultate za 3. kvartal…danas ga kupio na 8.05…
a na radar mi je ušao i chk…ako sklizne ispod 6…mogao bi u kupovinu…
ne znam ljudi kako vidite razvoj situacije, ali ovaj zadnji bull nije testirao athna spx-u, russel uopce nije pratio major indexe, spx opet probio 200-day moving average , potpora na 2050 , ako se ovo probije danas, stvari bi mogle vrlo brzo postati jako zanimljive