prvo, ne vjerujem nista u te brojke od službene KP Kine, smatram da je realni rast puno nizi , na razinama od 3-4 %, ali da se ne opterećujemo teorijama zavjere, evo jedan dobar komentar sa stranih foruma:
I would suggest that the market is unsure what matters most now, actual growth or lack of growth leading to more stimulus. I know nobody believes the FED will hike rates, so I guess we have zero rates forever. Problem with that scenario is insurers and pension funds are already blowing up due to low returns from their bond portfolios. So, if we have ZIRP forever, we will see both pensions and insurers go bust no later than 5 years from now.
@tigre
slažem se, monthly je bearish , još uvijek.
bas me zanimaju aapl i goog, kao i energy sector, mislim da cemo nakon ovih earnings-a imati nako bas lijepo omjer P/E na pa SPX-u[emo_smijeh]
i da, slazem se philom, ajde malloy prikljuci se, sto nas je vise, pametniji smo.
koja vam je strategija jahanja valova bodovi,time frame ili vremenski period ? primjer DAX koji je brutalac i nema mogucnosti siroki stop loss .
vidim pisete o razinama koji su dosta veliki raspon bodova indexa.
stop loss tu ne igra.
ja nikad nemam nikakav stop loss.
eventualno na tvixu kojeg ne preporucam da se bas kupuje osim kad je cisti zicer.
ako je analiza dobra na svim TFovima, nema zime.
sto se mene tice kupio danas ostatak short-a na spx-u što sam mislio, nemam stop loss, tek ako probije 2060 na velikom volumenu razmislit cu o daljnjim koracima, na dax također ušao u short na 10230, vjerovatno preuranjeno obzirom da je nekoliko dana koketirao s razinom od 10200 i danas koncano probio, upside target vjerovatno do 10350 sto bi se poklopilo s 2060 spx-a, sve u svemu, radi tih 1, 1.5 % potencijala prema gore koliko vidim na oba index-a nisam htio riskirati da ostanem van pozicije shorta, obzirom kako vidim razvoj događaja.
nakon cijele sile pesimističkih podataka…što iz Kine i ostatka svijeta…i missa Yahoo-a sinoć…danas GM razvalio…što bi se moglo reći i za Boeing…
Western Digital preuzima SanDIsk…a tu je i IPO Ferrarija…bit će živahno…
Drugi bearish call…naravno…Denis Gartman…kaže History warning to
get out of stocks [emo_palacd]
http://www.zerohedge.com/news/2015-10-21/and-now-warning-bulls-gartman-flips-bullish-again
eto, ne može bolji pokazatelj da smo vrlo blizu vrha[emo_smijeh][emo_smijeh]
Momci ovo je po mome:
Dodirnuli smo SMA100 uz neku jadnu divergenciju na dnevnom.
Idemo dole, ali vjerojatno ne ispod cca 2000.
Jos to nije to.
a što ćemo s naftom ? ja uzeo nešto longa
a što ćemo s naftom ? ja uzeo nešto longa
wild card, projekcija do 47. 47-5 u ovom valu pa opet prema low 40,
ovo je po meni zadnji val na spx-u.