Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

@rovadC

Ne bih se slozio, po mom misljenju mislim da smo bottom u coal sektoru vec vidjeli.
Nafta ne utjece na cijenu ugljena, plin ga jebe, obzirom na masivni switch elektrana koji se dogodio plina na ugljen. Ugljen je dosao gjde je iz dva razloga, jedan je legislativa [ odluka suda od prije 10-ak dana u korist coal sektora) drugi je shalle boom revolucija. Kazes da ce plin iz shalle polja drzati jos neko vrijeme cijenu niskom? prosli eia izvjestaj prvi put u 2012 pokazuje pad proizvodnje komparirajuci sa 2011, sto se coal-a tice njemu je dovoljna cijena od 3dolara natgas-a, da elektrane pocnu proces prebacivanja natrag. Kod natgas-a, marcellus well state pocinje u jesen/zima 2012, trenutno najveci shalle, pretpostavke da ce povecati proizvodnju 6 bcf/day, ali treba imati u obzir i pad proizvodnje koji dolazi iz vertikalnih [ tj, klasnicnih natgas rig-ova ] tako da su neke pretpostavke i sa marcellus-om u igri da proizvodnja ide up 0.2 bcf/day, sto ce reci zakljucno, coal ce imati jos problema ovu jesen, dok se ne rjese dileme oko natgas supply-a, sto bi moglo drzati cijenu natgas-a oko 2.5 , ali to bi bilo to. poz,

zapravo bi se u nekom roku sve trebalo vratiti na staro. kad se riješe uska grla s plinom nakon čega bi se cijene trebale izjednačiti sa svjetkim tržištem, tad bi ugljen opet trebao vratiti svoju poziciju. To bi trebala biti normalna tržišna regulacija. No problema je mnogo. Samo proizvodnja u kanadskim pjescima gubi desetke milijardi dolara godišnje, jer nemaju cjevovoda. Mislim da ugljen neće vratiti svoju staru ulogu prije dok se sva infrastruktura i regulacija ne riješi, a dotad vjerojatno trebaju godine.
Mislim da je tema ugljen trenutno jako teška i još nepredvidljiva.

Tržio EUR/USD. Otvorio malu sell poziciju jer mislim da je samo pitanje vremena kada će opet eskalirat problemi sa dugom. Ako dođe na 1,30 otvorim malo veću poziciju.

Misli lokalno, djeluj globalno!

vidiš ovaj se djelom slaže s tobom

rovadC, 04.09.2012. u 13:36
By mid-2013, pipeline expansions will relieve most of the bottlenecks in the Eagle Ford, and more crews are being hired to complete wells. There’s still a shortage of water for hydraulic fracturing, a procedure used to extract oil and gas from the shale, but some operators are treating brackish water, said Manuj Nikhanj, managing director and head of energy research at ITG.

Read more: http://www.mysanantonio.com/news/local_news/article/Eagle-Ford-oil-levels-expected-to-soar-3564103.php#ixzz25Uz8OoLP%5B/quote%5D

znam da Philips66 ove godine dovršava jedan cjevovod, a drugi sredinom slijedeće što će riješiti pohranu djela plina u golemim skladištima i dostavu plina do tržišta u meks. zaljevu. Pa se djelom smatra da će to povisiti cijenu plina, odnosno približiti ga cijeni na burzama. Isto tako cijena plina je nešto porasla u zadnje vrijeme, a i kompanije koje buše shel polja se okreću više nafti jer je tržište plinom zagušeno. No da li je coal sektor na dnu?? osobno, mislim da ima za takvo nešto još premalo pokazatelja i da je još prerano.

zatvorio short ng
otvorilo long, pa da vidimo, sve nade u 2.70 polazem [lol] [thumbsup]

zatvorio long poziciju, vjerovatno prerano, s obzirom da ce eia izvjestaj u cetvrtak biti bullish, ali kakosam vec puno puta vidio da na bullish izvjetsaje pada i obrnuto, dosta mi za danas, ja zadovoljan

Ozbiljno razmišljam o shortanju nekog europskog indeksa, DAX-a ili CAC-a, jer mislim da je samo pitanje vremena kad će se Španjolci ponovno javiti i reći da nemaju love, i onda barem tjedan dana idemo dolje.

Misli lokalno, djeluj globalno!

ackman je to puno bolje odradio od einhorna, hlf 52-weak low.

TWM buy ,racunam barem do 15 $

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

nugt,dgaz…odoh na Maldive…šljiva je tu [emo_namigusa]

uzeo megu 19,94

-20,45…short AAPL 574,5

uzeo dgaz 10,70

New Report

Close