Da, samo sto u toj "kompaniji" posluju neke tvrtke koje zasluzuju AAA rating , a kako ce drzava imati manji rating nego li korporativni sektor u njoj, nekako mi sve to lici na ono "trlja baba lan…".
Sutra bude i dijametralno suprotnih clanaka iz istih izvora…
Slušaj istina je to što govoriš, bez daljnjeg, ali istina je i da US obveznice ne zaslužuju triple A, ako dužnik misli otplaćivati printanjem dolara bez pokrića……
Nego briga me za njihove triple A i triple C, jes ti štogod tržio??
da mi je pet šest tuluma u godini, poput ovog zadnja dva dana, ne bih morao ništa raditi ostatak godine, skoro ko ovi što posiju pšenicu…… [wink]
Ja sam ti presao u umjerenu pasivu, ono life cycle investing, stednja za penziju itd.:))
Malo se salim, no nemam vremena vise kao nekada, posla sve vise, vremena sve manje..
Izlozen sam euro dionicama, a u US sam uglavnom vezan long na commodities uz nesto visoko dividendnih
papira.Da.. i portfolio mi nije prosao zadovoljavajuce ovaj stres test, morati cu ga malo aktivnije rekomponirati.
evo malo stanja jučerašnjih akvizicija
SVM 9.15 +0.77
9.19%
AGQ 203.16 +18.48
10.01%
GPL 3.31 +0.27
8.88%
Ovima u zlatu i srebru svaka čast, a ovima u long pozicijama – nakon 2-3 trilijuna ukucana u sustav od 2008, kamate na povijesno niskim razinama mi imamo ovu situaciju
Consumer Sentiment Drops to Lowest Level in 3 Decades
The Thomson Reuters/University of Michigan’s preliminary August reading on the overall index on consumer sentiment came in at 54.9, the lowest since May 1980, down from 63.7 in July. It was well below the the median forecast of 63.0 among economists polled by Reuters.
čuvajte se bulići…
Vratio danas GPL po 2,70usd
taj GPL puko up trend , 3.05-3.20 $ trazit ulaz za short ,jos si long?
up trend je padajući trend u rastućem trendu