Hohohoh
kad to sve rokne onda ćemo opet pričati
[wink]
Tu se ja s tobom slažem ! uistinu , uopće nisi otkrio nešto neznam ni ja što, ali daj mi odgovor vrlo jednostavan, što neće riknuti ? ajde reci dolar? euro? azijsko tržiše? ma bilo što ? što neće riknuti?
To je pitanje samo vremena, zato sam mišljenja onaj tko u ovim igrama ima strpljenja i muda taj dobiva… Normalno je da su navedene dionice podložne mogućem padu, ali to će se srednjeročno naravno i dogoditi ali usljed korekcije tržišta a ne zbog njihovih fundamentalnih vrijednosti !
Zato sam i rekao da će 11 mjesec biti "li-la" Q3 izvještaji će završiti i samo ćemo dobivati u 14.30h iz amerike "ofarbane" konjukturne izvještaje (posebice četvrtkom zaposlenost) … i tu će tržište korigirati ali ništa strašno prije 12 mjeseca … , tako da je normalno da će korigirati sve pa i navedene vrijednosti samo je pitanje onaj tko zna dali je unutra ili nije u tom trenutku? Ja se osobno se ne zaljubljujem u pojedinu dionicu tako da već sad imam još par vrijednosti na "watch list" …
u prošlom postu sam iznio kratkoročne vrijednosti (par tjedana) a godinu dana…
I samo da ne zaboravim, nije mi ovdje namjera s ljudima se nadmudrivati… , već iznosti moja osobna iskustva i mišljenja, pri čemu izuzetno cijenim i tuđa mišljenja, a posebice argumetirane rasprave na civiliziranom nivou … [wink]
I samo da ne zaboravim, nije mi ovdje namjera s ljudima se nadmudrivati… , već iznosti moja osobna iskustva i mišljenja, pri čemu izuzetno cijenim i tuđa mišljenja, a posebice argumetirane rasprave na civiliziranom nivou … [wink]
Ma u opće se ne osvrći. Kad bi svima prvi post bio takav ovo bi bio klub nobelovaca iz ekonomije.
[thumbsup]
New Issues:
Generally, newly issued stocks have a 100% initial and maintenance requirement for the first 30 days of trading
Leveraged ETFs:
Minimim cash requirement for long positions:
2X ETF (200% Leveraged) = 50%
3X ETF (300% Leveraged) = 75%
Minimim cash requirement for short positions:
2X ETF (200% Leveraged) = 60%
3X ETF (300% Leveraged) = 90%
As an example, the effect on buying power is as follows:
Assume you wish to buy 1000 shares of FAS (a 3x ETF) at $32.00 per share, the requirements would be:
Cash Buying Power Requirement = 1000 shares * $32.00 *.75% = $24,000
Overnight Buying Power Requirement = $24,000 * 2 = $48,000
Day Trading Buying Power Requirement = $24,000 * 4 = $96,000
If you wished to short 1000 shares of FAS at $32.00 per share, the requirements would be:
Cash Buying Power Requirement = 1000 shares * $32.00 *.90% = $28,800
Overnight Buying Power Requirement = $28,800 * 2 = $57,600
Day Trading Buying Power Requirement = $28,800 * 4 = $115,200
http://www.choicetrade.com/public/why_choicetrade/margin_schedule.php
Evo pa neke rezultate javite krajem tjedna
http://www.choicetrade.com/demo_dynamic/
Ovaj vikend bilo je okupljanje forumaša. Slika je u prilogu pa skinite. Žao mi je da i drugi kolege nisu došli.
I još jedna slika za preporuku za kupnju UNG-a
bolje razmisljaj u ulazu u UNG mozda se nadoknade gubici iz fazana [cool]
promatram viljareal i fenerbache ali nemam neki dojam…..na viljareal je super kvota ……samo me muci tehnicka analiza jer je prekupljen po zadnjim stavkama a i fundamentalno mi dobro ne izgleda tj.nikako jer nemogu naci sastav na netu u kojem ce istrcati…….kaj se tiče fenerbache ….to stvarno neznam sa tim turskim burzama ali eto………..da….cekam ako brodari tipa drys i genko padnu za kojih pol dolara ali sumnjam………mozda kragujevacka zastava….ali necu sa okupatorima posla imati…….neznam…..stvarno neznam………….nudi mi tip nekakve papire od mobtel srbija ali ono sto su imali na kosovu……pa to mi nudi skoro badava ali me strah da nebude to nekog tipa forex…….hm………mozda srbija šume na kosovu…ali to treba cekati barem 200 ili 300 godina i pitanje da li tad isto…….ah nista…..uskoro idem u crnu goru da vidim kako napreduje dionica ceste sto je naša vlada tamo otvorila pa mozda uletim u igh…….da……ne…….ne……ma da…..stvarno neznam……….idem popodne kupiti kod kineza na kajzericu 4 majce za fudbal jer sam se zdebljo pa nis nejde na mene..pa cu ga pitati kaj misli o vartksu jer ako neko kuzi tekstilnu bransu onda je to on……..hm………neznam………..hm……..da li da se prikljucim u neprijateljsko preuzimanje štrokovih hotela????…………….auh ….kolko posla danas imam…………mozda ipak blackburn….ne blekburry nego blackburn protiv one stoke kaj igra za stokecity………..stvarno neznam………………..
izgleda da cu na kraju danas ipak riskirati nesto novaca i prvi puta kupiti one novine sta izdaju srbi….zovu se novosti……sad sam sreo ivana zvonimira cicka i veli da uopste nisu lose…..neznam…..
pofuk
Citigroup [thumbsup], sad ćemo još vidjeti što će biti u 14.30h !!!
Citigroup? hoh hoh ho
ide to nizbrdo oho ho
nhf