@Kobešćak;složio bi se,danas pratio,index low 76,144,EuR/USD 1,4157 uoči Benovog govora,za minutu se spustio na 1,41,tokom dana je bio heavy selling of giant US bank,zanimljivo!
http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html
još tri su pale…od 01.10.-15.10.2010. već je 5 banka riknulo..
ma kriza je gotova..ide FAZ na 1.99$
hahahaha odličan vic
kriza kao takva za tržište kapitala je GOTOVA
Zapamti, GOTOVA
zadržat ću ga
zadržat ću ga
zadržat ću ga [bye]
Kupio SCO.
diži glavu, ajmo [bye]
ja ga držim min. do 13,80 [bye]
Pozdrav ekipa !
novi sam ovdje na forumu …, pa evo da preskočim dosadne i nepotrebne uvode… i da krenem na bitno…
naime trgujem prvenstveno na Njemačkom DAX-u (MDAx, SDAX,TecDAX),
gdje bi trenutno izdvojio Tec DAX koji mi je u fokusu zadnjih 6 mjeseci,
zašto samo na DAX-u trgujem?
Zato, što sam mišljenja da fokusiranje na pojedino tržište uvelike olakšava dobar trade, pratim dax već 6 godina (gotovo 8 sati dnevno) i znam "kako diše", po mom mišljenu i iskustvu lovu možeš samo zaraditi ako imaš onaj "osijećaj" za pojedino tržište u mom slučaju Frankfurt !
Pa evo možda nekome pomognem, a i volio bih da mi se javi ekipa …
Analiza i savjet, u srijedu je DAX napokon probio dosadni "range" 5.600 – 6.350 i trenutno notira pri nekih 6.490, ovo nebi trebala biti "Bullen falle" odnosno "klopka Bika" ili naški "navlakuša" u tijeku je sezona izvještaja za Q3 koja je u SAD-u krenula sasvim ok sa Alcoa i Intelom, ali treba biti na oprezu jer ti izvještaji su dosta i "napuhani" ! Voda na mlin dolazi i od FED-a koji najavljuje intervencije..
Opet da skratim u slijedeća dva – tri tjedna očekujem dax na nekih 6.600 – 6.700 bodova samim time vuče i TecDAX (tehnološki). Nakon toga oprez početkom 11 mjeseca i za DAX i za DOW slijedi PAD!!!!!
Osobno sam investiran trenutno u Aixtronu (najveći proizvođač u svijetu strojeva za izradu LED dioda)
pametnom dosta ! ušao početkom 9 mj., na 20.60 Eur trenutno je 22.90 samo u srijedu je bila zarada cca. 9 % , ta dionica još ima "lufta do nekih 25-26 Eur u slijedećih par tjedana, potom očekujem korekciju tržišta prije 12mj., na 25 -26 EUR je jaki otpor ali ako njega dionica probije onda leti na 28 – 29 EUR to je krtakoročno a dugoročni cilj je 33 EUR! napominjem da je ovo moj osobni pogled na pojedinu dionicu i nije namjera od moje strane nekoga na nešto "navlačiti" !!!
Imajte u fokusu i dionicu Dialog Semicondutor !!! proizvođač software-a za napajnja baterije u Appleovim proizvodima !!! pametnom dosta No. 2 ona je u 2009 rasla preko 1000 % od povjesnog minimuma iz 03/2009 ,ali s njom oprezno jer je narasla u rujnu skoro 40% i mislim da sljedi "hlađenje"… eto toliko za sada , pozdrav i čuvajte živce …. ha ha ha
[cool]
A I danas odmaramo jer smo se jučer umorili bullsi [wink]
[/quote]
[kiss]
[/quote]
Bullsi you are genius,THX SO MUCH [bye]
[/quote]
Ratio 1,91 dajmo još malo još sam kod vas s povremenim escapadama [lol]
Hoh hoh ho
Mr.Novi, ima štogod još precjenjenije da nam ponudiš
hoh hoh ho
Pusti da vrijeme napravi svoje, i pogledaj ovu našu prepisku za nekih 3-4 mjeseca …, nema žurbe, nezaboravi da je njemačka ekonomija užasno jaka (čak joj i jaki euro ne može naškoditi-sad će monogi misliti ovaj je lud njemačka izvozi i bla bla …), a DAX je na kraju godine oko 7000 a druge godine na 8000 bodova (druga polovica)… opušteno, ako misliš da su navedene dionice precjenjene OK to je tvoje mišljenje … (kojeg ja poštujem)
Hoh hoh ho
Mr.Novi, ima štogod još precjenjenije da nam ponudiš
hoh hoh ho
Pusti dečka..barem se potrudio da elaborira svoju strategiju. A što si nam ti ponudio osim cerekanja?
Sada nije više hihihihi nego ho ho ho. [lol]
Hohohoh
kad to sve rokne onda ćemo opet pričati
[wink]