+MRVL
Slažem se samo ja bi stavio stop jer dolazi izvješće Aug 19 AMC.
UNG +
Može pomoć, kada kupujem dionicu, pr. C, i htio bih za nju kupiti opciju put za slučaj da ista krene u pad, kako kreiram order za opciju? (ako može pomoć na PM ili Skype, kako bih izbjegao komentare onih koji se preseravaju, a ni sami ne znaju to)
Šojiću Evo primjer za Firstrade:
-klikni na link "https://pageserve.firstrade.com/demo/1/myaccount_home.htm"
-klik na "option order"
-u kućicu option chain stock symbol upišeš "C" i klikni "go"
-klikni na željeni mjesec expiracije npr. "apr 04"
-u ovom primjeru su izlistane opcije za MSFT, ne za C kao što smo kliknuli ali nema veze
-u tabeli pod puts kraj željenog strikea klikneš na simbol npr. "MSQPU"
-pod transaction klikneš "buy put open"
-pod contracts odabereš broj ugovora npr za 10 ugovora se odnosi na 10 contracts x100= 1000 dionica
-pod duration odabereš što želiš
-obrati pažnju da je pod symbol neki drugi symbol a ne onaj koji smo odabrali jer je ovo demo verzija
-pod account type odabereš cash ako nemaš margin account, a ako imaš margin onda margin
-pod price klikneš limit i upišeš svoju ponudu, ako klikneš market pušiš 100% odmah u startu
-klik na preview
-ako je sve ok send order
Mislim da objašnjenje ne može bit jednostavnije.
Na kraju svega ovoga ja ti ne bih preporučio kupnju put opcije jer je to totalno bacanje novaca i šansa da si bacio novac je jako velika.
Ako se želiš zaštiti od pada stavi stop order. To ništa ne košta, samo mora biti na udaljenosti koja nije ni prevelika ni premala. Npr. ja da sad kupim C po 3,89 koliko je sada stavio bi stop na 3,1. Možda ti se to čini predaleko ali to je po meni optimum za tako jako volatilnu dionicu.
Šojiću Evo primjer za Firstrade:
-klikni na link "https://pageserve.firstrade.com/demo/1/myaccount_home.htm"
-klik na "option order"
-u kućicu option chain stock symbol upišeš "C" i klikni "go"
-klikni na željeni mjesec expiracije npr. "apr 04"
-u ovom primjeru su izlistane opcije za MSFT, ne za C kao što smo kliknuli ali nema veze
-u tabeli pod puts kraj željenog strikea klikneš na simbol npr. "MSQPU"
-pod transaction klikneš "buy put open"
-pod contracts odabereš broj ugovora npr za 10 ugovora se odnosi na 10 contracts x100= 1000 dionica
-pod duration odabereš što želiš
-obrati pažnju da je pod symbol neki drugi symbol a ne onaj koji smo odabrali jer je ovo demo verzija
-pod account type odabereš cash ako nemaš margin account, a ako imaš margin onda margin
-pod price klikneš limit i upišeš svoju ponudu, ako klikneš market pušiš 100% odmah u startu
-klik na preview
-ako je sve ok send order
Mislim da objašnjenje ne može bit jednostavnije.
Na kraju svega ovoga ja ti ne bih preporučio kupnju put opcije jer je to totalno bacanje novaca i šansa da si bacio novac je jako velika.
Ako se želiš zaštiti od pada stavi stop order. To ništa ne košta, samo mora biti na udaljenosti koja nije ni prevelika ni premala. Npr. ja da sad kupim C po 3,89 koliko je sada stavio bi stop na 3,1. Možda ti se to čini predaleko ali to je po meni optimum za tako jako volatilnu dionicu.
Ako te je.e taj link gore odi na http://www.firstrade.com/public/en_us/welcome/takeatour/ i klikni na demo account
UNG +
Jel možeš malo pojasnit zašto UNG, šta ti govori TA, nabaci koji dijagram?
Jel ja to vidim neki wedge/triangle?