Zašto ti nisi ako te toliko muči ili te duhovno ispunjava djeliti dobitonosne savjete po forumu?!
Uteče mi VXX malo prije na 29,68 $…stavio novi nalog na 29,82$ a sad se vrti nadomak 30,00$…
kad se trend okrene da odma uđem u pare….
I jope u VXX-u na 29,90 $ a sad kamp kućica, piva i ladovina….
APWR fino napreduje, jel Rocky5?
Zašto ti nisi ako te toliko muči ili te duhovno ispunjava djeliti dobitonosne savjete po forumu?!
Pa napisao sam da ne mogu prodavati naked puteve… [rolleyes]
A ako je to tako jednostavno, ajde ti onda napiši neki dobitonosni savjet koji će sutra iznjedriti 50%.
APWR, valjda će potrajati još neko vrijeme ovaj rally:
Vaš link
Ali pazi se sa APWR, tu su se mnogi zanijeli i nastradali, pogledaj kako je volatilno kretanje cijene u prošlosti.
Makar potencijal za rast još uvijek djeluje veći nego za pad…
Pa napisao sam da ne mogu prodavati naked puteve… [rolleyes]
A ako je to tako jednostavno, ajde ti onda napiši neki dobitonosni savjet koji će sutra iznjedriti 50%.
APWR, valjda će potrajati još neko vrijeme ovaj rally:
Vaš link
[/quote]
trejdam VXX, SPY i SH već danima…kako ne volem stavljat jaja na panj, sakupljam i tresem mic po mic i će da bidne 50 odsto jedared…..
naked puteve nećem da pišem…taki znalac nisam, valjda ti jesi al ne možeš sebi osiguraš da to radiš jer ti neko brani…..će trgujem putevima vrlo ubrzo…
Imam pitanje za znalca Rokija Balbou?
Šta je to Vega?
Al nemoj tražiš po internetu… [lol]
Ja nisam ni podnio zahtjev brokeru da mi odobri naked puteve da se ne bih doveo u situaciju da se malo previše zaigram sa time.
Vega je jedna birtija u Zagrebu, blizu autobusnog kolodvora [lol]
A sad ozbiljno…
Kolega, uz dužno poštovanje koje imam prema tebi jer si pogodio trend ulaska na US tržište, to podjelio ovdje sa svima nama, option writtng je ipak nešto jako ozbiljno i nemoj olako ulaziti u to niti druge na to tentati…
Razmišljati o pisanju opcija bez modela simulacije kretanja cijene istih i bez zaštite u kontrapoziciji….suludo.
Inače, Vega je mjerilo volatilnosti opcija, jedan od parametara koji najviše utječe na njihovu cijenu..tu su još i drugi Grci…Delta,Gama (γ),Theta (Φ) i Ro (ρ) kojima se vrednuju opcije….i to je osnovna materija..bez poznavanja toga i još mnogotoga drugog upuštati se u pisanje opcija…???!
Moš odma prodat kuću a vratit stan… [bye]
Ti to meni objašnjavaš? Dobro sam upoznat sa svim parametrima vezanim uz opcije.
A pročitao sam valjda 15ak knjiga o opcijama i eksperimentiram sa istima već godinu dana (i još uvijek učim). Jedna od dražih knjiga mi je The Bible of Options Strategies, na nju svako malo bacim oko.
Često izvodim i simulacije sa Options Oracle programom.
Na par straddleova sam prilično dobro zaradio kupivši ih pri niskoj volatilnosti a opet uz određenu dozu sigurnosti koju nosi takva pozicija (osim ako ju ne pojede pad thete).
Što se tiče pisanja (prodavanja) opcija, za mene trenutno dolazi u obzir samo konzervativni Covered Call.
Evo ti 100 od mene, očito nekima smeta bilo kakva inteligentnija diskusija na forumu…