ja jos podebljao faz [undecid] sad cu pogledati unis tehnicku ,ako ti moje misljenje nesto znaci [rolleyes]
Nadam se da si ga uzeo zato što očekuješ pad a ne zato što smanjuješ prosjek ulaza [smiley]
Ja se ne bih baš kladio na tako brzi pad… Mislim da će još malo nagurati u zeleno da zajebu shortere a tek onda i nakon završetka sezone izvješća da bi mogao uslijediti znatniji pad.
Btw, sjećate se možda kako sam nekoć davno spominjao TTM kao dobru kupnju… Tad je bila oko 8$.
Ah da sam barem sebe slušao, evo je sada skoro na 20$ [angry]
@inverter
jesi uzeo SD?
ne … ali bit ce ovo raketa….uzeo DPTR
ja jos podebljao faz [undecid] sad cu pogledati unis tehnicku ,ako ti moje misljenje nesto znaci [rolleyes]
Nadam se da si ga uzeo zato što očekuješ pad a ne zato što smanjuješ prosjek ulaza [smiley]
Ja se ne bih baš kladio na tako brzi pad… Mislim da će još malo nagurati u zeleno da zajebu shortere a tek onda i nakon završetka sezone izvješća da bi mogao uslijediti znatniji pad.
[/quote]
faz je kontra banaka odredjeno ,ili opcenito kontra trzista?
Rocky5, ti si fakat ok. [thumbsup]
[/quote]
po mnei 10$ je dno…tu ja ulazim..
faz je kontra banaka odredjeno ,ili opcenito kontra trzista?
FAZ je 3x inverzna dnevna performansa Russell Financial indeksa.
Vaš link
Ali ima tu i brojnih začkoljica, ne da mi se po x-ti puta pisati detalje.
Ukratko:
– FAS i FAZ prate DNEVNE performanse, a ne tjedne, mjesečne ili godišnje, one se mogu prilično razlikovati na kraju
– oni su odlični u slučaju da tržište ide u jednom smjeru
– u slučaju zig-zag tržišta oni gube vrijednost svakog dana, što volatilnije tržište, to veći gubitak vrijednosti
– zaključak – biti oprezan i ne gledati to kao ulaganje dulje od recimo mjesec dana, makar i to može biti previše
Do sada je tržište konstantno raslo ali plafon je već blizu, ne može sada više narasti 30-40%. Vjerojatnost je da bi market sada mogao početi oscilirati unutar nekog kanala, ajmo reći onako odokativno S&P 1100-1300. A u slučaju takvog tržišta bez kontinuiranog kretanja u jednom smjeru, FAS i FAZ gube bazičnu vrijednost.
Primjer:
Da si 01.12.2008. kupio FAS i FAZ za 100.000$, u jednakim omjerima, danas ne bi imao istih 100.000$ kao što bi na prvi pogled bilo logično za očekivati, nego bi imao samo cca 62.000$. Dakle u godinu i pol su ta dva ETF-a u prosjeku izgubila 40%.
A onaj tko je shortao oba istovremeno je zaradio 40% bez rizika. [lol]
Isti slučaj sa UNG. Short je bio jedino i najbolje dugoročno rješenje.
Sreća da sam rasprodao većinu DRYS, sada bih vjerojatno lupao glavom o zid. [lol]
Ode u aftermarketu skoro 5% dolje…
DryShips Inc. Announces $150 Million Convertible Senior Notes Offering
Vaš link
Dragi DRYS jednom si me nag***o na isti način kao ovo večeras. Danas ti naplačujem ono što mi je onda iako od viška ispalo.
Hvala.