Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

dobar potez druže pobjeda
ja ću malo protrejdati drys

ja jos podebljao faz [undecid] sad cu pogledati unis tehnicku ,ako ti moje misljenje nesto znaci [rolleyes]

Nadam se da si ga uzeo zato što očekuješ pad a ne zato što smanjuješ prosjek ulaza [smiley]

Ja se ne bih baš kladio na tako brzi pad… Mislim da će još malo nagurati u zeleno da zajebu shortere a tek onda i nakon završetka sezone izvješća da bi mogao uslijediti znatniji pad.

Btw, sjećate se možda kako sam nekoć davno spominjao TTM kao dobru kupnju… Tad je bila oko 8$.
Ah da sam barem sebe slušao, evo je sada skoro na 20$ [angry]

@inverter

jesi uzeo SD?

@inverter

jesi uzeo SD?

ne … ali bit ce ovo raketa….uzeo DPTR

ja jos podebljao faz [undecid] sad cu pogledati unis tehnicku ,ako ti moje misljenje nesto znaci [rolleyes]

Nadam se da si ga uzeo zato što očekuješ pad a ne zato što smanjuješ prosjek ulaza [smiley]

Ja se ne bih baš kladio na tako brzi pad… Mislim da će još malo nagurati u zeleno da zajebu shortere a tek onda i nakon završetka sezone izvješća da bi mogao uslijediti znatniji pad.
[/quote]
faz je kontra banaka odredjeno ,ili opcenito kontra trzista?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Rocky5, ti si fakat ok. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

[/quote]
po mnei 10$ je dno…tu ja ulazim..

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

faz je kontra banaka odredjeno ,ili opcenito kontra trzista?

FAZ je 3x inverzna dnevna performansa Russell Financial indeksa.
Vaš link

Ali ima tu i brojnih začkoljica, ne da mi se po x-ti puta pisati detalje.

Ukratko:
– FAS i FAZ prate DNEVNE performanse, a ne tjedne, mjesečne ili godišnje, one se mogu prilično razlikovati na kraju
– oni su odlični u slučaju da tržište ide u jednom smjeru
– u slučaju zig-zag tržišta oni gube vrijednost svakog dana, što volatilnije tržište, to veći gubitak vrijednosti
– zaključak – biti oprezan i ne gledati to kao ulaganje dulje od recimo mjesec dana, makar i to može biti previše

Do sada je tržište konstantno raslo ali plafon je već blizu, ne može sada više narasti 30-40%. Vjerojatnost je da bi market sada mogao početi oscilirati unutar nekog kanala, ajmo reći onako odokativno S&P 1100-1300. A u slučaju takvog tržišta bez kontinuiranog kretanja u jednom smjeru, FAS i FAZ gube bazičnu vrijednost.

Primjer:
Da si 01.12.2008. kupio FAS i FAZ za 100.000$, u jednakim omjerima, danas ne bi imao istih 100.000$ kao što bi na prvi pogled bilo logično za očekivati, nego bi imao samo cca 62.000$. Dakle u godinu i pol su ta dva ETF-a u prosjeku izgubila 40%.

A onaj tko je shortao oba istovremeno je zaradio 40% bez rizika. [lol]

Isti slučaj sa UNG. Short je bio jedino i najbolje dugoročno rješenje.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Sreća da sam rasprodao većinu DRYS, sada bih vjerojatno lupao glavom o zid. [lol]

Ode u aftermarketu skoro 5% dolje…

DryShips Inc. Announces $150 Million Convertible Senior Notes Offering
Vaš link

Dragi DRYS jednom si me nag***o na isti način kao ovo večeras. Danas ti naplačujem ono što mi je onda iako od viška ispalo.

Hvala.

Ma nek pada, ako ga roknu do okolice 5.50-5.75 onda mislim da ću opet uzeti pa čekati novi nalet.

A sa tom dionicom je sve moguće, možda sutra otvori na 7$ [lol]

New Report

Close