Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

pa jesi barem kupio za 100.000$?

prodao dsx po 15.90
zarada lijepih 1.26$ po dionici

Nažalost nisam stigao kupiti faz jer nisam bio doma, pa sam ostao u cashu..hebiga

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

pa jesi barem kupio za 100.000$?

Yeah right. [thumbsup]

Podijeli sa 15…

vraški broj 6666,66666

Kad dodaš margin onda ispadne 10.000 pa je ljepša brojka [cool]

AIG Exclusive…Inside Track na bloombergu u 12.00…
sprema se nešto veliko oko AIG…

NY FED URGED AIG TO LIMIT SWAP DISCLOSURE

Nije još ništa u premarketu počelo na AIG, dakle valjda ništa bitnoga se nije desilo.

A da se nešto kuha, to je moguće, sve je raslo zadnjih dana a AIG lagano u minusu.
Makar ne bi me uopće čudilo da objave neku blesavu vijest i završi preko 40$. A isto tako može i ispod 20$. Ta dionica je lutrija.

Implied volatility na AIG je ponovo prilično nisko, dakle opcije su jeftine. Pa se netko može poigrati sa sitnom lovom da ograniči gubitak, a zarada bi mogla biti prilična.

Evo ovdje članak o AIG, jeste na to mislili?

Još malo zataškavanja…

Geithner’s New York Fed Told AIG to Limit Swaps Disclosure
Vaš link

Nije još ništa u premarketu počelo na AIG, dakle valjda ništa bitnoga se nije desilo.

A da se nešto kuha, to je moguće, sve je raslo zadnjih dana a AIG lagano u minusu.
Makar ne bi me uopće čudilo da objave neku blesavu vijest i završi preko 40$. A isto tako može i ispod 20$. Ta dionica je lutrija.

Implied volatility na AIG je ponovo prilično nisko, dakle opcije su jeftine. Pa se netko može poigrati sa sitnom lovom da ograniči gubitak, a zarada bi mogla biti prilična.

Češ ih uzimati?
Neznam ja sam počeo igru sa opcijama i za sada je bez uspjeha.
Treba opcije dobro proučiti jer se zahebeš samo tako.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Pa ima nekoliko stvari sa opcijama kojih se treba držati:

1) paziti na implied volatility, POGOTOVO za out of the money opcije

2) ne kupovati uvijek cijelu predviđenu količinu odjednom, jer je teško pogoditi vrh/dno

3) paziti na vremensku komponentu opcije jer što su bliže isteku to im brže pada sva vrijednost osim in-the-money dijela (to sam napisao najjednostavnije što sam mogao ali pravo objašnjenje je dosta kompleksnije), u zadnjem mjesecu najbrže pada vrijednost opcija

4) paziti se bid-ask spreada koji zna napraviti probleme na manje likvidnim opcijama

5) nipošto ne koristiti market naloge nego samo limit

6) prije svake kupnje/prodaje opcija provjeriti sa kalkulatorom vrijednosti opcija kakva je "fer" vrijednost opcije (Vaš link)

7) ukoliko nisi u stanju odrediti smjer kretanja cijene dionice onda ćeš na opcijama samo još više spušiti, potrebno je prvo dobro razumjeti tržište dionica u USA prije kretanja u opcije

8) pročitati literaturu o opcijama i postojećim strategijama i kombinacijama koje se mogu izvesti

Evo ovdje članak o AIG, jeste na to mislili?

Još malo zataškavanja…

Geithner’s New York Fed Told AIG to Limit Swaps Disclosure
Vaš link

Da, to je to…
ne bi ja kupovao ni dionice ni opcije AIG-a…treba odigrati pametno sad…
Već smo dosta rasli…pitanje je kad je pravi momenat za rasprodaju…sad ili pričekati da nafta dotakne tih 90$ kako najavljuju i prodati poslije objave rezultata koji će biti sudeći po svemu better then expected…

New Report

Close